Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μια κοντινή ματιά στην εξωτερική μονάδα του PlayStation VR

Δημοσίευμα του Eurogamer φέρνει στο φως περισσότερες πληροφορίες για την εξωτερική μονάδα επεξεργασίας του PlayStation VR. Ξεκινώντας από το μέγεθος, φαίνεται πως, τελικά, είναι μικρότερη από την κονσόλα Wii (215 x 157x 44mm) -σε αντίθεση με τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα- με διαστάσεις 140 x 140 x 35mm, ωστόσο είναι μεγαλύτερη από τη μονάδα που είδαμε στο πρωτότυπο VR headset, Project Morpheus. Επίσης, το development kit περιλαμβάνει ξεχωριστό τροφοδοτικό. H συσκευή βρίσκεται ανάμεσα στο headset και στο PS4 και στο I/O panel του συναντάμε δύο θύρες HDMI (έξοδο / είσοδο), για τη λειτουργία “social screen”, μία θύρα micro-USB, η οποία επίσης συνδέει το περιφερειακό με το οικιακό σύστημα, είσοδο για το τροφοδοτικό, ενώ η μπροστινή πλευρά της συσκευής διαθέτει δύο εξόδους για σύνδεση με το PlayStation VR.



Το Eurogamer επιβεβαιώνει επίσης ότι η μονάδα επεξεργασίας ενσωματώνει σύστημα ψύξης, πράγμα που σημαίνει ότι το τσιπ στο εσωτερικό της συσκευής είναι αρκετά ισχυρό ώστε να χρειάζεται βοήθεια στην απαγωγή θερμότητας. Ο ανεμιστήρας βρίσκεται στο πίσω μέρος της μονάδας και έχει διάμετρο περίπου 25 χιλιοστά, ενώ δεν παράγει ενοχλητικό θόρυβο (τουλάχιστον έτσι σημειώνει το Eurogamer).



Τέλος, το εν λόγω Μέσο επισημαίνει ότι, παρά την ενεργή ψύξη, το PlayStation VR θα στηρίζεται περισσότερο στην επεξεργαστική ισχύ του PlayStation 4 και πως η ύπαρξη της εξωτερικής μονάδας θα βοηθήσει τους developers να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αποτελεί σίγουρα μια σημαντική επένδυση για τη Sony, αλλά ένα -μάλλον εύγολο- ερώτημα που τίθεται είναι το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το βασικό κόστος κατασκευής και κατ’ επέκταση το πόσο θα κοστίζει το PlayStation VR σε επίπεδο λιανικής.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, υπάρχει περίπτωση αν κάποιος/α θέλει να παίξει virtual reality στο PS4, να χρειάζεται να πληρώσει για 2 κονσόλες PS4 (μια το PS4 και μια την εξωτερική μονάδα του Playstation VR).

    • Roronoa
    • Δεν το λες και μικρο. Δηλαδη και στο ps4 αμα βγαλεις disc drive, σκληρο δισκο ποσο μεγεθος θα ειχε? :P
      Παντως καλο θα ειναι να προσφερει εξτρα υποδυναμη αν γινεται γιατι το ps4 δεν ειναι αρκετα ισχυρό να σηκωσει αξιοπρεπες VR.

*