Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μείωση των συνδρομητών στο World of Warcraft

Η Activision Blizzard ανακοίνωσε επίσημα χθες ότι ο αριθμός των συνδρομητών του World of Warcraft έπεσε κατά 800.000 φτάνοντας στους 6.8 εκατομμύρια μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Η πτώση αυτή ακολουθεί την προηγούμενη μείωση των subscribers, καθώς μέχρι και τις 31 Μαρτίου το παιχνίδι διέθετε 7.6 εκατομμύρια συνδρομητές, αριθμός μικρότερος από ακόμη προηγούμενα οικονομικά τρίμηνα. Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης στην ανακοίνωσή της ότι η πτώση αυτή παρατηρήθηκε κυρίως στην Ανατολή και ότι ακολουθεί το γνωστό για την εταιρεία patern, καθώς παρόμοιου μεγέθους πτώση των συνδρομητών είχε συμβεί στο τέλος του κύκλου ζωής του Cataclysm στο δεύτερο τρίμηνο του 2012.



Υποστηρίζεται επίσης από την Activision Blizzard ότι οι συνδρομές αυξήθηκαν και πάλι όταν κυκλοφόρησε το Myst of Pandaria Expansion και πως αναμένουν να συμβεί το ίδιο με την κυκλοφορία του Warlords of Draenor Expansion, το οποίο θα εμφανιστεί στις 20 Δεκεμβρίου περίπου και θα προσφέρει οπτικές βελτιώσεις στους χαρακτήρες του παιχνιδιού, αύξηση του level cap στο 100, αλλά και δυνατότητα για boost κάθε χαρακτήρα κατευθείαν στο lvl 90.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Plisken
    • Υπάρχουν 2 θεωρίες. Η μία ότι το παιχνίδι απλά ακολουθεί την φυσική ροή των πραγμάτων. Έφτασε το peak του στα μέσα/τέλη του Wrath και μετά άρχισε σιγά σιγά (περίπου) η κάθοδος. Κανένα παιχνίδι δεν υπάρχει για πάντα κτλ.

      Υπάρχει και η άλλη θεωρία ότι από ένα σημείο και μετά (Cataclysm) πάρθηκαν ένα σωρό λάθος αποστάσεις. Απο εκεί που το παιχνίδι ας πούμε είχε αρχίσει να στρέφει τηνν προσοχή του και στους casual παίκτες, ξαφνικά προσπάθησαν αυτό να το αλλάξουν και πολύς κόσμος έφυγε. Η βουτιά των 2.900.000 χαμένων συνδρομητών στα μέσα του Cataclysm νομίζω πρέπει να είναι στα μεγαλύτερα ρεκόρ. Αυτά σε συνδυασμό με την απίστευτη καθυστέρηση για νέο περιεχόμενο (1+ χρόνο χωρίς νέο content) έδιωξαν πολύ κόσμο. Σε ένα παιχνίδι που έτσι και αλλιώς υπάρχει και ένας άλφα κορεσμός.

      Εγώ πιστεύω ότι ισχύουν και τα δύο. Σίγουρα θα υπήρχε καθοδική πορεία λόγω του ότι το παιχνίδι βάζει χρόνια πάνω του κτλ αλλά και το Cataclysm δυστηχώς ήταν καταστροφικό για το παιχνίδι. Και προσωπικά θα προσθέσω ότι το παιχνίδι γενικά στέρεψε απο Lore. Και στο Cata και στο Mop το Lore δυστηχως δεν έλεγε τπτ. Λείπουν και οι εμβληματικοί πια χαρακτληρες τύπου Arthas, Illidan, Kil'Jaeden κτλ που καλώς ή κακώς έπαιζαν και αυτοί τον ρόλο τους.

      Παρόλα αυτά, 6,8 εκτ. είναι πάρα πολλοί και πάλι. Όταν οι ανταγωνιστές σου (με πολύ πιο καινούργια παιχνίδια και f2p) με το ζόρι έχουν 1+....

    • apollyon
    • Καλά υπάρχει και η πιο απλή εξήγηση ότι η blizzard έβαλε αυτογκόλ ανακοίνωνοντας το wod ένα χρόνο πριν και χωρίς καμία προοπτική προσθήκης νέου content, ειδικά αν αναλογιστουμε ότι θα μιλάμε για ένα εντελώς νέο παιχνίδι. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να ανανεώσει κάποιος την συνδρομή του ειδικά αν έχει ψιλοτερματισει τους χαρακτήρες του. Περιμένω και άλλη πτώση μέχρι την κυκλοφορία του wod.

      Όσο για τα θέματα του lore νταξ είναι θέμα γούστου αλλά όλοι λίγο πολύ όλοι συμφωνούν ότι το mop είναι το χειρότερο expansion με διαφορά.

    • Plisken
    • Από άποψη lore δεν ξέρω, αλλά συνολικά το Cataclysm ήταν και είναι απ'όλες τις απόψεις το χειρότερο ever.

      http://www.mmo-champion.com/threads/1279504-Best-World-of-Warcraft-Expansion

    • apollyon
    • well αφενός μιλούσα από την σκοπιά του lore (όπου το cata ήταν γαμιστερό), αφετέρου μου λινκαρες ένα πολλ χωρίς καμιά αξία.

    • Plisken
    • @apollyon

      Η αλήθεια υπήρχε ένα παλαιότερο poll αλλά δεν το βρήκα, με μεγαλύτερη σημμετοχή. Παρόλα αυτά σόρυ που το βρήκες χωρίς αξία. Δημοσκοπήσεις για τις εκλογές γίνονται με λιγότερη συμμετοχή. Όσο για τον τόπο που έγινε το εν λόγω poll δεν χωρά συστάσεις. Παρόλα αυτά αν έχεις να παραθέσεις κάτι καλύτερο (με αξία) ,ευπρόσδεκτο.

    • apollyon
    • Υπάρχει επιστημονικός τρόπος διεξαγωγής ενός poll και υπάρχει και το ιντερνετ που δεν προσφέρει ιδιαίτερη αξιοπιστία. Το συγκεκριμένο που λινκαρες δεν έχει να κάνει τόσο με την συμμετοχή όσο με το πότε έγινε. Λιγότερο από ένα εξάμηνο μετά την κυκλοφορία του mop που ακόμα επικρατούσε ένας σχετικός ενθουσιασμός, όλοι κράζαν το "κακό cata" που φτιάχτηκε μόνο για τους casuals και λοιπές μπούρδες. Ένα poll τώρα που έχει περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα σίγουρα θα έδειχνε διαφορετικά νούμερα.
      και πάλι τονίζω ότι όταν είπα για χειρότερο expansion μιλούσα lore wise.

*