Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στα mobile και επίσημα η Nintendo

Η Nintendo αφήνει σιγά σιγά πίσω τις απόψεις που εξέφραζε στο παρελθόν σχετικά με την απόλυτη προσήλωση στη βιομηχανία των video games και δείχνει έτοιμη να μπει στον κόσμο των smartphones και tablets. Η εταιρία του Kyoto ανακοίνωσε πως ξεκινά συνεργασία με την DeNA (ιαπωνικό “γίγαντα” των mobile games) προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού τίτλους για smartphones και tablets, με χαρακτήρες και “ιδιοκτησία” της Nintendo να δίνουν το παρόν. Δεν μιλάμε για ports τίτλων από τις κονσόλες της Nintendo μιας και οι 2 εταιρίες θέλουν να δημιουργήσουν νέο περιεχόμενο, σωστά σχεδιασμένο για τις αντίστοιχες συσκευές. Οι 2 εταιρίες θα δημιουργήσουν επίσης cross platform service ικανή να “τρέχει” σε smartphones, tablets, PC και τις κονσόλες της Nintendo. Η όλη διαδικασία της συνεργασίας έφερε αγορά του 10% των μετοχών της DeNA από την Nintendo και αγορά του 1,24 % των μετοχών της Nintendo από την DeNA.



Ποια είναι όμως η Dena; Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 και ξεκίνησε να ασχολείται με υπηρεσίες online και mobile auctions. Το 2010 ξεκίνησε τη λειτουργία ενός mobile games social network με την ονομασία Mobage, ενώ το 2010 εξαγόρασε την αμερικανική ngmoco. Με αυτή την κίνηση, ήρθε πιο κοντά και με την Disney, αφού το 2012 υπέγραψε συμφωνία μεταφοράς των χαρακτήρων και των franchises της στην αγορά των mobile games. Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα εμπλοκής της είναι η μεταφορά του πιο πρόσφατου game του Peter Molyneux (Godus) σε συσκευές με λειτουργικό iOS και Android. Όπως φαίνεται, η εμπειρία της εταιρείας με τα των back-end υπηρεσιών και η τεχνογνωσία σε θέματα servers, έφερε τις δύο πλευρές πιο κοντά. Η Nintendo έγινε με αυτή την εξέλιξη ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στην DeNA και η DeNA ο δέκατος μεγαλύτερος μέτοχος της Nintendo. Αναμένουμε περισσότερα σύντομα. Το πρώτο βήμα πάντως έγινε.

Δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου μέσα από τον παρακάτω player.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
12 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Sephiroth
    • Είναι εμφανές δε, πως δεν πάει για ανταγωνιστικά προϊόντα. Για να δούμε, ενδιαφέρουσα η εξέλιξη ;)

    • Pirederas
    • Έτσι όπως το λένε, αυτή η συνεργασία είναι για την Ιαπωνία (όπου το mobile gaming είναι σε άλλο επίπεδο και έχει καταπιεί τα handhelds) προς το παρόν.

    • billbig
    • @Pirederas

      Για αρχή θεωρώ δεδομένο πως μιλάμε μόνο για Ιαπωνία. Αλλά αφού έκανε την αρχή η Nintendo δείχνει πως θέλει να φάει από την μεγάλη πίτα. Οπότε αργά η γρήγορα θα βγει και εκτός με τόσο λαό που υπάρχει εκτός Ιαπωνίας.

    • Geovra
    • Ειναι μια αρχη επιτελους σαν εταιρια να "κουνηθει" λιγο OUT OF THE BOX που εχει μπει μονη της εστω και σε Mobile πλατφορμες. Μονο θετικο μου ακουγεται σαν ειδηση

    • iankysyrath
    • raysod η κινηση αυτη δε συνεπαγεται μεταφορα των exclusive τιτλων των κονσολών της στα mobile!μιλανε για καινουριο υλικο και games νεα κι όχι παράλληλες κυκλοφορίες με των κονσολών της! Το να υπάρχει π.χ. ενα puzzle game στο οποίο απλα να εμφανιζονται γνωστοι nintendo χαρακτηρες δε σημαινει οτι αυτο θα κόβει τη δυναμική της αναγκης για nintendoκονσόλα!Αυτό έλεγα εγώ και πολλοί απο δω μέσα που δε συμφωνουσαμε με την όλη κινηση. Από τη στιγμή που βρηκαν έναν τρόπο που δε θα καταρρίπτει το λόγο αγοράς nintendoκονσόλας, ας κάνουν ό,τι θέλουν με το mobile gaming! Eσυ και ο Pachter, διόρθωσε με αν κάνω λάθος (μπορει και να μη θυμαμαι καλά), μιλούσες για μεταφορά των ίδιων των παιχνιδιών στο mobile gaming, π.χ. να έχει ο άλλος το samsung galaxy και να μπορεί να παίξει mario64 ή super smash bros ή zelda! Έτσι δεν είναι;; γιατι άλλο αυτο που φαίνεται οτι κάνουν κι άλλο αυτο που θέλουν όσοι δεν παίρνουν nintendoκονσόλες και θα θελαν να παιζουν τα παιχνιδια της σε κινητο-tablet και να παψει πια η nintendo να βγαζει hardware!

    • Dural
    • Raysod επιβεβαιώθηκες μόνο σε κάποια σημεία των σκέψεων σου. Η ύπαρξη της νέας κονσόλας τελειώνει τα σενάρια περί απομάκρυνσης από τα dedicated hardware και την μετατροπή σε έναν καθαρά multiplatform developer. Επίσης ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα δούμε π.χ. το νέο Pokemon X και Υ σε mobile, αλλά συγκεκριμένα παιχνίδια και software που είναι ειδικά διαμορφωμένα για mobile συσκευές.

      Δεν ξέρω γενικά από που πηγάζει η άποψη του "ή θα συνεχίσει όπως έχει η εταιρία ή θα θα βγάζει παιχνίδια για άλλους". Από τις σημερινές ανακοινώσεις διαφαίνεται ξεκαθάρα ότι η Nintendo θα τα κάνει και τα δύο: θα συνεχίσει κανονικότατα με τα software που είναι φτιαγμένα για τις δικές της κονσόλες και παράλληλα θα βγάζει τα Pokemon Shuffle σε κινητά. Δεν χρειάζεται να κάνει ή το ένα ή το άλλο, εγω προβλέπω να τα κάνει και τα δύο με μεγάλη ευκολία

    • Tobajaras
    • Αρκεί να ΜΗΝ το κάνει όπως η EA, στο κάτω κάτω η Nintendo έχει μεγαλύτερη παράδοση στις φορητές κονσόλες και κατ'επέκταση το φορητό gaming από όλους τους άλλους μαζί.

      Πολύ ενδιαφέρον κυρίως λόγω της διαφορετικής νοοτροπίας, ταχύτητας και απαξίωσης του mobile software. Αν το κάνει σωστά θα έχει αρκετό χρήμα να βγάλει ό,τι παλαβή κονσόλα θέλει.

    • alex4444
    • Παιζει ισχυρο χαρτι η Nintento... Φυσικα και δεν προκειται να βγαλει οτι και στις κονσολες, αλλα θα παει για νεους τροπους παιχνιδιου. Εχει αποδειξει οτι το εχει με τα φορητα "παιχνιδακια", τυπου Mario&DK, Pushmo, WarioWare κλπ. Εχω απολυτη εμπιστοσυνη.

    • Jim P
    • Άνετα θα διέθετα μια δεκάρα ευρώ σε ένα Wario Ware και ένα "Mario Run" για Short Bursts mobile gaming. Ειδικά αν είναι και σε κάποιο διασυνδεδεμενο σύστημα με Acomplishments και incentives.

      Ή πολύ αμερικανίζει αυτή η φιλοσοφία για τη Nintendo...

      Έστω, ένας fan μπορεί να ονειρεύεται έτσι;

*