Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LEC Summer Finals 2019: Συνέντευξη με την Indiana “Froskurrin” Black

*
Παρακολουθήσαμε από κοντά τα LEC Summer Finals 2019 που έλαβαν χώρα στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ «Νίκος Γάλης» στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Εκεί είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια σύντομη συζήτηση με την caster Indiana “Froskurrin” Black. Σκαλίσαμε λοιπόν τις σκέψεις της για όσα περίμενε σε εκείνο το στάδιο από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, όσα θα ακολουθήσουν στους τελικού του Παγκοσμίου και άλλα. Καλή ανάγνωση.

Σταύρος Βέργος: Χαιρετούμε, είμαστε εδώ με την Frosk, είμαστε τους τελικούς του LEC στην Αθήνα. Χαιρόμαστε που σας έχουμε μαζί μας. Πώς ήταν η πρώτη σας χρονιά στο LEC;
Froskurrin: Μου έχουν κάνει περίπου 4 φορές αυτήν την ερώτηση σήμερα και η απλή αλήθεια είναι πως είναι απίθανη μέχρι τώρα. Δυστυχώς δεν ξέρω αν ο ενθουσιασμός μου αποτυπώνεται στη φωνή, αλλά το να δουλεύω με τις ομάδες, το κοινό, ζωντανά και εκτός αέρα, οι μεταδόσεις και το LEC είναι εμπειρία ζωής και το εννοώ αυτό με τον ειλικρινέστερο δυνατό τρόπο.


Σταύρος Βέργος: Θυμάμαι μια δήλωση... πέρυσι είπατε πως η δυνατότητα να κάνετε casting σε στάδιο ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ήρθατε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εκπληρώθηκε η ευχή;
Froskurrin: Α, ναι. Είναι τελείως διαφορετική εμπειρία σε σχέση με το LPL. Προφανώς η μετάδοση γίνεται σε δευτερεύουσα γλώσσα, συχνά θα δείχναμε, ας πούμε, σε ντουλάπα, όσο ήμασταν στην Αυσττραλία. Και ύστερα, στην Κίνα, ενώ ήμασταν στο χώρο της εκδήλωσης, δεν πηγαίναμε σε άλλους χώρους και είναι τελείως διαφορετική εμπειρία να μιλάς σε κοινό, να αλληλεπιδράς με κοινό που αντιδρά σε ό,τι κάνεις και ό,τι λες, αυτού του τύπου η ενε΄ργεια. Η εμπειρία στο Βερολίνο είναι απίθανη μέχρι τώρα. Έχει και τα μειονεκτήματά της βέβαια. Αντιμετώπισα αρκετά έντονο πρόβλημα με τρακ στην αρχή μου στο LEC, οπότε κάτι έδινα, κάτι έπαιρνα, από εβδομάδα σε εβδομάδα, αλλά αισθάνομαι καλά μέχρι τώρα και θα δούμε αν αυτό αλλάξει σε περίπτωση που βγω στην αρένα και είναι ασφυκτικά γεμάτη, αλλά αισθάνομαι πολύ καλά αυτήν τη στιγμή.

Σταύρος Βέργος: Ποιες είναι οι προβλέψεις σου για το σημερινό και τον αυριανό αγώνα;
Froskurrin: Πιστεύω ότι είναι αρκετα εύκολο να πω ότι θα έχουμε τελικό μεταξύ Fnatic και G2. Το θέμα είναι πως πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το ποιος θα κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι σήμερα διιότι βλέπω... υπάρχουν παράθυρα για νίκη της Schalke, πιστεύω ότι η Schalke αρέσκεται στο να παίζει 2v2 στο bot lane, συνήθως δεν διαλέγουν match-up που οδηγεί σε ήττα και ενώ οι Rekkles και Hyli είχαν φοβερή απόδοση κόντρα στους Perkz και Miky στη σειρά με τους G2 που έφτασε στο πέμπτο παιχνίδι, κέρδιζαν σε match-ups που κανονικά δεν έπρεπε να κερδίζουν, όπως στο Ezreal - Rakan σε εκείνο το Morgana game και αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει. Δεν έπρεπε να συμβεί σε Miky και Perkz και σίγουρα δεν θα συμβεί σε IgNar και Upset. Κι ενώ αποδίδω εύσημα σε Hyli και Rekkles για την προσέγγισή τους, παίζουν με πολύ πιο περιορισμένο champion pool σε σχέση με, νομίζω, όλους τους άλλους, οπότε πιστεύω ότι είναι μετρ ακόμη και των κακών match-ups καιι μπορούν να τα εκμεταλλευθούν, αλλά, σε τελική ανάλυση, αν οι IgNar και Upset παίξουν κλασικά, δεν πρέπει να χάσουν σε 2v2, σημαίνει ότι ο Hyli δεν μπορεί να καλύπτει χώρο και καθυστερεί σημαντικά όσα θέλουν να κάνουν οι Fnatic, πιστεύω αυτό είναι το άνοιγμα για την Schalke --και ξεκινά στο bot lane-- ωστόσο όλο αυτό θα αποδειχθεί απλά ενδιάμεση στάση για τους Fnatic που ύστερα πρέπει να έχουν το νου τους στη ρεβάνς με του G2 στον τελικό.

Σταύρος Βέργος: Βλέπω ότι πριν το MSI αξιολογούσατε τους G2 χαμηλότερα από τους Fnatic, δεν θυμάμαι ακριβώς το λόγο αλλά ήταν κάτι του τύπου οι G2 δεν παίζουν στο πλήρες το δυνατοτήτων τους. Αισθάνεστε ότι οι Fnatic μπορούν να εντοπίσουν αδυναμία, αδυναμία στη νοοτροπία των G2 ώστε να προσπαθήσουν να κερδίσουν το παιχνίδι;
Froskurrin: Νομίζω πως, στην παρούσα, αν δεις τις καλές στιγμές και των δυο ομάδων, οι G2 έχουν φτάσει περίπου στο ιδανικό τους, αν αυτό βγάζει νόημα, πολλές από τις τρύπες των G2 στο MSI προέκυπταν από το ότι Perkz και Miky δεν συνδυάζοντταν το ίδιο αποτελεσματικά και σταθερά, δεν είχαν το χρόνο για να αναπτύξουν συνέργειες όπως οι Fnatic. Τώρα που είμαστε προς το τέλος του χρόνου, νομίζω ότι ο Perkz έκανε σίγουρα πράξη την υπόσχεσή του να γίνει το καλύτερο ADC στην Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι είναι με μεγάλη διαφορά ο καλύτερος, αλλά είναι καλύτερος από άλλους όπως οι Rekkles και Upset. Νομίζω ότι  το LEC έχει φτάσει σε σημείο που αν δεν έχεις κουρφαίου επιπέδου ADC δεν έχει ελπίδα σε αυτό το πρωτάθλημα. Δεν αρκεί να έχεις έναν καλό mid-laner και νομίζω πως οι τρεις ADC που έχουν ξεχωρίσει το αποδεικνύουν αυτό. Το θέμα είναι ότι έχει αυτή τη συνέργεια με τον Miky ο Perkz, αυτήν την ποιότητα που δεν μπορείς να προσδιορίσεις, αλλά και  ευελιξία του champion pool και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το παιχνίδι ως θρυλικός mid-laner. Τώρα πιστεύω ότι οι G2 έχουν καλύψει όλες τις αδυναμίες τους. Εξακολουθούν να έχουν μεγάλες διακυμάνσεις στο παιχνίδι τους... άλλωστε κάνουν πλάκα και οι ίδιοι λέγοντας ότι μερικές φορές τυχαίνει Claps, μερικές φορές τυχαίνει Craps. Νομίζω ότι το είδαμε ξεκάθαρα αυτό σε αυτή τη σειρά στα πρώτα τρία παιχνίδι των G2 με τους Fnatic, ενώ, ας πούμε, οι Fnatic δεν είχαν την ίδια διακύμανση. Είναι πολύ σταθεροί σε αυτό που κάνουν, ακόμη και αν ο κόσμος πιστεύει ότι οι Hyli και Bwipo αποδίδουν ανάλογα με το πού φυσά ο άνεμος, αλλά το σχέδιο δεν αλλάζει ποτέ. Τη διαφορά την κάνει το αν οι Fnatic προηγήθηκαν νωρίς. Αν ναι, τότε το παιχνίδι των Hyli και Bwipo λειτουργεί μια χαρά. Αν όχι, συνήθως δεν προσαρμόζονται και επιμένουν στα ίδια, δεν έχουν  προβάδισμα σε gold για στήριγμα και ξαφνικά ο Hyli δείχνει να είναι σε κακή μέρα, είναι 1/7. Νομίζω ότι η βάση είναι πάντα σταθερή.
Σταύρος Βέργος: Ωραία. Και ποια είναι η κατάταξη που βλέπετε για τις περιοχές στο Worlds που έρχεται σε λίγους μήνες;
Froskurrin: Στην παρούσα δεν μπορώ να πω και πολλά για LCK και LCS μιας και δεν τα παρακολουθώ όπως πριν. Βλέπω πολύ Κίνα και βλέπω πολύ Ευρώπη και νομίζω ότι αυτές οι περιοχές είναι οι αγαπημένες των περισσότερων. Κατά τη γνώμη μου η Ευρώπη είναι ανώτερη του LPL και των καλύτερων ομάδων του και ο λόγος είναι ξανά αυτή η ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν το χάρτη. Μπορεί βέβαια να παίζει ρόλο ότι έχω μάθει να σκέφτομαι πλέον με βάση τα ευρωπαϊκά παιχνίδι. Οι casters μαθαίνουμε τα από τα παιχνίδια που βλέπουμε, μαθαίνουμε από τις ομάδες που περιγράφουμε και για αυτό είμαστε εκπαιδευμένοι... Όπως τότε που ήμουν caster στο LPL, σκεφτόμουν το παιχνίδι από τη σκοπιά του LPL και κατέληγα όλη την ώρα σε κόντρες με Deficio και Vedius γιατί εκείνοι το έβλεπαν από την ευρωπαϊκή σκοπιά. Μπορεί απλά να έχω περάσει πλύση εγκεφάλου και να τα βλέπω όλα μόνο από ευρωπαϊκή σκοπιά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αποκτούν ρυθμό οι ευρωπαϊκές ομάδες και πώς τον αξιοποιούν στο χάρτη, ειδικά οι G2 και το πόσο αποτελεσματικοί είναι στη στοχοθεσία και στην κάλυψη του χώρου, οι ομάδες του LPL δεν πιάνουν έτσι ρυθμό. Είναι πιο ριψοκίνδυνος τρόπος παιχνιδιού, παρότι οι G2 έχουν τόσο μεγάλες διακυμάνσεις.

Σταύρος Βέργος: Οι δυτικές ομάδες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν πως προσπαθούν να αντιγράφουν το meta των Κορεατών. Θεωρείτε πως έχουν γίνει αλλαγές σε heroes ή σε νοοτροπία που οδήγησαν Ευρώπη και Κίνα στο να δημιουργήσουν τη δική του προσέγγιση στο παιχνίδι;
Froskurrin: Νομίζω ότι το ίδιο πράγμα  συνέβη στην Ευρώπη που συνέβη και στην Κίνα το 2015. Ενώ η Κίνα κατέρρευσε στο Παγκόσμιο το 2015, τότε ήταν και η χρονιά που το MSI και επαγγελματίες όπως ο Zz1tai δήλωναν επισήμως πως το ότι οι EDward Gaming κέρδισαν το τρόπαιο έδειχνε στους Κινέζους ότι μπορούσαν να κερδίσουν. Και όλα ήταν διαφορετικά από εκεί και πέρα. Ναι είδαμε συστηματική κατάρρευση το 2015, πέραν αυτής όμως η Κίνα ακολούθησε το δικό της δρόμο και τα πηγαίνει πολύ καλά από τότε σε διεθνείς αγώνες. Νομίζω πως η Ευρώπη πέρασε από ανάλογη αφύπνιση όταν οι Vitality, G2 και Fnatic έκαναν ζημιά στο περασμένο Παγκόσμιο και έκαναν το ίδιο στο φετινό MSI. Όταν βλέπεις μια δυτική ομάδα να σηκώνει το τρόπαιο, ξαφνικά το θες περισσότεερο και ξέρεις ότι είναι εφικτό, οπότε προσπαθείς ακόμη περισσότερο. Είναι κάτι σαν... ποιος θα τρέξει γρηγορότερα; Εκείνος που το κάνει για τους φιλάθλους ή ηεκείνος που το κάνει επειδή δεν έχει τίποτα άλλο; Είναι όλα όσα έχει και παίζει για να ζήσει τη ζωή του κάθε μέρα, για να θρέψει την οικογένειά του και να συνεχίσει την πορεία του.

Σταύρος Βέργος: Ωραία. Τελευταία ερώτηση. Αισθάνεστε ότι θα δούμε να επαναλαμβάνονται τα περσινά, οπότε είδαμε ττην Κίνα και την Ευρώπη στα τελικά; Και αισθάνεστε ότι οι Ευρωπαίοι παίκτες έχουν πλέον την ψυχολογία να σταθούν κόντρα στους Κινέζους που φαίνεται να είναι ο κρυπτονίτης των Ευρωπαίων παικτών;
Froskurrin: Είναι παράξενο μιας και προηγουμένως ήταν η Ευρώπη που λειτουργούσε ως κρυπτονίτης της Κίνας. Ήταν η Ευρώπη που τράβηκε το χαλί κάτω από τα πόδια τους σε πολύ κρίσιμη στιγμή. Ενώ λοιπόν οι Invictus Gaming φαίνεται να πήραν τον αέρα των G2 ειδικά, δεν νομίζω ότι θα ξανασυμβεί γιατί οι πιθανότητες να μην τα καταφέρουν οι Invictus Gaming είναι σημαντικές. Νομίζω πως η Ευρώπη έχει την καλύτερη ευκαιρία που είχε ποτέ να σηκώσει το Παγκόσμιο Κυπελο, δεν είναι καν τραβηγμένη αυτή η άποψη. Νομμίως πως όλοι έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στους SKT και βλέπουν αν οι Faker μπορούν να επανέλθουν στα περασμένα μεγαλεία ώστε να μην καταρρεύσει ξανά η Κορέα σε ένα ακόμη διεθνές τουρνουά.

Σταύρος Βέργος: Καλώς. Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • League of Legends
    • 12+ pegi 12+
      • 8.6 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (25)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://eune.leagueoflegends.com/ FOLLOWERS 6 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*