Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δεν εγκαταλείπει κονσόλες και PC η Konami

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά και διάφορα σχετικά με το μέλλον της Konami στη βιομηχανία του gaming, με αρκετούς αναλυτές να υποστηρίζουν πως το η ιαπωνική εταιρεία έχει λάβει την απόφαση να ρίξει το βάρος στο mobile gaming. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος της Konami Hideki Hayakawa ξεκαθάρισε τα πράγματα, δηλώνοντας ότι το mobile gaming αποτελεί απλά έναν χώρο όπου η εταιρεία επιθυμεί να επεκταθεί, δίχως όμως σε καμία περίπτωση αυτό να έχει επιπτώσεις στις μέχρι τώρα δραστηριότητές της στο χώρο του gaming. Η Konami θα συνεχίσει να αναπτύσσει παιχνίδια για PC και κονσόλες, όπως ακριβώς κάνει μέχρι σήμερα.



Σχετικά με την υπόθεση του Hideo Kojima, o Hayakawa δεν είπε κάτι, όμως όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως αποτυχία στο χώρο των δημοσίων σχέσεων, για εταιρεία που ασχολείται με το gaming. Εκεί όμως που έκανε λεπτομερή αναφορά ήταν η αλλαγή φιλοσοφίας στην εταιρεία με βάση την οποία όλοι οι υπάλληλοι έχουν πλέον ένα και μοναδικό ρόλο. Έτσι, οι developers θα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την ανάπτυξη παιχνιδιών, το τμήμα marketing μόνο με την προώθηση τίτλων, κλπ. Η Konami λοιπόν δεν εγκαταλείπει τις κονσόλες και τα PC και ελπίζουμε στην επερχόμενη Ε3 να ανακοινώσει νέους τίτλους.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
19 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • john-data
    • Αν όντως ισχύσουν οι φήμες για κυκλοφορία του silent hills και αποκλειστικά στο xbox one θα αρχίσει η μάχη...
      Paparazzi ο Νάσος είσαι?

    • Scott_Pilgrim
    • Ειδικά το ότι ο τίτλος είναι στο 80% της ανάπτυξης δεν το πιστεύει κανείς. Αν βγει αληθινό βλέπω πάλι καταστάσεις Tomb Raider.

    • Harkyn
    • Αίσθηση μου είναι ότι όλες αυτές οι ανακοινώσεις, δηλώσεις, φήμες, αποχωρήσεις θα κάνουν κακό και στις πωλήσεις του Metal gear Solid V.Και δεν μιλάω για τους φαν του franchise αλλά για τους υπόλοιπους.Ο δημιουργός της σειράς απολύεται-αποχωρει ένα 6μηνο πριν τη κύκλοφορια του τίτλου, η Κοναμι λέει ότι θα επικεντρωθεί πλέον στα παιχνίδια της τουαλέτας(δηλαδή για mobile),ο κόσμος έχει ξενερώσει μαζί της ενώ παράλληλα ακυρώνεται το άλλο μεγάλο χαρτί της το silent Hills και ακούστηκε μέχρι και ότι δεν θα βγει άλλο προ η θα βγει άλλο ένα και τέλος.
      Τόση αρνητική διαφήμιση πριν το λανσάρισμα του σημαντικότερου σου τίτλου δεν είναι και ότι καλύτερο...

    • Pirederas
    • @ commenter

      Το διάβασα κι εγώ αλλού, αλλά νομίζω ότι αυτός ο insider λέει μπούρδες (φερ' ειπείν, κανείς στα σύγκαλά του δεν θα πλήρωνε δισεκατομμύρια για ένα franchise σαν το Silent Hill). Παρ' όλ' αυτά, θα μπορούσε όντως η M$ να αγοράσει το Silent Hills από την Konami, να συνεχίσει την ανάπτυξή του και να το κάνει Xbox One exclusive. Μόνο που δεν ξέρουμε τί θα πει ο Hideo Kojima επ' αυτού, ο οποίος έχει δηλώσει ότι πλέον δεν του αρέσει η αποκλειστικότητα και θέλει να προσφέρει τα παιχνίδια του σε όλους. Αν μείνει στην απ' έξω, δεν θα είναι το ίδιο Silent Hills που σχεδίασαν οι Kojima και Del Toro μαζί και το ΡΤ ενθουσίασε τον κόσμο, οπότε who cares. Χωρίς αυτά τα 2 κεφάλια, θα βγει ένα κακέκτυπο του Silent Hills.

    • Pirederas
    • @ commenter

      Για κανένα παιχνίδι δεν δίνει κανείς δισεκατομμύρια δολάρια, πόσο μάλλον για ένα είδος όπως το horror. Ίσως μόνο για το Call of Duty ή το FIFA (τα λεφτά που έδωσε η Μ$ για το δημοφιλέστατο Minecraft είναι για μένα εκτός λογικής, αλλά ας κάνουν ό,τι νομίζουν). Αν δεν φέρνει κέρδη μια επένδυση δεν έχει νόημα.

    • xGodKilleRx
    • Όπως είπε και ο Scott και μόνο που λένε για 80% είναι μούφα. Άσε που με δις $ αγοράζει όλα τα IPs της Konami (που λέει ο λόγος) η MS, όχι μόνο το SH.

    • Pirederas
    • @ commenter

      Τίποτα δεν τρέχει. Για την Konami, πέρα βρέχει. Θα σου πει, αν το θέλετε, βάλτε εσείς τα λεφτά. Εμείς δεν θέλουμε, έχουμε καζίνο να φτιάξουμε και να τα κονομήοσυμε με τα σαχλοπαίχνιδα των κινητών.

*