Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Ubisoft ενάντια στην επιθετική πολιτική εξαγοράς από την Vivendi

Φαίνεται ότι η Ubisoft είναι η «κότα με τα χρυσά αυγά» για την Vivendi, η οποία συνεχίζει να εξαγοράζει μετοχές της πρώτης προκειμένου να ασκεί περισσότερη επιρροή στη γαλλική εταιρεία. Η Vivendi εξαγόρασε το περασμένο φθινόπωρο το 6.6% των μετοχών της Ubisoft (που μεταφράζεται σε 7.63 εκ. μετοχές) έναντι $161 εκ. Αργότερα τον ίδιο μήνα η Vivendi ανέβασε το ποσοστό της στο 10.39% και άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Gameloft, την εταιρεία ανάπτυξης mobile games που ιδρύθηκε από τον επικεφαλής της Ubisoft Yves Guillemot. Εκείνη την εποχή, ο Guillemot είχε αναφέρει ότι αυτή η κίνηση από πλευράς Vivendi είναι «αυτόκλητη και ανεπιθύμητη». Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε όταν ο γαλλικός όμιλος κατάφερε να αποκτήσει το 30% των μετοχών της Gameloft. Η Vivendi -συνεχίζοντας την επιθετική πολιτική της- έκανε μια ακόμα πιο δελεαστική προσφορά στους μετόχους ζητώντας τους να πουλήσουν τις μετοχές τους έναντι 50% πάνω από την πραγματική τους αξία.



Τώρα, η Ubisoft δίνει «μάχη» ζητώντας από τους Καναδούς επενδυτές να δεσμευτούν ότι θα υποστηρίξουν την εταιρεία. Μάλιστα, ο Guillemot πρόκειται να συναντηθεί με τον Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν για τους χιλιάδες Καναδούς υπαλλήλους της Ubisoft που πρόκειται να επηρεαστούν από την διαδικασία εξαγοράς. Με απλά λόγια, η Ubisoft λέει στους υπαλλήλους της ότι θα έχουν καλύτερη προστασία όσο βρίσκονται υπό τη σκέπη της. «Θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των καναδικών μετοχών μας για να έχουμε καλύτερο έλεγχο στην πρωτεύουσα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Guillemot σε συνέντευξη του στην καναδική εφημερίδα The Globe and Mail. Όπως είναι προφανές, όσο συνεχίζεται η κερδοφορία της Ubisoft τόσο πιο ελκυστική γίνεται στη Vivendi. Επομένως, ενδέχεται να χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα πριν τελικά η γαλλική εταιρεία μπορέσει να ακυρώσει την προσφορά εξαγοράς της Vivendi.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*