Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μεγάλη πτώση κερδών για τη Rovio

Όπως ανακοίνωσε η Rovio -developer της πασίγνωστης σειράς Angry Birds- το τελευταίο οικονομικό έτος τα κέρδη της σημείωσαν δραματική πτώση, κάτι το οποίο όμως δεν οφείλεται στη συρρίκνωση της αγοράς του mobile gaming. Το αντίθετο μάλιστα, η αγορά παιχνιδιών για φορητές συσκευές συνεχίζει να «ανθίζει» και, πάντα κατά τη διάρκεια του τελευταίου οικονομικού έτους, τα κέρδη της Rovio από το συγκεκριμένο τομέα σημείωσαν αύξηση της τάξης του 16% που μεταφράζεται σε €110.7 εκατομμύρια. Το ίδιο διάστημα, τα downloads για τίτλους της εταιρεία ξεπέρασαν τα 600 εκατομμύρια. Αυτό που αποτέλεσε το μεγάλο "αγκάθι" για τα οικονομικά της Rovio ήταν η κατακόρυφη πτώση στον τομέα του licensed merchandise, όπου σύμφωνα με τον chief executive Pekka Rantala τα πράγματα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικά.



Έτσι, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρεία μειώθηκαν κατά 73% το 2014, φτάνοντας στα €10 εκατομμύρια, έναντι €36,5 εκατομμυρίων το 2013 και €76,8 εκατομμυρίων το 2012. Η πτώση, μέσα σε μόλις δύο χρόνια, είναι αν μη τι άλλο πολύ μεγάλη και ανησυχητική και η Rovio θα πρέπει να σκεφτεί νέα πράγματα εάν θέλει να μην έχει αρνητική απόδοση το 2015. Φαίνεται ότι πέρασε η μόδα των λούτρινων, των επιτραπέζιων και όλων των άλλων προϊόντων που συνοδεύουν τα παιχνίδια της εταιρείας του παγωμένου βορά.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*