Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το PlayStation 2 κλείνει τα 15 του χρόνια

*
Στις 4 Μαρτίου του 2000 κυκλοφόρησε το PS2 στην Ιαπωνία, ενώ στις 26 Οκτωβρίου και στις 24 Νοεμβρίου σε Βόρειο Αμερική και Ευρώπη αντίστοιχα. Σημασία έχει πότε έγινε η αρχή βέβαια και η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την 15η επέτειο από την πρώτη κυκλοφορία του συστήματος που έμελλε να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά κονσόλα στην ιστορία της βιομηχανίας. Ήρθε πριν το ευρώ και ακόμη θυμόμαστε την αρχική τιμή των 180.000 δρχ. Θυμόμαστε βέβαια και την πρώτη φορά που είδαμε το ακόλουθο:



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • pankar94
    • Πως ηταν καποτε η τεχνολογια και πως εγινε σημερα.Πηγα να το δοκιμασω μετα απο ποσα χρονια και ειδα την 8 MB memory card και μετα θυμηθηκα τα 500 GB που εχει το One. :D :D

    • Pirederas
    • Μου το είχαν πάρει δώρο τα Χριστούγεννα που κυκλοφόρησε μαζί με Dead or Alive 2 και ένα άλλο που δεν θυμάμαι, μετά από τρελό hype (βοήθησε και η κληρονομιά του PS One). Αν εξαιρέσω την πανάκριβη κάρτα μνήμης των 8ΜΒ (κακώς δεν την είχαν στο πακέτο) που ήταν αναγκαίο κακό για να μεταφέρεις την πρόοδό σου αλλού (τότε που δεν υπήρχε όχι PSN να κάνεις log in από την κονσόλα του φίλου σου και να κατεβάσεις το save σου, αλλά ούτε καν internet) και το άχρηστο expansion bay, φοβερό μηχάνημα. Το Dualshock 2 ήταν το πρώτο χειριστήριο με μόνο αναλογικά κουμπιά αν και αποδείχθηκαν άχρηστα (απ' όσο ξέρω, μόνο τα MGS2/3 τα αξιοποίησαν, όπου με το τετράγωνο τράβαγες πιστόλι και αν το άφηνες σιγά-σιγά κατέβαζες το όπλο χωρίς να ρίξει) και εγκαταλείφθηκαν στο DS4 αφού σήμερα τα controls έχουν εξελιχθεί.

      Χρόνια πολλά στον θρύλο του gaming!

    • RiderSoMysterious
    • Για μένα το ταξίδι στον μαγικό κόσμο αυτής της κονσόλας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2002 μαζί με το θρυλικό πλέον(και χιλιοαρμεγμένο :p) Final Fantasy X. Δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερη περιγραφή από την ατάκα στα 2ο dvd - Summer 2002 - A New Beginning. Ήταν η εποχή που το dvd έφτανε στα πάνω του. Θυμάμαι να βγαίνει το επίσης θρυλικό Rock in Rio των Iron Maiden και να ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να πάρω ΚΑΙ το dvd. Βάζω το δισκάκι, εισαγωγή-Wickerman και το σαγόνι με λίτρα σάλια στο πάτωμα. Χαίρομαι που λειτουργεί ακόμα, μόνο το ταλαίπωρο το χειριστήριο δείχνει πλέον την ηλικία του μετά από 1000άδες ώρες παιξίματος. Κάθε καλοκαίρι επιστρέφει στην ενεργό δράση για γρήγορα playthroughs και τουρνουά στα ''καλά Pro''. Μετά από τόσα χρόνια έχω ακόμα εκκρεμότητες. Κάποτε πρέπει να βρω χρόνο για τα Dragon Quest, Maximo και άλλα. Το κουτί στέκει ακόμα περήφανο με τον Tidus μπροστά να κρατάει το Brotherhood και να φυλάει το πολύτιμο περιεχόμενο, GamePro, Powerplay, Ps Magazine της εποχής. Χρόνια πολλά στον θρύλο!

    • Darkthronen
    • RiderSoMysterious, τι μου θύμισες το Final Fantasy X. Ακόμη θυμάμαι πόσο απίστευτο story είχε...

      Χρόνια πολλά PS2 που σε έλιωσα με Vice City

    • GamingFun
    • Χρόνια πολλά στο θρυλικό PS2. Ο γέρος άργησα να το πάρω. Μου το έαναν δώρο το 2006 επειδή τελείωσα τη σχολή τότε. Αχ υπέροχα χρόνια.
      Αλλά ας μην γκρινιάζω και το PS3 έχει υπέροχα παιχνίδια.
      Από ότι φαίνεται θα γίνω παπούς και μετά θα πάρω το PS4.

*