Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Οκτώβριος 2016

Πολλές ήταν οι κυκλοφορίες και τον Οκτώβριο στην ελληνική αγορά των videogames και έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε πως κινήθηκαν συγκεκριμένοι τίτλοι, ειδικά αφού ηρέμησε η κατάσταση με το λανσάρισμα των -πάντα εμπορικών στη χώρα μας- FIFA, NBA και PES. Όπως θα δείτε λοιπόν, το Battlefield 1 κατάφερε να μπει στη δεκάδα σε δύο θέσεις μάλιστα, το GTA V κατάφερε να κρατηθεί, ενώ εντυπωσιακή είναι η είσοδος του Mafia III και της PS4 έκδοσης του Rise of the Tomb Raider.



1. FIFA 17 (PS4)
2. FIFA 17 (PS3)
3. PES 2017 (PS4)
4. Battlefield 1 (PS4)
5. NBA 2K17 (PS4)
6. PES 2017 (PS3)
7. Grand Theft Auto V (PS4)
8. Mafia III (PS4)
9. Rise of the Tomb Raider: 20 Years Celebration Artbook Edition (PS4)
10. Battlefield 1 (PC)

Σχόλια
- Το FIFA 17 επιβεβαιώνει την καλύτερη πορεία που καταγράφει ως franchise τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας και παραμένει για δεύτερο μήνα στην κορυφή της δεκάδας. Μάλιστα, η έκδοση του PS3 σημειώνει μεγάλη άνοδο, αφού από την 8η θέση του Σεπτεμβρίου έφτασε στη 2η.
- Το PES 2017 παραμένει στη δεκάδα δύο φορές, κρατώντας πάνω-κάτω τις ίδιες θέσεις.
- Το World of Warcraft: Legion που τα κατάφερε καλά τον τελευταίο καιρό βγήκε εκτός δεκάδας, όπως συνέβη και με το Uncharted 4 και το Grand Theft Auto V του PS3. Φανταζόμαστε πως το Uncharted 4 θα το βρούμε ξανά στην δεκάδα με τις πωλήσεις του Δεκεμβρίου, καθώς για αρκετές μέρες έπαιξε σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την αρχική.
- Το NBA 2K17 παρέμεινε στη δεκάδα χάνοντας δύο θέσεις.
- Σημαντική είναι η είσοδος του Mafia III που δεν μας είχε συνηθίσει σαν franchise να μπαίνει στη δεκάδα, ενώ η δυναμική του franchise Tomb Raider αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το Rise of the Tomb Raider: 20 Years Celebration μπαίνει άμεσα στα δέκα πιο εμπορικά games του μήνα.
- Δυναμική, τέλος, είναι η είσοδος του Battlefield 1 που κατάφερε να συγκινήσει τόσο τους PS4, όσο και τους PC gamers, με αποτέλεσμα να πιάσει δύο θέσεις στη δεκάδα.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Georgebor
    • Τελικά σαν λαός είμαστε τέρμα ανάποδοι!Τόσα χρόνια που το Προ ήταν μέτρα πίσω το Φίφα ήταν πίσω στις πωλήσεις και τώρα που το Προ πλησίασε(όπως λένε όλοι) είναι πίσω σε πωλήσεις! Αν και υπάρχει παράμετρος ότι σε μαγαζιά πέρα από τα γνωστά το Προ το βρίσκεις κοντά ένα 20αρικο κάτω.

    • Savatage80
    • Είναι πάντως από τα πλέον ισορροπημένα top-10. Και καινούριες κυκλοφορίες και παλιό αλλά διαχρονικό προϊόν (καλά δεν θα φύγει ποτέ αυτό το GTA V από τα πρώτα δέκα εκτός αν βγει το GTA VI :):)) αλλά και κλασικά αθλητικά με άνεμο αλλαγής βέβαια!
      Έχω πάντως τεράστια απορία να δω αν η Black Friday θα παίξει καθόλου ρόλο στα πρώτα δέκα του Νοέμβρη...

    • KAMENOSS
    • νομιζω ενδιαφερον θα εχουν οι δυο επομενοι μηνες, ο νοεμβριος λογο black friday καο ο δεκεμβριος μετα final fantasy, last guardian και τα pokemon

    • VonL
    • Για μια ακόμα φορά βλέπουμε πόσο Sony είμαστε σε αυτή την χώρα. Με την MS βέβαια να έχει κάνει βλακείες από μέρους της...Ελπίζουμε σε ενα καλύτερο μέλλον

*