Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Περιορισμός στην ανάλυση του Final Fantasy XIII για PC

H Square Enix ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του Final Fantasy XIII για PC, φαίνεται όμως ότι το εν λόγω port δεν θα διαφέρει (σε τεχνικό επίπεδο) από τις εκδόσεις του τίτλου για τα οικιακά συστήματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παρακάτω screenshot, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από χρήστη του Reddit, δεν υπάρχει επιλογή για αλλαγή της ανάλυσης και όπως σημειώνει ο ίδιος, δεν υπάρχει αυτή η επιλογή ούτε μέσω του game launcher.



Αυτό σημαίνει, ότι η ανάλυση του τίτλου θα είναι «κλειδωμένη» στα 720p. Το θετικό είναι τουλάχιστον, ότι το game τρέχει σταθερά στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο τίτλος είναι διαθέσιμος από τις 9 Οκτωβρίου (μέσω του Steam) έναντι 12.99€.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
12 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Roronoa
    • Τραγικο, ευτηχως γνωστος modder (durante) φαινεται πως εχει αναλαβει δραση και μαλλον θα φτιαξει και αυτο το παιχνιδι.

    • TomTom
    • Μετά από 4 χρόνια βγάζουνε στο PC ένα παιχνίδι που θα έχει ίδια ανάλυση με τις κονσόλες παλαιάς γενιάς.

      Πες μου ρε Square Enix (και γενικά οι εταιρείες που δεν εκμεταλεύονται στο έπακρο τα συστήματα) πως περιμένεις να κάνεις πωλήσεις ?
      Πως θες να μην "κατεβάζουν" τα παιχνίδια ?

      Να κλαίγεστε μετά πως δεν κάνετε πωλήσεις. Καλά να πάθετε. Αφού μόνοι σας καταστρέφεστε.

      Μιλάμε πραγματικά για ΤΡΑΓΙΚΕΣ καταστάσεις.

    • sdragon
    • Μπορεί η ανάλυση είναι η ίδια, δηλαδή στα 720p, αλλά τα γραφικά είναι πολύ καλύτερα από ότι στις κονσόλες. Εμένα πάντως δεν με χαλάει τόσο πολύ η ανάλυση του παιχνιδιού. Γιατί τόση αρνητικότητα ρε παιδιά; Το παίξατε; Ή απλά το ότι δεν είναι 1080p είναι αρκετό για σας να μην το αγοράσετε;

    • Pirederas
    • Καλά παιδιά, συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Τί περιμένατε δηλαδή? Ένα γρήγορο ΑΑΑ port που κοστολογείται €13 είναι. Μου θέλετε και 4Κ με 144fps, tessellation, SVOGI και sub-surface scattering σε παιχνίδι που φτιάχτηκε πριν αρκετά χρόνια για εξειδικευμένες αρχιτεκτονικές (PS3, Xbox 360).

      Το FF XIII, επειδή το έχω παίξει, σας συστήνω να το προσπεράσετε. Σαν παιχνίδι δεν είναι τόσο καλό. Ο τεχνικός τομέας είναι πανέμορφος, δεν το συζητάω, αλλά δεν αρκεί για να το σώσει. Το τεράστιο μέγεθος οφείλεται στα ασυμπίεστα cut-scenes, που στο PS3 απαιτούσαν μεγάλο μέρος της χωρητικότητας του Blu-Ray δίσκου.

      Δεν σας είδα να κράζετε τα ports παλαιότερων Final Fantasy (VII, VIII) στο Steam που κοστολογούνται επίσης γύρω στο δεκάρικο. Εκτός αν έκανε τον κόπο η Square να αναβαθμίσει τον τεχνικό τομέα σε παιχνίδια 15ετίας. Σοβαροί να είμαστε.

    • Koel700
    • Ο κοσμος περιμενε χρονια το συγκεκριμενο παιχνιδι στο pc για να το παιξει (το παιχνιδι) οπως του αξιζει ακομα και αν κατεντισε να ειναι ενα corridor rpg ..ανυπομονουσε -->
      1) .να μονταρη μια απο την πιο παταγωδη αποτυχημενα εγγληματικη ιδεα που ειχε καποιος εκει μεσα στα γραφεια μετα απο χρηση πολλλωωωωωωων ναρκοτικων (μακαρη διοτι αν δεν ειναι ετσι τοτε ειναι χειροτερα τα πραγματα) που λεγετε κλειδωμενο party μεχρη της 30 ωρες (περιπου) παιχνιδιου μεχρι να σε αφηση να φτιαξεις το δικο σου party...
      2) να μονταρη το αποδεδειγμενα πιο FAILED farming που εχω δει σε final fantasy...του να κανεις farming για 5-6 ωρες ΣΕ ΔΥΟ ΤΕΡΑΤΑ (στο λεει και το manual) που μονο αυτα αξιζουν στο τεραστιο ζωηκο βασιλειο της Gran Pulse ωστε να μην σου σπασουν τα νευρα με cheap kills τα επερχομενα gangs και τα boss fights

      Yπηρχανε σημαδια οτι επερχετε σκατα port oπως οτι τα specs βγεικαν τελευταια στιγμη...το οποιο το 90% τον περιπτοσεων ειναι ΚΑΚΟ ΣΗΜΑΔΗ

      Και τι πειραμε -->
      1) το port ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ..δεν υπαρχει κανενα CTD για οποιοδιποτε λογο..ή τουλαχιστον δεν εχει αναφερθει ΚΑΝΕΝΑ μεχρι στιγμης
      2) ειναι κλειδομενο στο 720p το οποιο ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ για παιχνιδι μετα το 2010 στα PC..δεν ειμαστε κονσολα του 2005 κυριοι...με 70euro πας και περνεις ενα gpu με 1080p native...
      3) ΔΕΝ ειναι σταθερο το framerate ακομα και στα 720p
      4) OΛΑ τα cutscenes ειναι στα 30fps...!!!!
      5) Ειναι παιχνιδι που ουρλιαζει οτι θελει xbox controller...διοτι αν εχεις καποιο αλλο αντε δοκιμαζε τι κανει καθε κουμπι...θα σου παρη λιγη οριτσα..
      6) για καποιο λογο το παιχνιδι ειναι 60gb ...και ειναι ολα 720p...φαντασου ..τωρα φταινε οι γλωσσες ?? ο ασημπιεστος ηχος..??? δεν ξερω..

      Τωρα,,αν τα γραφικα δεν σε ενδιαφερουν..οπως και μενα..τοτε το μονο που εχεις να περιμενεις ειναι κανα framerate fix διοτι το προβλημα αυτο θα σου σπασει τα νευρα με τα πολλες πτωσεις..
      Τελος περιμενω πολυ να δω τι θα περιεχουν τα updates...

    • diver_gr
    • Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο σβήστηκε το ποστ μου ? τη έγραψα δλδ και το σβήσατε ?

      Έγραψα ότι παρόλο που δεν έχω κόλλημα με την ανάλυση είναι τραγικό τα 720p στη συγκεκριμένη κυκλοφορία και πως μπορεί λίγες μέρες μετά να δούμε κανένα patchaki από χρήστη όπως με το Demon souls στο PC που ξεκλείδωσε την ανάλυση .

      Τόσο κακό είναι αυτό που έγραψα ? είμαι περίεργος λοιπόν για ποιο λόγο σβήστηκε και ποιο κανόνα σας παραβίασα ?η μήπως ξεκίνησα με το ποστ μου καμιά κόντρα που δεν γνωρίζω ?

    • jack124
    • Τα 720p δεν θα φαίνεται καλά σε 1080p οθόνες!!! Έλεος δηλαδή.. 2014 και δεν επιτρέπει 1080p ?
      Λύσεις ευτυχώς υπάρχουν ;)

    • Gregory020
    • Το έχω το παιχνίδι στο steam παιδιά.Είναι ένα σκέτο χάος.Θα πώ κάποια πράγματα καταρχάς.Το ότι καταφέραν και μας ρίξαν ένα τέτιο άθλιο πράγμα σαν ''παιχνίδι'' για το PC, ήταν και η μεγαλύτερη βλακεία EVER.Απέτυχαν ΤΟΣΟ ΑΓΡΙΑ, που δεν μπορέσαν να προγραμματίσουν ακόμα και τα ποιό βασικά πράγματα που καθορίζουν ενα PC port ως PC port.Το να μην έχουν resolution settings, advanced graphics options ήταν και η αποκορύφωση στη βλακεία.Ακόμα και οι ποιό βαρεμένοι developers, δεν θα τους ξέφευγε κάτι τέτιο.Έλα ντε που έγινε.


      Κατά την γνώμη μου, καλύτερα ειναι αυτοί οι modders όπως ο Durante να πάρουν δρόμο άπο δω, και να μας αφήσουν να τους ΚΡΑΞΟΥΜΕ τους βλάκες όπως τους αξίζει, γιατί άμα βλέπουν ότι κάποιος απο έξω τους βοηθάει, δεν θα κάνουν ποτέ τίποτα, και θα ναι μια ζωή έτσι.

    • sdragon
    • Είναι γεγονός ότι το port είναι το λιγότερο, άθλιο. Οι μόνες ρυθμίσεις γραφικών που θα μπορούσε να έχει βέβαια είναι της ανάλυσης και για το antialiasing. Το παιχνίδι δεν σηκώνει κάτι παραπάνω. Αυτό το τελευαίο με τους modders δεν το κατάλαβα και πολύ, γιατί αν το port είναι χάλια τότε θα έπρεπε ούτως ή άλλως θα έπρεπε να πέσει κράξιμο στους developers.

*