Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έρευνα δείχνει πως τα video games βελτιώνουν την ψυχική υγεία

*
Μια νέα έρευνα από το Oxford University παρουσιάζει, για άλλη μια φορά, την βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν τα video games στην ψυχική υγεία και ευτυχία ενός ανθρώπου. Κάτι το οποίο ξεχωρίζει στον τρόπο με τον οποίο έγινε η έρευνα, είναι πως για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η πραγματικός χρόνος παιχνιδιού κατά την διάρκεια της.

Για την διαδικασία χρησιμοποιήθηκαν αρκετά γνωστά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων τα Plants vs Zombies: Battle for Neighborville και Animal Crossing: New Horizons, τα οποία όπως τονίζουν οι συντάκτες, είναι προσιτά προς όλες τις ηλικίες. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις, οι κοινωνικές επαφές, που δημιουργούνται μέσω των παιχνιδιών, παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσωπική ευημερία.


Ο Andrew Przybylski, ένας από τους συντάκτες τις έρευνας, διευκρινίζει πως στόχος είναι, η κατανόηση της ψυχολογικής πτυχής των video games. Ο Przybylski, άσκησε επίσης κριτική ενάντια στον παγκόσμιο οργανισμό υγεία, για τα ελλιπή δεδομένα του, στην πρόσφατη ανακοίνωση του, σχετικά με τον εθισμό και τα video games.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*