Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Huawei Watch 4 Pro Space Edition Review

*
Το νέο Huawei Watch 4 Pro Space Edition ανακοινώθηκε πρόσφατα και κυκλοφορεί άμεσα στην ελληνική αγορά. Αξίζει;

Δεν έχει περάσει χρόνος από τότε που η Huawei παρουσίασε τα Watch 4/4 Pro, τα περισσότερο «smart» ρολόγια της και έφτασε η ώρα για ένα refresh, τουλάχιστον όσον αφορά στο Pro. Στα πλαίσια event που έγινε στο Ντουμπάι πριν από μερικές μέρες, η εταιρεία παρουσίασε το Huaei Watch 4 Pro Space Edition, το οποίο αποτελεί μια βελτιωμένη έκδοση του 4 Pro, τόσο σε λειτουργίες όσο και σε εμφάνιση, ενώ έρχεται στη τιμή των €649.




Το ρολόι έρχεται σε μια τυπική αλλά όμορφη συσκευασία, παρέα με τη μαγνητική βάση ασύρματης φόρτισης, χωρίς όμως κανονικό φορτιστή, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον έχετε διαθέσιμο. Φυσικά, σε όποιο ασύρματο φορτιστή και να τοποθετήσετε το ρολόι, αυτό θα φορτίζει κανονικά όπως και αν χρησιμοποιήσει κανείς κινητό με δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης. Το ίδιο το ρολόι έρχεται με μπρασελέ από τιτάνιο, το οποίο μπορεί κανείς να μικρύνει αφαιρώντας τμήματά του ή να μεγαλώσει, προσθέτοντας κομμάτια από αυτά που περιλαμβάνει η συσκευασία. Φυσικά, μπορεί κανείς να αφαιρέσει το πανέμορφο μπρασελέ και να βάλει ότι λουράκι θέλει.



Το ίδιο το ρολόι είναι μια πραγματικά εντυπωσιακό από πλευράς κατασκευής, χρησιμοποιώντας premium υλικά, όπως άλλωστε και το «απλό» Watch 4 Pro. Είναι μεγάλο, όχι τόσο λόγω της στεφάνης που στα 48mm είναι φυσιολογικού μεγέθους, αλλά λόγω του πάχους, καθώς ενσωματώνει μεγάλη μπαταρία με την αυτονομία του ρολογιού να είναι φτάνει σύμφωνα με τη Huawei τις 4,5 μέρες, όταν το ρολόι είναι συνδεδεμένο με τηλέφωνο που τρέχει Android και αυτή να μειώνεται στις 2 μέρες όταν είναι συνδεδεμένο με συσκευή IOS. Στη πράξη πάντως, εμείς είδαμε περίπου 3 μέρες αυτονομία σε κανονική χρήση, με μπόλικες ειδοποιήσεις αλλά και χρήση των δορυφόρων για δραστηριότητες.  Ωστόσο, το ρολόι διαθέτει το Ultra Long Battery mode, το οποίο βέβαια απενεργοποιεί πλήθος smart λειτουργιών (ακόμα και το watch face γίνεται πολύ basic), όπου η αυτονομία φτάνει τις 21 μέρες. Αλλά αυτή η λειτουργία είναι περισσότερο χρήσιμη όταν κάποιος φτάσει πχ στο 8-10% και είναι εκτός σπιτιού, οπότε για να βγάλει τι μέρα και να βλέπει ειδοποιήσεις, ώρα κτλ, ενεργοποιεί το συγκεκριμένο mode.




Επιστρέφουμε λίγο στα υλικά, καθώς το Huawei Watch 4 Pro Space Edition είναι πραγματικό κόσμημα, όντας κατασκευασμένο από γυαλί μπροστά, έχει κάσα από τιτάνιο και κεραμική πλάτη. Ειδικά δε το γυαλί που καλύπτει το σύνολο της πρόσοψης, έχει σφαιρική και όχι επίπεδη σχεδίαση και είναι από ζαφείρι, το οποίο είναι το ίδιο ανθεκτικό με το διαμάντι και έτσι είναι από μόνο του εξαιρετικά ανθεκτικό σε γρατσουνιές. Η κεραμική πλάτη είναι πανέμορφη και ταυτόχρονη εξαιρετικά απαλή πάνω στο δέρμα αυτού που φοράει το ρολόι, ενώ το κύριο σώμα από τιτάνιο, ένα ανθεκτικό και ταυτόχρονα ελαφρύ μέταλλο, με το ρολόι (χωρίς το λουράκι) να ζυγίζει 68 γραμμάρια. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά στα  υλικά που έχει χρησιμοποιήσει η Huawei, καθώς η κεραμική στεφάνη γύρω από την οθόνη έχει στη πάνω και κάτω πλευρά της από μια κόκκινη λωρίδα. Για να επιτευχθεί αυτός ο χρωματισμός χρησιμοποιήθηκαν premium υλικά ενώ συνολικά στο σώμα από τιτάνιο (επιπέδου αεροναυπηγικής), εφαρμόστηκε μια επένδυση DLC (Diamond Like Carbon), η οποία κάνει το τιτάνιο ακόμα ανθεκτικότερο.



Η οθόνη του ρολογιού είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Πρόκειται για μια AMOLED 1,5’’ (διάμετρος 49,1mm), η οποία εμφανίζει όλα τα εικονίδια και τις γραμματοσειρές πεντακάθαρα, ενώ η υψηλή της φωτεινότητα δε δυσκολεύει καθόλου το χρήστη να τη χρησιμοποιεί και κάτω από το φως του ήλιου. Σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην οθόνη παίζουν και τα watch faces, με το Huawei Watch 4 Pro Space Edition να έρχεται εφοδιασμένο με πάρα πολλά από το παρελθόν αλλά και δυο νέα, αποκλειστικά watch faces. Το Laval που είναι και το κύριο και το Star Explorer. Τo πρώτο ουσιαστικά δημιουργεί την εικόνα της καύσης ενός κινητήρα πυραύλου που πάει στο διάστημα και αλλάζει χρώμα ανάλογα με το ποσοστό της μπαταρίας. 



Το Star Explorer πάλι περιλαμβάνει 12 διαφορετικούς αστερισμούς του γαλαξία μας, οι οποίοι αντιστοιχούν στα 12 ζώδια, με πολλες δυνατότητες παραμετροποίησης. Φυσικά υπάρχουν ακόμα περισσότερα να κατεβάσει κανείς ώστε να φτιάξει την εμφάνιση του ρολογιού όπως του ταιριάζει.



Μέσω δυο πλήκτρων που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά γίνεται ο έλεγχος του λειτουργικού, παρέα βέβαια με τη χρήση της οθόνης. Το ένα από τα πλήκτρα είναι φυσικά μια ψηφιακή περιστροφική κορώνα, η οποία ταυτόχρονα πατιέται. Μέσω αυτή μπορεί κανείς να κάνει zoom in-out στο νέο μενού επιλογών που προσφέρει το ρολόι ή να κάνει scrolling στις υπο επιλογές των μενού ή των εφαρμογών.



Μάλιστα, κατά τη χρήση της, το ρολόι μεταφέρει στο χρήστη μικρές δονήσεις από το σύστημα haptic feedback που ενσωματώνει το Watch 4 Pro Space Edition. Κάνοντας, δε, κανείς διπλό κλικ πάνω στη κορώνα, το ρολόι εμφανίζει όλες τις εφαρμογές που είναι ανοιχτές ώστε ο χρήστης να τις κλείσει αν θέλει. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως το ρολόι τρέχει το Harmony OS 4.2 το οποίο προσφέρει πρόσβαση στο Huawei App Gallery και μπορεί κανείς να εγκαταστήσει εφαρμογές , με την υπάρχουσα ποικιλία να είναι απλά ικανοποιητική.
Το δεύτερο πλήκτρο ουσιαστικά είναι προγραμματιζόμενο και μπορεί κανείς να το ρυθμίσει να εκκινεί όποια εφαρμογή θέλει. Το ρολόι φυσικά  διαθέτει και ηχείο και μικρόφωνο, κάτι που το καθιστά μια συσκευή επικοινωνίας. Δοκιμάσαμε αρκετές φορές να συνομιλήσουμε μέσω του ρολογιού και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Το ηχείο (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά) είναι δυνατό και μεταφέρει καθαρό ήχο. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε πως το ρολόι ενσωματώνει και λειτουργία eSim, ώστε κάποιος να μπορεί να το χρησιμοποιεί για κλήσεις και πρόσβαση στο Internet, χωρίς να το έχει συνδεδεμένο με το κινητό του. Η λειτουργία eSim είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα με eSim της Cosmote.. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει το ενσωματωμένο ηχείο είναι ότι κάποιος μπορεί να ακούσει μουσική μέσω αυτού χρησιμοποιώντας αρχικά την εφαρμογή Huawei Music που βρίσκεται προ-εγκατεστημένη στο ρολόι, με το χρήστη να μπορεί μάλιστα να συγχρονίσει τις playlist που ήδη έχει φτιάξει.



Το ρολόι προσφέρει απευθείας σύνδεση με ακουστικά μέσω Bluetooth έτσι μπορεί κανείς να βγει για προπόνηση, χωρίς να πάρει μαζί το κινητό του, και να έχει μουσική, με το ενσωματωμένο δέκτη GPS και τους υπόλοιπους αισθητήρες που υπάρχουν να καταγράφουν όλα τα δεδομένα. Στο τομέα του GPS δε, τα πράγματα είναι εξαιρετικά καθώς το ρολόι διαθέτει δικάναλο δέκτη GPS. Κλειδώνει το σήμα πολύ γρήγορα (σε εξωτερικό χώρο) και τα στοιχεία που καταγράφει φαίνεται να είναι εξαιρετικά ακριβή. Κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας (περπάτημα, τρέξιμο κτλ), εμφανίζει στην οθόνη όλα τα στοιχεία της καταγραφής (παλμοί, ρυθμός, υψόμετρο) αλλά και ταυτόχρονα εμφανίζει και το χάρτη της περιοχής. Χάρη δε και στους Petal Maps που είναι εγκατεστημένοι στο ρολόι, μπορεί κανείς να έχει και δυνατότητες πλοήγησης.



Η άλλη μεγάλη αναβάθμιση που διαθέτει το ρολόι, αφορά στη παρακολούθηση της υγείας του χρήστη. Προφανώς μετράει παλμούς, οξυγόνο στο αίμα, τον ύπνο, τη θερμοκρασία δέρματος, μπορεί να κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG) και να υπολογίσει την ακαμψία των αρτηριών. Όλα αυτά, μπορεί κανείς να τα δει εύκολα και άμεσα μέσα από τη λειτουργία Health Glance 2.0, με το ρολόι να βγάζει μια μίνι αναφορά υγείας με 8 βασικούς δείκτες, μεταξύ των οποίων και η επίγνωση της αναπνοής στον ύπνο. Από εκεί και πέρα, το Huawei Watch 4 Pro Space Edition είναι σχεδιασμένο για να ακολουθεί τον κάτοχό του σε κάθε του αθλητική δραστηριότητα. Περιλαμβάνει όλα τα βασικά, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, είτε με μηχανήματα, αλλά και πολλούς περισσότερους και ιδιαίτερους τρόπους άθλησης, όπως τρίαθλο, σκι και snowboard. Επιπλέον, το ρολόι έρχεται με 13 προπονήσεις τρεξίματος, με το ρολόι να δίνει και φωνητικές οδηγίες στο χρήστη για το τι κάνει ανά πάσα στιγμή. Κάθε φορά που ενεργοποιείται ένας τύπος άθλησης, το ρολόι παρακολουθεί τους παλμούς της καρδιάς ώστε να ξέρει πότε η άσκηση είναι αναερόβια και πότε αερόβια, ενώ μπορεί επιπλέον να καταγράψει το VO2Max. Φυσικά το Watch 4 Pro Space Edition είναι αδιάβροχο για έως 50 μέτρα, με τον αισθητήρα μέτρησης παλμών να δουλεύει και μέσα στο νερό και το ηχείο να μην έχει πρόβλημα να δουλέψει μια χαρά μετά την έξοδο από το νερό. Όλα τα στοιχεία των αισθητήρων αλλά και των προπονήσεων μεταφέρονται στην εφαρμογή Huawei Health (που είναι διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS).



Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της χρήσης, η εμπειρία είναι παραπλήσια με άλλα ρολόγια της εταιρείας. Το ρολόι παραμένει συνδεδεμένο συνεχώς με το κινητό όσο υπάρχει σύνδεση Bluetooth και εμφανίζει ειδοποιήσεις τη στιγμή που αυτές κάνουν την εμφάνισή τους στο κινητό. Με scroll από την αρχική οθόνη προς τα δεξιά εμφανίζεται η εφαρμογή του καιρού παρέα με εικονίδια των εφαρμογών που τρέχουν ταυτόχρονα στο background (πχ, χρονόμετρο, αντίστροφη μέτρηση, μουσική κ.α). Κάνοντας scroll προς τα αριστερά έχουμε όλες τις οθόνες που αφορούν στη παρακολούθηση των δεικτών υγείας, όπως την ημερήσια δραστηριότητα, τους παλμούς, τη περιεκτικότητα του οξυγόνου στο αίμα και τη θερμοκρασία δέρματος. Με scroll προς τα κάτω έχουμε συντομεύσεις που αφορούν την άμεση ενεργοποίηση/απενεργοποίηση δυνατοτήτων αλλά και αυτή που αφορά στη πρόσβαση στις ρυθμίσεις της συσκευής. Τέλος, με scroll προς τα πάνω βλέπουμε τις ειδοποιήσεις που έχουμε. Πατώντας τη κορώνα εμφανίζεται το βασικό μενού εφαρμογών του ρολογιού, με τα εικονίδια τοποθετημένα σε grid και τη κορώνα να επιτρέπει το zoom in/out, παράλληλα με τη δυνατότητα scrolling με την αφή.



Η συνολική εμπειρία που προσφέρει το Huawei Watch 4 Pro Space Edition είναι εξαιρετική. Προφανώς κάποιος που έχει ήδη ένα Watch 4 Pro, δύσκολα θα προβεί σε αναβάθμιση, όμως όποιος αναζητά ένα premium smart watch με πολλές δυνατότητες, το νέο ρολόι της εταιρείας είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Πανέμορφο, με υψηλής ποιότητας κατασκευή, πολλές δυνατότητες, αναβαθμισμένη παρακολούθηση υγείας, eSim και καλή αυτονομία, το Huawei Watch 4 Pro Space Edition αξίζει τη προσοχή σας. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ποιοτική κατασκευή
  • Καλή αυτονομία
  • Ωραία οθόνη
  • Πλήθος δυνατοτήτων παρακολούθησης υγείας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λίγες χρήσιμες εφαρμογές στο AppGallery
  • Έχει μεν NFC αλλά δε λειτουργεί σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*