Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το όνομα του Kojima εκτός και από το εξώφυλλο του The Phantom Pain

Η Konami αφαίρεσε κάθε αναφορά του δημιουργού της σειράς Metal Gear Solid Hideo Kojima από το εξώφυλλο του Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Συγκεκριμένα, στη νέα έκδοση του box art δεν υπάρχει πλέον το "A Hideo Kojima Game", ενώ έχει αφαιρεθεί επίσης και το λογότυπο της Kojima Productions. Φαίνεται πως η Kojima Productions δεν υφίσταται πλέον, ενώ τόσο η επίσημη ιστοσελίδα όσο και το επίσημο account της εταιρείας στο Twitter έχουν αφαιρεθεί.



Επιπλέον, το θυγατρικό στούντιο Kojima Productions LA έχει μετονομαστεί σε Konami Los Angeles Studio. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το The Phantom Pain δεν θα είναι ο τελευταίος τίτλος της σειράς, ωστόσο θα είναι το τελευταίο που υπογράφει ο Ιάπωνας developer.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
27 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Kojima Productions

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Konami

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Scott_Pilgrim
    • Πόσο πιο κάτω να πέσει.. Ένας άνθρωπος επί πόσα έτη σε γεμίζει χρήμα, κάνει έναν τελευταίο τίτλο ο οποίο φαίνεται πως θα είναι φανταστικός και θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και εσύ πας και αφαιρείς το όνομα του από το εξώφυλλο. Είναι για κάψιμο αυτή η εταιρεία...

    • Demolition7
    • Αν και μεγαλος φαν του Snake,συγνωμη αλλα δε θα παρω. Θα πληρωσω για ενα παιχνιδι που ειναι παιδι τουKojima την κυρια Konami. Ε οχι! Και θα το σκεφτω και για το pro. Πιο ξεφτιλα δε γινεται,εφτασε πατο. Βρε ουουουστ!

    • alex4444
    • Σαν εκδικητικη γκομενα που μολις την παρατησαν κανει. Μηπως καψει και ολες τις φωτογραφιες του Hideo σημερα το βραδυ?

    • femto
    • Τραγικό απλά. Γιατί τέτοια στάση όμως από την ΚΟΝΑΜΙ; Από πρακτική άποψη δικαιολογείται κάπως αυτή η κίνηση, όπως για το ότι δεν υφίσταται πλέον η ομάδα ανάπτυξης;

    • PORTAL
    • Διαβαζοντας αρθρα για το Metal Gear μου κανει εντυπωση ποσοι ανθρωποι εχουν γνωρισει προσωπικα τον Kojima και εχουν διαμορφωσει την αποψη οτι ειναι ο Μιδας των Video Games. Εγω που ασχολουμαι χρονια πως και δεν ετυχε να τον γνωρισω;
      Περα απο την πλακα παντως, δεν καταλαβαινω γιατι εχει θεοποιηθει ο Kojima. Καταλαβαινω μαλλον, αλλα τελος παντων ειναι μεγαλη συζητηση και δεν θα αρεσει σε πολλους. Σημασια εχει τι παιχνιδι θα μας σερβιρει.
      Θα πω κατι ασχετο που μου εκανε φοβερα κακη εντυπωση στο Ground Zeros. Αφου τελειωσεις την αποστολη, ο Boss ( ή Snake ποτε δεν καταλαβα ουτε μου εξηγησε και το παιχνιδι) καθεται και καπνιζει ενα πουρο στο αρχικο μενου. Ειναι μια τοσο κακη σχεδιαστικη αποφαση, που δυσκολα μπορω να σκεφτω παρομοια. Για ποιο λογο να περασεις ενα τετοιο μηνυμα εν ετει 2014; Να διαφημισεις δλδ το καπνισμα σε εκατομμυρια ανθρωπους, πολλοι εκ των οποιων ανηλικοι, βαζοντας εναν χαρακτηρα τον οποιο πολλοι λατρευουν να καπνιζει αργα και απολαυστικα μετα τη νικη του. Τι να πω; Μαλλον ο φοβερος Kojima κατι θα ειχε στο μυαλο του.

    • goalzila
    • @portal Δε λέει κανείς πως ο kojima είναι αλανθαστος, αλλά πρόκειται σίγουρα για κάποιον που ευθύνεται για αρκετά εκατομμύρια που έχουν μπει στα ταμεία της κοναμι και η συμπεριφορά της στο πρόσωπο του είναι τουλάχιστον απαράδεκτη .

    • RiderSoMysterious
    • Ποιο κάπνισμα; Εδώ μπορείς να ξεκληρίσεις ολόκληρο στρατόπεδο κόβοντας λαιμούς και σημαδεύοντας κεφάλια. Ο Kojima εξυμνεί ξεκάθαρα τις δολοφονίες και τον θάνατο. Προφανώς δεν είναι μόνο οι καπνοβιομηχανίες στο κόλπο αλλά και η βιομηχανία όπλων. :p

    • Harkyn
    • Για γέλια και για κλάματα έχει γίνει η Κοναμι...Με τέτοια νοοτροπία και με τέτοιες κινήσεις δείχνει ότι πλησιάζει το τέλος της εταιρίας ακόμα αν επικεντρωθεί στο mobile gaming τελικά.

    • PORTAL
    • @Ridersomysterious Κοιτα δε λεω, για σενα μπορει το να μπουκαρεις σε ενα στρατοπεδο και να μην αφησεις τιποτα ορθιο να ειναι τοσο ευκολο οσο να το πας στο περιπτερο για τσιγαρα, αλλα για εμενα δεν ειναι.
      Δεν προκειται να πας να κανεις το στερεο φιδι επειδη επαιξες Metal Gear, αλλα το τσιγαρο μια χαρα θα το αντιγραψεις. Ειδικα οι εφηβοι. Η διαφημιση του ειναι απαραδεκτη και χειροτερη απο καθε ειδους βια στα games. Προσωπικα μου εκανε πολυ κακη εντυπωση. Βεβαια ολο το Ground Zeros ηταν μια "κακη εντυπωση"αλλα τεσπα..

    • dexter1810
    • @portal αν σε ενοχλει το πουρο στο MG, τι πρεπει να νιωθει ενα παιδι μολις παιζει το GTA?
      Μην το παμε εκει το θεμα, γιατι ολα τα παιχνιδια περνανε ενα μηνυμα. Αλλες φορες καλο, αλλες κακο.

      Το θεμα εδω ειναι οτι η Κοναμι, θελει να αλλαξει τελειως πλευση και για καποιο λογο που δεν ξερει κανεις, οτι δεν χρειαζεται το διωχνει. Και το κανει μαλιστα με τροπο που φαινεται πολυ ασχημος προς το κοινο. Το να απομακρυνεις το λογοτυπο του δημιουργου απο το τελευταιο παιχνιδι της σειρας ειναι τραγικο. Ασε το λογοτυπο και οτι αλλο το ανηκει στο παιχνιδι και μετα την κυκλοφορια του, απολυσε τον.

      Οσο αφορα τον Κογιμα, οσοι τον γουσταρουν, τον γουσταρουν για τις δημιουργιες του, οι οποιες αντικειμενικα ειναι επη! Δεν ξερω αν ειναι ατομο που θα μπορουσα να πιω καφε μαζι του ή να φαμε πιτσα βλεποντας μπαλα. Με νοιαζει που μου δινει παιχνιδια που με καθηλωνουν απ ολες τις αποψεις. Με λιγα λογια, στην δουλεια του ειναι απαιχτος και δεν με νοιαζει τι κανει στην προσωπικη του ζωη.

    • Sisyphus
    • Τι άλλο να πεις για αυτή τη γελοιότητα που συνεχίζεται. Όταν με το καλό(ή κακό, όπως το βλέπει κανείς) χωρίσουν και τυπικά οι δρόμοι Κοτζίμα και Κονάμι έχουμε να μάθουμε πολλά για αυτή την ιστορία

      @portal
      Καταρχάς μιλάμε για νέα ενήλικα άτομα και όχι για εφήβους. Αν δεν κάνω λάθος πάνω στο κουτί που θα αγοράσει (αν αγοράσει) ο οιοσδήποτε από εμάς υπάρχει μια σήμανση 18+. Δεκαοχτάχρονα "παιδιά" συντηρούν οικογένειες καθώς επίσης έχουν και δικαίωμα ψήφου, δηλαδή ορίζουν τις ζωές τους και των υπολοίπων σε μεγάλο βαθμό. Αν νομίζουμε σαν κοινωνία οτι τα έχουμε γαλουχήσει έτσι, ώστε να μπορούν να επηρεαστούν τόσο εύκολα από ένα παιχνίδι έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα εν γένει.Και ας μην πιάσουμε καν άλλες αιτίες θανάτου εξίσου σοβαρές με το κάπνισμα(παχυσαρκία, καθιστική ζωή κ.λ.π) που έχουν άμεση σχέση με την αγαπημένη μας ασχολία που είναι το gaming.
      Υ.Γ Πως ήθελες δηλαδή να καπνίζει το πούρο γρήγορα και βασανιστικά?

    • Tim of Heavens
    • Βγάζω το καπέλο σε όποιον δεν αγοράσει το παιχνίδι με αυτό τον τρόπο που φέρεται η KONAMI. Με το να εναντιώνεστε στις τακτικές της εταιρείας και μετά να την πλουτίσετε αγοράζοντας το game, δεν βγαίνει τίποτα. Είναι θέμα ηθικής ικανοποίησης.

      Demolition7 σωστός!

    • GamingFun
    • Ο παραλογισμός στο έπακρον. Η εταιρία Konami συμπεριφέρεται λες και έχασαν το μυαλό τους όλοι τους εκεί.
      Όσο για τα ηθικά μηνύματα που έχει η σειρά γενικά κατά την άποψή μου είναι σπουδαία.
      Αγαπητέ @PORTAL χωρίς παρεξήγηση απλά να σου αναφέρω με το κάπνισμα σε προηγούμενους τίτλους της σειράς είχε το θετικά αλλά και μια σοβαρή παρενέργεια. Η υγεία του χαρακτήρα μειωνόταν και αν δεν κάνω λάθος μπορούσε να πεθάνει αν το τσιγάρο/πούρο ήταν εξοπλισμένο αρκετή ώρα.
      Επίσης στο codec αναφέρονταν στις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα.
      Ακόμη στο MGS4 στο υπέροχο εκείνο loading έλεγαν κάτι για το κάπνισμα.

    • Demolition7
    • Απαιτω να ανακαλεσουν οτι υπαρχει απο Ground Zeros στα ραφια των καταστηματων για αλλαγη εξωφυλλλου με την αφαιρεση του Kojima production. Επισης να βγαλουν κι ενα patch 10 giga για οσους το εχουν εγκατεστημενο στις κονσολες τους να αφαιρεσουν οτιδηποτε εχει σχεση με Kojima. Απλα τρισαθλιοι ολοι στη Κonami.

    • PORTAL
    • @Sisyphus Και στις ταινιες για ανω 18 πλεον δε θα δεις κανεναν ηρωα να καπνιζει. (James Bond κτλ). Η διαφημιση του τσιγαρου εχει απαγορευτει και για τους ενηλικες, τουλαχιστον σε ηθικο βαθμο. Για να στο πω απλα, ειναι μ@λακια να προβαλεις θετικα το τσιγαρο. Ως πρωην καπνιστης, οταν βλεπω καποιον να καπνιζει αμεσως μπαινω στον πειρασμο. Οταν λοιπον μου το βαζει ο Kojima φατσα καρτα εχω καθε δικαιωμα να θελω να πεταξω το δισκακι απο το παραθυρο.

      Βεβαια ο συγκεκριμενος παιρνει λευκες επιταγες για τα παντα. Οπως το να βαζει τον εαυτο του μεσα στο παιχνιδι λες και ειναι ο φοβερος σταρ (φανταζομαι τον καημενο 3d designer τι σιχτιρια θα του χε ρηξει), η το να πουλαει demo για 30 ευρω. Ε ενταξει αφου λεει Kojima στο εξωφυλλο χαλαλι του.

      Αλλα για να μιλησουμε καθαρα απο αποψη βιντεοπαιχνιδιων, ποτε ηταν η τελευταια φορα που καινοτομησε καποιο Metal Gear, η εθεσε κανουργια στανταρ σε καποιον τομεα, η πηρε εστω ενα game of the year που παιρνει και η κουτση Μαρια; Χμμ..

      Οκ Kojima θεος, αφου πουλαει τρέλα...Για τον Cliff Bleszinski γιατι δεν μιλαει κανεις, που ρε αδερφε αλλαξε και τα δεδομενα για τα cover based shooters και το Gears 10 χρονια μετα ειναι κορυφαιο στο ειδος του. Μαλλον επειδη δε φοραει χρωματιστα γυαλια.

    • Sisyphus
    • @PORTAL
      Αρχικά καταλαβαίνεις πιστεύω πως δε μπορούμε να ξεκινήσουμε κουβέντα περί ηθικής της διαφήμισης κάτω από ένα τέτοιο θέμα. Όσο είναι μαλακία να προβάλεις θετικά(?)(και έχω ενστάσεις στο κατά πόσο προβάλεις θετικά το κάπνισμα απλά δείχνοντας κάποιον να καπνίζει) το κάπνισμα άλλο τόσο είναι να προβάλεις το "αλκοόλ" και κάθε λογής σκατοφαγητά.
      Το να μην συμπαθείς ή να θεωρείς υπερτιμημένο τον Κοτζίμα είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου, απλά δε μπορώ να καταλάβω πως στη συγκεκριμένη είδηση το ποιόν του Κοτζίμα μπορεί να δικαιολογεί τις αισχρές αντιδράσεις της Κονάμι. Επίσης δεν καταλαβαίνω πως η ποιότητα ενός παιχνιδιού έχει κάποια σχέση με τη στάση που κρατά η εταιρεία απέναντι στο δημιουργό του. Εν τέλει γιατί σε αυτή τη συζήτηση προσπαθείς να υποβιβάσεις τον Κοτζίμα και το έργο του όταν μιλάμε καθαρά για την προσπάθεια της κονάμι να αποκόψει με άσχημο τρόπο τον δημιουργό από το έργο του...
      Υ.Γ Να φανταστώ πως σε ενοχλούν και οι αυτοπροσωπογραφίες του Βαν Γκογκ ή του Ρέμπραντ ή ο Χίτσκοκ που σε κάθε του ταινία έπαιζε μικρά "ρολάκια" ή απλά σε ενοχλεί μόνο ο Κοτζίμα?

    • Pirederas
    • Βγάλτε την φάτσα του Big Boss και το logo της Fox Engine από το εξώφυλλο, κύριοι της Konami. Μισές δουλειές κάνετε. Μόνο το όνομα του Hideo Kojima ξέρετε να βγάζετε, άχρηστοι.

    • PORTAL
    • @Sisyphus Οσον αφορα στη διαμαχη μεταξυ Κοναμι και Κοτζιμα, δεν ξερω τι εχει παιχτει, οποτε δεν παιρνω θεση. Επισης ας μην φτασουμε στο σημειο να παρομοιαζουμε τον Κοτζιμα με τον Βαν Γκογκ, νομιζω οτι ξεφευγουμε τελειως.

    • Virdemian Hacron
    • Είτε ειναι ,οπως λεγεται,η αλλαγη πολιτικης της konami στο mobιle gaming,η επιμονη της για συνεχεια σε ανουσια sequels ενος παιχνιδιου που ολοκληρωνει σεναριακα τον κυκλο του,ειτε ακομα και καποια προσωπικη διαφορα με τον kojima,μια τετοια κινηση ειναι απλα εξευτελιστικη,λειτουργωντας αρνητικα σε ολους με την διασταση που δινουν απο την στιγμη που δεν υπαρχει καποια επισημη τοποθετηση.Ελπιζω πραγματικα η ποιοτητα του phantom pain στο τελος να μας κανει να ξεχασουμε ολο αυτο το ατυχες γεγονος και να θυμωμαστε το kojima ως τον δημιουργο που περα απο καινοτομα τεχνικα παιχνιδια,μας εδωσε μια διδακτικη ιστορια-εισαγωγη σε εννοιες οπως θεωρια μιμιδιων-γονιδιων του dawkins,την επιλεκτικη χειραγωγιση πληροφοριων ,την πραγματικη φυση της ειρηνης σε σχεση με τον πολεμο αλλα και πιο σημαντικο την ελευθερια να οριζουμε την ζωη μας oπως θελουμε.Ειναι πολλες οι αναμνησεις και τα μαθηματα που ουτε η konami δεν μπορει να διαγραψει.

    • ASIMODRAKOS
    • δεν ειναι ο μονοσ που εχει φυγει απο μια εταιρια.εχει γινει τεραστιο θεμα.προσωπικα δε μου αρεσει το παιχνιδι εκτος απο το 1 που ηταν κατι καινουριο ας πουμε αλλα δεν ηρθε και το τελος του κοσμου ουτε ειναι και ο βασιλιας του gaming ο τυπας.

    • 3nws1th5
    • Εγω παντως εχω παιξει τοσα και το τοσα παιχνιδια τοςων δημιουργων οπως π.χ. του miyamoto απο nes , snes , μεχρι n64, cube και wiiu...Σε κανενα απο αυτα δεν ειδα ειτε στο κουτακι ειτε στο παιχνιδι στο μενου εναρξης να γραφει a shigeru miyamoto's game, ουτε να εχουν δημιουργηθει miyamoto studios κτλ...Και δεν καταλαβαινω γιατι πειραζει τοσο που αφαιρεθηκαν απο το artwork και πιθανως απο το επικειμενο εξωφυλο τα logos η το ονομα του kojima. Και αυτο το λεω σεβομενος τις παιχνιδαρες του kojima, απλα δεν μου αρεσει και η θεοποιηση του. Τελος πιστευω οτι εχουν γινει πραγματα αναμεσα σε konami και kojima που δεν τα γνωριζουμε, οποτε δεν μπορουμε να κρινουμε διχως να εχουμε αποψη για το τι εχει γινει. Απο την κοντρα και τον επικειμενο χωρισμο τους, ξενερωνω που δν θα βγει το silent hills.....γιατι σιγουρα ο kojima οπου και να παει με το ταλεντο του σιγουρα θα βγαλει παιχνιδαρες...

    • Volga
    • Αυτός ο Kojima πρέπει να έκανε κάτι πολύ άσχημο...

      Ρε μήπως πήγε με καμια γυναίκα από το Δ.Σ. της KONAMI;;

*