Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Περαιτέρω προβλήματα για το PSN

Η Sony φαίνεται πως συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το PlayStation Network, αφού οι κάτοχοι PS3, PS4 και PS Vita δεν μπορούν και πάλι να συνδεθούν, βγαίνουν offline και δεν μπορούν να παίξουν σε επίπεδο multiplayer. Οι διαμαρτυρίες στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και στους επίσημους λογαριασμούς της ιαπωνικής εταιρείας είναι πάρα πολλές και τα «συμπτώματα» ποικίλουν ανά χρήστη. Στην επίσημη ιστοσελίδα αναφοράς του PSN επιβεβαιώνεται η κατάσταση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η υπηρεσία προσφέρει «διακοπτόμενη συνδεσιμότητα» (Intermittent Connectivity). Προσωρινά πάντως, η Sony επιβεβαίωσε μια διαδικασία που ανακάλυψαν χρήστες και αναφέρεται ως “MTU 1473 fix”. Δεν λύνει σε όλους το πρόβλημα, αλλά αρκετοί gamers σημείωσαν ότι τους βοήθησε να εισέλθουν κανονικά στην υπηρεσία.



Για να περάσετε το fix, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
- Πηγαίνετε στο [Settings] > [Network] και επιλέξτε το [Set Up Internet Connection]
- Επιλέξτε είτε Wi-Fi είτε LAN και στη συνέχεια διαλέξτε το [Custom]
- Κάντε όλες τις κλασικές επιλογές για την επιλογή IP Address (εισάγοντας χειροκίνητα ή επιλέγοντας αυτόματα), DHCP Host Name και DNS Settings
- Στην επιλογή MTU Settings διαλέξτε [Manual] και εισάγετε τον αριθμό 1473
- Αν το τεστ σύνδεσης δεν αποδειχτεί επιτυχημένο, δοκιμάστε και τον αριθμό 1450
- Επιλέξτε [Next] και διαλέξτε τις κλασικές ρυθμίσεις για τον Proxy Server


Δείτε τη διαδικασία σε video στη συνέχεια του άρθρου


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:27
Η Sony προχώρησε σε νέα δήλωση, σημειώνοντας ότι το PSN είναι πλέον προσβάσιμο χωρίς τις παραπάνω αλλαγές. Όσοι δεν μπορούν ακόμη να συνδεθούν θα πρέπει να μπουν σε συγκεκριμένο thread στο forum της και να αναφέρουν στοιχεία όπως τοποθεσία, ISP Provider, Κονσόλα και κωδικό λάθους που λαμβάνουν. Ακολουθούν τα δύο σχετικά tweets.






 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • warlock
    • Το fix γίνεται με τα εξής νούμερα, 1470, 1472, 1473 και 1450, 1453 και ίσως με το 1452. Το θέμα είναι όμως πως από την στιγμή που τους πληρώνουμε θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτή την κατάσταση, τρεις μέρες οφ και τώρα καραγκιοζιλίκια που τα.πληρώνουμε 50 ευρώ! Τραγικοί οι τύποι!

    • alex4444
    • Δυστυχως της Sony δε της φταινε μονο τα DDoS attacks. Το PSN παρουσιαζει αρκετες φορες μεσα στο χρονο θεματακια, που καλυτερα θα ηταν να ειχαν ελαχιστοποιηθει, πριν ειχε προχωρησει στην χρεωση της υπηρεσιας για online multiplayer.

    • Volga
    • ...Και η δωρεάν υπηρεσία της Nintendo συνεχίζει ακάθεκτη χωρίς θέματα :P

      Πάντως πέρα από την πλάκα δεν μπορώ να καταλάβω τον χαμό... τοσο αναγκαίο πια μας έχει γίνει το Online? Τόσα υπέροχα παιχνίδια έχουμε να παίξουμε... έλεος πια με το Multiplayer ..

    • Hernandez30
    • Ότι και να κάνω απο τις οδηγίες που δίνουν τζίφος δεν καταφέρνω να συνδεθώ στο PSN με το PS4. Εχω συνολικά να μπώ 6-7 μέρες.Πραγματικά ντροπη Sony!!!

    • Pirederas
    • Ευτυχώς δηλαδή που δεν είμαι βαρεμένος με τα Call of Duty, FIFA, Destiny, κλπ, να εξαρτώμαι από το online :) Υπάρχουν και τα single player παιχνίδια παίδες, ή ακόμα καλύτερα βγείτε έξω, γιορτές είναι άλλωστε.

      Δεν πρόκειται η Sony να δώσει τώρα δωρεάν παιχνίδια, έλεος όσοι τα λιγουρεύεστε, μην υπερβάλλετε. Σεβαστό το 50ρικο που πληρώνουμε ετησίως γα την συνδρομή, αλλά δεν είναι το φοβερό ποσό που μας δίνει δικαίωμα σε αποζημίωση εκατομμυρίων. Ήδη έχουμε 10άδες δωρεάν παιχνίδια με το PS+.

      Το 2011 ήταν εντελώς διαφορετική η κατάσταση, γιατί είχαν κλαπεί τα στοιχεία (κωδικοί PSN και πιστωτικών καρτών) χιλιάδων πελατών και το PSN τότε έμεινε εκτός πάνω από 1 μήνα, σε μια πρωτοφανή επίθεση hackers (ή ξεμπρόστιασμα της Sony σε θέματα ασφαλείας, όπως θέλετε πείτε το). Σήμερα δεν υπάρχει δίκτυο (XBL, iStore, κλπ) που να μην δέχεται DDoS επίθεση, αν και όντως το PSN έχει πολλά θέματα ασφαλείας. Άντε να μας δώσει η Sony κανένα μήνα PS+ δώρο σε όλους, αλλά μην περιμένετε τίποτα παραπάνω.

    • Koel700
    • εγω φανταζομαι αυτη την ποσο της @!@#!@% @%$τανας θα γινοντουσαν ολα αυτην την στιγμη αν δεν ειχε γινη ρεζιλι η ΜΣ προπερσι κτλ κτλ και ηταν και οι δυο κονσολες (διοτι απο οτι ακουο και το Χ1 εχει προβληματα) ηταν μονιμα online DRM και τετοιες %@$#%@ ...εεε ρε γλεντια που θα ειχαν γινει με τοσες αχρηστεμενες κονσολες

    • BigDaddy
    • Καποιοι εχουν μπερδεψει την βουρτα (proxy) ,με την ΜΤU. Αξιωσημειωτο επεισης ειναι για μερικους που εκθιαζαν και εκθιαζουν ακομη το live ως το τελειο δικτυο πως γινεται αφου ειναι τοσο τελειο, να glitchαρουν τα achievements και να μη ξεκλειδωνουν για πολλους χρηστες. Αν ξεκλιδωσουν υπομονη κανα 2μηνο 3μηνο και μετα θα χουν ξεκλειδωσει.Οπως εχει προβληματα στο τσατ και πολλα αλλα ακομη αλυτα.
      Μπορουν αφου ειναι πιο καλο δικτυο της ms παρα τα παραπανω προβληματα να προβουν και να παιξουν εκει αφου εχει και πιο καλα παιχνιδια το χουαν οχι τιποτε αλλο αλλα για να ξεμπουκωσει το δικτυο της σονυ που τοσο κακο ειναι.:P Που το παραδεχτηκε για το θεμα load λογω εορτων που λογικο ειναι να παιξει ο κοσμος τωρα τις γιορτες σε σχεση με κατι που δεν παραδεχτηκε αντιθετως η αλλαζονικη ms.
      Οχι τιποτε αλλο γιατι μετα το ddos attack Που ειναι η πιο γελοια επιθεση απο εναν χακερ την εφαγε για τα καλα το τελειο δικτυο που το παρουσιαζουν λες και ειναι το απορθητο φρουριο ΕΠΕΣΕ και
      Το τουπε του xbox live απο οτι φαινεται πεφτει ολο και πιο πολυ.
      Xρονια πολλα και ποδαρικο(sign in και σχολιο) με το αριστερο (κλικ...:P) Γιατι εχω να ετοιμασω και να κερασω κοψιδια και τσικουδιες.Mysterious εισαι εδω? :P

    • Chased
    • Εμένα, αν και δεν μπήκα και πάρα πολλές φορές, μου παρουσίασε μόνο 2-3 DNS (και καλά) errors και κράτησε μόνο 10-15 λεπτά. Όλες τις άλλες φορές έμπαινα και έπαιζα κανονικά.

    • kakashi_hatake
    • Ανακοίνωσε τα δώρα η Sony για το outage. 5 μέρες plus στους ενεργεία συνδρομητές με κανονική ή trial συνδρομή και κωδικός για 10% έκπτωση στο καλάθι αγορών για να το χρησιμοποιήσουμε μια φορά.

*