Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Genesis Neon 750 RGB Review

*
Μέσα από τις σελίδες του Enternity έχουμε παρουσιάσει δεκάδες gaming ακουστικά αλλά είναι η πρώτη φορά που έχουμε στα χέρια μας μοντέλο της Genesis. Το Neon 750 RGB είναι ένα ενσύρματο, αναλογικό ζευγάρι ακουστικών με χαμηλό κόστος (€46,9), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συσκευή έχει αναλογική έξοδο ακουστικών.



Η συσκευασία είναι λιτή και περιέχει το ίδιο το headset, το αποσπώμενο μικρόφωνο και κάποια επιπλέον καλώδια, όπως ένα splitter με είσοδο ήχου και έξοδο μικροφώνου και μια προέκταση USB. Το πρώτο είναι απαραίτητο για χρήση των ακουστικών σε desktop PC, καθώς το ενσωματωμένο (braided) καλώδιο των ακουστικών καταλήγει σε mini jack με τρεις εγκοπές ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί έτσι σε κονσόλες και notebook που έχουμε combo θύρα. Το δεύτερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μπορέσει κανείς να συνδέσει το ενσωματωμένο USB, σε περίπτωση που φτάνει,  σε αντίστοιχη θύρα στο πίσω μέρος του desktop. Η σύνδεση USB είναι προαιρετική, καθώς η χρήση της αφορά τη τροφοδοσία με ρεύμα για να φωτίσουν τα RGB στην εξωτερική πλευρά των ακουστικών. Να σημειώσουμε επίσης όταν πάνω στο καλώδιο υπάρχει και ένα τμήμα που ενσωματώνει τρια ρυθμιστικά, αυτό της αυξομείωσης της έντασης του ήχου, ένα πλήκτρο για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του φωτισμού και ένα διακόπτης για την ενεργοποίηση του μικροφώνου.



Τα ακουστικά είναι αρκετά ελαφριά στα 350 γραμμάρια, είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και ακολουθούν κλασσική σχεδίαση. Η στεφάνη είναι μεταλλική ενώ στο εσωτερικό της το μαξιλαράκι (που καλύπτεται από δερματίνη) είναι κάπως σκληρό. Η ίδια η στεφάνη μεγαλώνει και μικραίνει προσφέροντας 8 θέσεις σε κάθε μια από τις δυο πλευρές, με τον υπογράφοντα να βολεύεται στη θέση 4. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ακουστικά τα ίδια, τα οποία έχουν μπόλικο χώρο για να μπουν μέσα τα αυτιά του χρήστη. Θα θέλαμε πάντως να υπάρχει δυνατότητα μικρής περιστροφής και στον οριζόντιο άξονα και όχι μόνο στο κατακόρυφο, ώστε να επιτευχθεί καλύτερη επαφή με τα αυτιά.



Τα μαξιλαράκια των ακουστικών είναι μαλακά και καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό να απομονώσουν το χρήστη από τους ήχους του περιβάλλοντος. Στην εξωτερική πλευρά τους υπάρχει όπως είπαμε led φωτισμός και συγκεκριμένα το λογότυπο της εταιρείας. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει πουθενά κάποια αναφορά πάνω στο ακουστικά για το ποιο είναι το δεξί και ποιο το αριστερό, αν και αυτό γίνεται αντιληπτό άμεσα όταν είναι τοποθετημένο το μικρόφωνο, το οποίο συνδέεται στο αριστερό ακουστικό. Το μικρόφωνο είναι μικρό σε μήκος, αλλά είναι εύκαμπτο και γενικά μπορεί να έρθει πολύ εύκολα εκεί που το θέλει ο χρήστης. Τα ίδια τα ακουστικά χρησιμοποιούν οδηγούς των 50mm από νεοδύμιο με απόκριση συχνότητας 20Hz-20Khz.



Όσον αφορά τώρα στο πως παίζουν, εμείς τα χρησιμοποιήσαμε κυρίως σε desktop υπολογιστή και μας άφησαν ικανοποιημένους. Θα θέλαμε να προσφέρουν μεγαλύτερη ένταση, όμως και έτσι δε πρόκειται κανείς να παραπονεθεί. Από πλευράς ποιότητας, έχουμε λεπτομερή και ισορροπημένο ήχο, πάντα όμως σε συνάρτηση με την τιμή που προσφέρονται, χωρίς να υπερτονίζονται τα μπάσα. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν κουράζουν καθόλου ακόμα και μετά από 4 ώρες συνεχούς χρήσης, αποτελούν μια καλή budget πρόταση. Το μοναδικό μας παράπονο είναι στη πραγματικότητα ο «χαμός» των καλωδίων. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Χαμηλό κόστος
  • Συμβατό με κονσόλες, PC και κινητά
  • Καλός ήχος για τη κατηγορία τιμής
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πολλά καλώδια
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • 1995osfp
    • to onoma mou sto youyube einai xristos osfp - See more at: http://www.enternity.gr/Article/Gadgets/Reviews/Gadgets/Reviews/genesis-oxid-850-review/73942.html?comall=1&cpage=1

*