Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Συνέντευξη με τον Miles Jacobson

O Miles Jacobson είναι ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στην Sports Interactive και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της βιομηχανίας, διατηρώντας τυπικά ένα genre εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι δε γνωστός και για το γεγονός ότι δεν μασάει τα λόγια του όσον αφορά στην πειρατεία, κάτι που θα είδατε και από το σχετικό νέο που ανεβάσαμε σχετικά με τα ελληνικά στα Football Manager games από εδώ και πέρα. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα μας είπε.



Enternity: Αρχικά, μπορείτε να μας πείτε για τις αλλαγές που θα δει ο παίκτης κατά τη διάρκεια ενός ματς από τους παίκτες, δηλαδή σε επίπεδο συμπεριφοράς πχ.;
Miles Jacobson: Ασχοληθήκαμε αρκετά με τα όσα μας έχουν πει οι παίκτες από την περσινή σεζόν και δουλέψαμε αρκετά στο να υπάρχουν καλύτερες τοποθετήσεις και ρόλοι εντός αγωνιστικού χώρου για κάθε ποδοσφαιριστή. Εδώ έρχεται να προστεθεί και η διαδικασία δουλειάς πάνω σε κάθε παίκτη βάσει των πραγματικών του στατιστικών. Με λίγα λόγια πιστεύουμε ότι καταφέραμε να μεταφέρουμε την όλη αίσθηση του πραγματικού ποδοσφαιριστή μέσα στο FM 2015.

E: Κατά τη διάρκεια της beta είδαμε ότι το ingame teamtalk δεν επηρεάζει αρκετά τα του παιχνιδιού.
MJ: Αρχικά, να πω ότι διαφωνώ στο ότι δεν επηρεάζει τα του παιχνιδιού. Έχει να κάνει με την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών το πόσο θα επηρεαστεί η πορεία της ομάδας από το teamtalk. Στην κατηγορία που εντάσσεται το FM (δηλαδή simulation και όχι arcade), το teamtalk πιστεύουμε ότι δουλεύει όπως ακριβώς θα έπρεπε.

E: Το παιχνίδι έχει αρχίσει να γίνεται πιο «βαρύ». Ποια ή άποψή σας;
MJ: Πιστεύω ότι μιλάμε για κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί. Εργαζόμαστε έτσι ώστε το game να μπορεί να «τρέξει» ακόμη και σε laptops 7ετίας, αλλά ας είμαστε και ρεαλιστές. Όταν θέλεις να «τρέχει» ένα game με πολλαπλά πρωταθλήματα στο background και να έχεις και γραφική απεικόνιση, πρέπει να έχεις και τον κατάλληλο επεξεργαστή. Προσωπικά μιλώντας, «τρέχω» το FM 2015 στον ίδιο υπολογιστή που «έτρεξα» και το FM 2014 και δεν είδα καμία διαφορά σε επίπεδο ταχύτητας.


E: Το νέο σύστημα scouting πιστεύετε ότι θα κάνει το FM 2015 πιο δύσκολο;
MJ: Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει το παιχνίδι πιο δύσκολο εξαιτίας του scouting. Ίσα-ίσα που ο παίκτης θα έχει περισσότερη πληροφορία στα χέρια του.

E: Με τα νέα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας να έχουν φτάσει να κινούνται σε ίδια αρχιτεκτονική με τα PCs, υπάρχουν σκέψεις για μια new-gen console έκδοση του FM σύντομα;
MJ: Στην παρούσα φάση δεν έχουμε στα πλάνα μας κάτι τέτοιο.
"Αν οι πωλήσεις του FM 2015 πέσουν κάτω από τα επίπεδα αυτών του FM 2014, δεν θα μπορούμε δυστυχώς να υποστηρίξουμε την ελληνική κοινότητα με ελληνική γλώσσα στο game"
E: Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για προσθήκη χαμηλότερων κατηγοριών στο ελληνικό και το κυπριακό πρωτάθλημα;
MJ: Στον τίτλο προσφέρεται ένας competition editor και όποιος θέλει μπορεί να κάνει τις σχετικές προσθήκες. Μόλις ανέβει στο Steam Workshop, παρακολουθούμε τα downloads και αν κρίνουμε ότι έχει εμπορική σημασία μια τέτοια προσθήκη θα την κάνουμε.

Ε: H τελευταία ερώτησή μας έχει να κάνει με τα ελληνικά στο FM 2015. Την προπερασμένη χρονιά ο τίτλος πούλησε καλά και λόγω της αδυναμίας αναπαραγωγής «πειρατικού» αντίγραφου, ενώ πέρσι που μπήκαν και τα ελληνικά, είχαμε πάλι πτώση στις πωλήσεις. Όλα αυτά προέρχονται από πληροφορίες του επίσημου αντιπροσώπου σας στην Ελλάδα. Έχετε κάτι να πείτε σχετικά με το πόσο θα διατηρήσετε την ελληνική γλώσσα στο παιχνίδι;
MJ: Αν οι πωλήσεις του FM σημειώσουν την πτώση που γνώρισε ο τίτλος από την έκδοση του FM 2013 στο FM 2014 στην Ελλάδα, δεν θα έχουμε την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουμε στα ελληνικά για τις μελλοντικές εκδόσεις. Είναι απίστευτα εκνευριστικό να έχουμε μια ομάδα με πάνω από 100 άτομα που δεν βλέπουν τις οικογένειές τους για εβδομάδες. Δεν γνωρίζω αν ο κόσμος καταλαβαίνει τη δουλειά που πρέπει να γίνει από εμάς για να βγει ένα game σαν το FM, που προσφέρει κατά μέσο όρο (βάσει των στατιστικών μας) πάνω από 200 ώρες διασκέδασης. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για να σταματήσω τον κόσμο να κατεβάζει πειρατικά video games, που δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να αποκτάς κάτι χωρίς να πληρώνεις τον δημιουργό. Για να το «κλείσουμε» λοιπόν το θέμα, αν οι πωλήσεις του FM 2015 παραμείνουν στα περσινά επίπεδα ή ανέβουν, τα ελληνικά θα μείνουν και στις επόμενες εκδόσεις. Αν οι πωλήσεις του FM 2015 πέσουν κάτω από τα επίπεδα αυτών του FM 2014, δεν θα μπορούμε δυστυχώς να υποστηρίξουμε την ελληνική κοινότητα με ελληνική γλώσσα στο game.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sports Interactive

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    SEGA

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Deathracer2009
    • Κατανοω το σκεπτικο του Miles και της SI ΑΛΛΑ απο τη στιγμη που τα ελληνικα ειναι απο το FM2013, τα εξοδα για την ελληνικη γλωσσα θα πρεπει να ηταν λιγοτερα για τις επομενες εκδοσεις. Αρα ποσο ¨συντηρηση" να χρειαζεται η SI για μια γλωσσα οταν την εχεις βαλει απο το FM2013;

      Θεωρω οτι ειναι απογοητευμενοι (και εκνευρισμενοι) με την τακτικη που ακολουθησαν πολλοι και το κατεβασαν πειρατικο (το FM2014) οποτε πιστευω οτι τα λενε για να φοβισουν τον κοσμο να μην ξανακανει το ιδιο.

      Εννοειται παντως οτι δεν δινουμε καποιο συγχωροχαρτι στους τσαμπατζηδες. ΟΚ δικαιολογημενοι οσοι δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα αλλα στανταρ υπαρχουν ορισμενοι που προτιμησαν να μην αποταμιευσουν τα 30-35 ευρω που κανει το παιχνιδι για να κανουν τις βολτες τους.

      ΥΓ. Μ.Ο. 200 ωρες; Με την beta το steam εχει καταγραψε ηδη 140 ωρες. :P

    • Sephiroth
    • Ο Miles γενικά είναι φανατικός πολέμιος της πειρατείας και όσες φορές του έχω μιλήσει λέει συνεχώς το ίδιο. Ας συμφωνήσουμε αρχικά όλοι στο ότι είναι απαράδεκτο να "κλέβεις" τη δουλειά κάποιου.

      Αν μάλιστα, αυτή η δουλειά σου εξασφαλίζει τόσες ώρες διασκέδασης, πραγματικά είσαι απαράδεκτος (γενικά μιλώντας).

      Από εκεί και πέρα, το αν είναι καλά ή όχι τα FM games είναι άλλη κουβέντα

    • ZazzyJr13
    • θα παραθεσω την ατακα του αδερφου μου που πηρε το FM day1...
      τους στηριζω με ελληνικα η και χωρις, δεν θελω να πτωχευσει η εταιρια που μου δινει τοσες ωρες διασκεδασης και αγανακτησης...
      το FM παιδια ειναι για μενα το μοναδικο παιχνιδι που καλυπτει απολυτα το value for money

    • ZazzyJr13
    • Επισης να προσθεσω πως διαχρονικα το game παντα προσθετει κατι επιπλεον σε καθε νεα εκδοση.
      π.χ εγω θελω περισσοτερο ελεγχο στα οικονομικα ακομα δεν μου το εχουν προσφερει αλλα καποια στιγμη θα το κανουν πιστευω. Δηλαδη να μπορω να διαλεγω εγω τους χορηγους-χρηματα απο merchandize-ενα tour στην κινα ποσα χρηματα θα μου φερει και πως θα επηρεασει την προετιμασια της ομαδας.
      Εχω μαζεψει 100 μυρια απο μεταγραφες και εχω χρεος 300 μυρια στην τραπεζα...να μπορω να δωσω καποια απο αυτα..

    • RamayaGr
    • otan stin ellada ena tetoio game sta rafia pouliete sta 30 euro xamilotera kai apo steam kai pas kai to katevazeis spasmeno ta thelei o kolo sou kai xerw polla atoma pou pira to fm to persino epidi metafrastike gt dn ixeran agglika............... kai otan mou lene kati ftines dikaiologies tou tupou dn exw lefta kai tin epomeni ton vlepw sta bouzoukia mou anevenei to aima sto kefali............

    • T_K_L_L_LUIGI
    • Η τιμή που έχει αυτή τη στιγμή το fm στην Ελλάδα είναι εξαιρετική.Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τα κλαις αυτά τα 31 ευρώ.Το θέμα όμως είναι ότι δεν γίνεται κάθε χρόνο να αγοράζεις το fm,δεν λέω ότι δεν μπορεί κάποιος αλλά για παράδειγμα έχω το 2013 και το 2014 δεν μου έλειψε προσωπικά και από τη στιγμή που είμαστε λίγοι η διαφορά φαίνεται αμέσως.Ελπίζω βέβαια με τα Ελληνικά να έχει τραβήξει περισσότερο κόσμο και σιγά σιγά να μεγαλώσει η βάση του ώστε να μην κινδυνεύουν να βγουν τα Ελληνικά,έστω και αν κάποιοι από εμάς να μην τα χρειάζονται.

*