Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στα όρια της χρεοκοπίας η Crytek

*
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα DSOgaming (η οποία επικαλείται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Gamestar), η Crytek αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα τα οποία δεν αποκλείεται να την οδηγήσουν στη χρεοκοπία. Σύμφωνα με το Μέσο, ένας από τους βασικούς λόγους που έχουν οδηγήσει το στούντιο σε αυτή την κατάσταση είναι η (έως τώρα) όχι και τόσο καλή αποδοχή της CryEngine από τους developers, αν και είναι μία από τις πλέον βελτιστοποιημένες μηχανές γραφικών. Σαν να μην έφτανε αυτό, το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η ανάπτυξη του Ryse: Son of Rome ήταν καταστροφική για το στούντιο και λόγω του ότι λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις, η Crytek αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει επιπλέον προσωπικό. Το επίσης άσχημο ήταν ότι οι πωλήσεις του Ryse έχουν έως τώρα κυμανθεί κάτω του αναμενομένου.



Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι καθόλου καλά για την Crytek και δεν είναι λίγοι οι publishers που αναμένουν πιθανή χρεοκοπία της προκειμένου να αποκτήσουν τα IP της αλλά και το ταλαντούχο προσωπικό της. Σε περίπτωση χρεοκοπίας ένας από τους πιθανούς αγοραστές είναι η Wargaming και αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε ίσως πρέπει να αποχαιρετίσουμε οριστικά την Crytek όπως τη γνωρίζουμε ως σήμερα, αφού λογικά το προσωπικό που θα προσληφθεί θα ασχοληθεί με την περαιτέρω ανάπτυξη free-to-play τίτλων. Ελπίζουμε τελικά να πάνε όλα καλά για την Crytek, μιας και σε αυτήν εργάζονται περισσότεροι από 800 υπάλληλοι, αν και όπως επίσης ακούγεται οι πληρωμές πραγματοποιούνται με μεγάλες καθυστερήσεις και αρκετοί από αυτούς έχουν κάνει αιτήσεις προκειμένου να προσληφθούν σε άλλα στούντιο.

Ενημέρωση 21:40
Η Crytek διέψευσε με επίσημη ανακοίνωση της  τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χρεωκοπία. «Επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία των επερχόμενων τίτλων μας: Ηomefront: The Revolution, Hunt: Horrors of the Gilded Age, Arena of Fate και Warface, καθώς και στην παροχή συνεχούς υποστήριξης στην CryEngine. Έχουμε λάβει θετικά σχόλια μετά την Ε3, τόσο από τον Τύπο όσο και από τους παίκτες, και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πιστούς υπάλληλους μας, τους fans μας και τους επιχειρηματικούς εταίρους για τη συνεχή υποστήριξή τους», ανέφερε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του στούντιο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
18 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Harkyn
    • Πολυ ταλαντούχα ομάδα αλλά ένα παιχνίδι με καλό gameplay ή story δεν λένε να βγάλουνε τελευταία.Μόνο γραφικά γραφικά...

    • equation
    • Αφού ρε παιδιά τα resources των μηχανημάτων αναλώνονται μονο στα γραφικα... δεν μένει juice για κάτι πέραν απο fully scripted game play (ruse) ή ένα generic first person shooter.

      Επίσης το ότι είναι PC oriented εταιρία (χωρίς πλάτες κολοσσών) νομίζω συμβάλει στην χρεωκοπία...

    • greenkiller.13
    • Μπορει η Crytek να μην ειναι σαν την Rockstar σαν την Naughty Dog,αλλα σιγουρα ειναι και αυτη μια καλη εταιρια που με το καιρο μας εχει δωσει μερικα πολυ ομορφα παιχνιδια,τα Crysis,το Homefront,το Ryse προσφατα κ.α ολα ειχαν και εχουν δυνατοτητες για να βελτιωθουν στο μελλον.Προσωπικα περιμενω πως και πως το νεο Homefront και ελπιζω να μας δωσουν κατι καλο

    • V.for.Veteran
    • Καταρχήν, προσωπική μου άποψη είναι ότι τις περισσότερες φορές, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά... αλλά ξανά λέω ότι αυτό είναι προσωπική μου άποψη. Δεύτερον, όταν την εν λόγω είδηση την αναπαράγουν σχεδόν όλα τα μεγάλα Μέσα του εξωτερικού, δεν μπορούμε να την αφήσουμε απαρατήρητη.

      Ωστόσο, από τη στιγμή που βγήκε το στούντιο και διέψευσε το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, η λογική λέει ότι ναι, όντως πρόκειται για φήμες.... Εννοείται ότι αν υπάρξει κάτι νεότερο θα υπάρξει και ανάλογο άρθρο. Πάντως με καθησύχασε η ανακοίνωση της εταιρείας, γιατί η Crytek είναι αγαπημένο στούντιο :)

    • AnimaPura
    • Το γεγονός ότι δήλωσαν ό,τι δήλωσαν δεν εξανεμίζει τις φήμες, απλά τις αποφεύγει εύγλωττα. Μπορεί και πάλι να σε στηρίζουν όποιοι είναι αυτοί που σε στηρίζουν, αλλά όντως να είσαι στο τσακ για να χρεωκοπήσεις.
      Θα είναι κρίμα γιατί η Crytek, αν και όπως ειπώθηκε παραπάνω δεν κάνει παιχνίδια με καλό στόρυ και ψαγμένους χαρακτήρες, ήταν πρωτεργάτης των εξαιρετικών γραφικών. Κάτι είναι και αυτό έτσι? Σέβας και εύχομαι να είναι όντως φήμες όλα αυτά.

    • V.for.Veteran
    • Συμφωνώ φίλε raysod, δυστυχώς το φαινόμενο αυτό δεν πρόκειται να εξαλειφθεί, πάντα θα υπάρχουν "φημολογίες", "ανώνυμες πηγές" κτλ κτλ.... δεν ξέρω γιατί δεν κινείται νομικά το εν λόγω στούντιο και η συγκεκριμένη ανακοίνωση δημοσιεύθηκε αφού το θέμα είχε ήδη αναπαραχθεί από πολλά Μέσα.

      Πάντως δυστυχώς, τις περισσότερες φορές τέτοια κακα μαντάτα βγαίνουν χωρίς προειδοποίηση ακόμα και από τις ίδιες τις εταιρείες χωρίς να υπάρχει η παραμικρή υποψία και επαναλαμβάνω, ελπίζω να μην υπάρχει, όχι φωτιά, αλλά ούτε κεράκι :)

    • DamDamm
    • Aνεξαρτητα αν ισχυει η ειδηση η οχι το μονο που κανει η crytek τα τελευταια χρονια ειναι να λανσαρει tech demos για να σπρωχνει καρτες γραφικων σε πωλησεις και να αναλωνονται οι gamers σε ποια τρεχει καλυτερα....

    • vonzuchter
    • Περα απο το farcry τιποτα σπουδαιο δεν εχουν βγαλει. Η σειρα crisis παλεψαν να την κανουν να μεινει κλασσικη δε τα καταφεραν. Το Ryse of Rome δε το εχω παιξει δεν εχω ΟΝΕ αλλα δε μοιαζει κατι ιδιαιτερο. Πλεον οι πελατες ειναι ιδιαιτερα απαιτητικοι και παιχνιδακια με γραφικα και μετριο gameplay που μολις τα τελειωνεις δε τα ξαναγγιζεις δεν γινονται εμπορικες επιτυχιες πλεον οπως στο παρελθον.

    • diver_gr
    • Έχουν φοβερή μηχανή , κάνουν τρομερά γραφικά αν είχαν σενάριο και αντίστοιχη ποιότητα στο gameplay άλλων ΑΑΑ τίτλων καλά θα ήταν.

    • GamingFun
    • Μακάρι να μην ισχύουν οι φήμες μόνο και μόνο για το καλό των υπαλλήλων και των οικογενειών τους.

*