Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Xbox One μπροστά από το PS4 σε ΗΠΑ και Αγγλία τον Νοέμβριο

Το Xbox One κατάφερε να πουλήσει περισσότερα συστήματα από το PlayStation 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο και αυτή είναι η πρώτη φορά που το οικιακό σύστημα της Microsoft καταφέρνει να ξεπεράσει (σε επίπεδο πωλήσεων) τον ανταγωνισμό (PS4) στις συγκεκριμένες περιοχές. Επιπλέον, όπως επιβεβαίωσε ο corporate vice president of Xbox marketing Mike Nichols, κατά την ίδια περίοδο πουλήθηκαν περισσότερα games για το Xbox One στις ΗΠΑ από οποιαδήποτε άλλη new-gen κονσόλα, ενώ οι παίκτες απόλαυσαν πάνω από 357 εκατομμύρια ώρες gameplay σε παγκόσμιο επίπεδο. Το υψηλόβαθμο στέλεχος πρόσθεσε επίσης πως υπήρξε πιο έντονη δραστηριότητα στο Xbox Live από κάθε άλλο μήνα στην ιστορία του Xbox.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της NPD, οι πωλήσεις των PS4 και Xbox One είναι συνολικά κατά 80% υψηλότερες σε σχέση με την αντίσοιχη περίοδο κυκλοφορίας των PS3 και Xbox 360 (μετά από 13 μήνες στην αγορά). Σημειώνεται, επίσης, ότι οι πωλήσεις των last-gen οικιακών συστημάτων αυξήθηκαν κατά 3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Όσον αφορά στην Nintendo, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εβδομάδα που έληξε στις 23 Νοεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη σε πωλήσεις για το Wii U (σε επίπεδο hardware) από τον Νοέμβριο του 2012 που κυκλοφόρησε η κονσόλα, σημειώνοντας μάλιστα αύξηση (από έτος σε έτος) κατά 10% . Ακόμη, το Super Smash Bros. Wii U έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 710 χιλιάδες αντίτυπα, ενώ οι πωλήσεις των Amiibo είναι περίπου ίσες με τις πωλήσεις του τίτλου. Οι φιγούρες των Link, Mario και Pikachu ήταν τα κορυφαία σε πωλήσεις Amiibo. Τέλος, οι 10 κορυφαίοι τίτλοι σε πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον μήνα Νοέμβριο ήταν οι εξής:

1. Call of Duty: Advanced Warfare (360, Xbox One, PS4, PS3, PC)
2. Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One, 360, PS3)
3. Super Smash Bros. (Wii U, 3DS)
4. Madden NFL 15 (360, Xbox One, PS4, PS3)
5. Pokemon Alpha Sapphire (3DS)
6. Far Cry 4 (PS4, Xbox One, 360, PS3, PC)
7. Pokemon Omega Ruby (3DS)
8. NBA 2K15 (PS4, 360, Xbox One, PS3, PC)
9. Assassin's Creed: Unity (PS4, Xbox One, PC)
10. Halo: The Master Chief Collection (Xbox One)

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
23 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • giopa62
    • Φαίνεται πάντως οτι και οι δύο κονσόλες μπορούν να προσφέρουν διασκέδαση εξίσου. Το ps4 έχει κάπως πιο δυνατό h/w όμως δεν είναι αρκετό για να μπει πάνω απο την τιμή ως κριτήριο.

    • JohnTehGreek
    • Οταν η Sony ξύνεται και στα event αντι για AAA τιτλους δείχνουν Indies και μονο indies και οταν είναι ανίκανη να φροντίσει ενα Network και το αφήνει στο ελεος των hackers χωρις να ενδιαφέρονται για το κοσμο που πληρωνει PS plus ειναι λογικο το Xbox one να παρει τα πανω του!

      Σε πολυ λιγο καιρο το Xbox one θα ειναι η πρωτη κονσολα σε πωλησεις!

      Και αυτο γιατι η Microsoft ειναι μια σοβαρη εταιρία και οχι καραγκιόζηδες σαν την Sony!

      Και αυτα τα λεει ενας κατοχος ps4 που πραγματικα λιώνει στο ιντερνετ βλεποντας Halo MCC,Sunset overdrive και Forza horizon 2 και δεν εχει κανενα σοβαρο game να παίξει στο PS4!

    • raiden5
    • JohnTehGreek

      Αν ξυνοταν η Σονυ δεν θα επαιρνε για μονιμη αποκλειστικοτητα στο street fighter 5, ουτε θα παρουσιαζε τοσα πολλα μελλοντικα αποκλειστικα παιχνιδια.

      Η microsoft ειναι απολυτα σοβαρη, γιαυτο οταν εβγαλε το one εκανε οτι εκανε με τα always online κ τα μεταχειρισμενα, γιαυτο παρουσιαζε ενα κοινο καλοδιο HDMI που ειχε στο πακετο σαν 4k HDMI κ γελαγαν κ οι πετρες, γιαυτο δεν μπορει να πει ξεκαθαρα στα ισια αν ειναι time exclusive το tomb raider η οχι.

      Αυτη ειναι η σοβαρη microsoft, που γελαγε κ το παρδαλό κατσικη σε αυτη την γενια μαζι της.

      Μπραβο της που ακουσε τον κοσμο κ πηρε πισω πολλες απο αυτες της γελοιοτητες, αλλα μην τρελαθουμε οτι ειναι κ σοβαρη η microsoft, τοσα ψεμματα μαζεμενα απο τοσο μεγαλη εταιρια ειχα καιρο να ακουσω.

      Εδω κ κανα δίμηνο το PSN παει σφαίρα, κ party chat κ χωρις λαγκ συνηθως στα παιχνιδια, εχει στρωσει πολυ κ λογικο ειναι γτ τωρα εκλεισε χρονο η κονσολα στην αγορα, οι Dedicated υποτίθεται servers του One γτ δεν χρησιμοποιήθηκαν στο Hallo κ εχει τοσα προβλήματα στο matchmaking?

      Επισης πως ειναι δυνατον να εισαι φαν τον Halo κ του Forza κ να πηρες ps4? με κλειστα ματια κανεις της αγορες σου? δεν κοιτας ποια κονσολα εχει τα παιχνιδια που σε ενδιαφέρουν?

    • GooDShiveR
    • Χωρις παρεξηγηση και χωρις καν να υποστηριζω οποιαδηποτε εταιρια ή κονσολα, τα παιχνιδια που αναφερεις δε νομιζω οτι ειναι system selleres. Ουτε καν next gen games δεν ειναι.

      Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι και οι 2 εταιριες πηραν μερικα αχρειαστα ρισκα εξω απο το καθαρο gaming και οχι μονο δεν τους βγηκαν (επειδη δεν τα υλοποιησαν σωστα), αλλα 1 χρονο μετα κι ακομα μιλαμε για τιτλους του "launch window" του καθε συστηματος. Και η Nintendo μαζι, ασχετο αν εχει να δειξει τα καλυτερα games μεχρι τωρα.

      ειλικρινα προτιμω να δωσω 500 ευρω ( κονσολα + 2 games + 2o controller=500+ευρω*) για να κανω μια αναβαθμιση στο pc παρα να παρω κονσολα για να μπορω να παιζω πανω κατω τα ιδια games πιο ακριβα.

    • raiden5
    • @GooDShiveR Σωστο, δεν ειναι ξεκαθαρα αποκλειστικο, αλλα τουλαχιστον αν μεινει ετσι ειναι καλυτερο απο την γελοιοτητα τον time exclusive που εχει γινει της μοδας.

    • GooDShiveR
    • Δίκιο έχεις δεν λεω κατι αντίθετο. Βέβαια, για να καταλαβεις για τι ποσα μιλάμε και τι μεγέθη έστω για ενα time exclusive, η Microsoft ειχει πληρώσει $50,000,000 για 4 ή 6 μήνες αποκλειστηκότητας στο Grand Theft Auto. Άσχετο που ειναι απο τα μεγαλυτερα franchises της εποχής μας.

      Φαντάσου τι πίεση ή ανάγκη έχουν αυτοι οι μεγάλοι "παίχτες" να προσπαθούν να μας πείσουν για το ποιος την εχει μεγαλυτερη... την δυναμη εννοώ..


      Με τόσα λεφτά φτιάχνεις 10 εταιρίες να σου κανουν απο 1 αξιολογο game κάθε χρονο.

    • alex4444
    • H Μicrosoft πληρωσε ακριβα πολλα λαθη και ρισκα που δε της βγηκαν. Τουλαχιστον εδω και 6 μηνες δειχνει οτι η προταση της στην αγορα ειναι ακρως ενδιαφερουσα κι αυτο μενει στο τελος.

      Η Νιντεντο αν συνεχισει ετσι με τετοια απιστευτα first party (για αλλη μια φορα) θα παρει τα πανω της τελικα. Αδικει τον εαυτο της ομως με πολλες παραδοξες στρατηγικες που ακολουθει. Τουλαχιστον βρηκε μια νεα σημαντικη πηγη εσοδων που θα τη συνοδευει απο δω και περα, τα amiibos.

      H Sony θα μας δειξει στο 2015 πιο ξεκαθαρα τι μπορει να κανει το ps4. Για την ωρα η περιοδος αναμονης μεχρι τις σημαντικες κυκλοφοριες δε της κοστισε κι αυτο δειχνει ποσο βαρια φανελα εχει στη βιομηχανια και ποσο καλη ειναι στο να δημιουργει hype.

      Η νεα γενια ειναι εδω και το 2015 αναμενεται χαμος.

    • giopa62
    • Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω οτι τέτοια άρθρα δεν έχουν νόημα. Και δεν το λέω για το site. Γενικά μιλάω για τη λογική το ένα απέναντι στο άλλο. Και καλά για τις εταιρείες το καταλαβαίνω, παίζονται πολλά. Για τους παίκτες που διάλεξαν μία κονσόλα με βάση ότι κριτήρια είχαν γιατί είναι σημαντική η επιβεβαίωση της επιλογής τους μέσα από άρθρα;

      Για μένα είναι απλά τα πράγματα. Βγαίνουν 1,2,5 ή 10 κονσόλες. Βάζεις κάτω τα κριτήρια σου. Ποια στα καλύπτει καλύτερα; Την παίρνεις και τη λιώνεις μόνος ή με φίλους, offline ή online. Τι σημασία έχει αν έχει περισσότερες ή λιγότερες πωλήσεις, αν είναι 720p ή 1080p ή 10p;

      Μου διαφεύγει επίσης γιατί ένας χρήστης του xone να θέλει να είναι eclusive το Tomb Raider ή ένας του PS4 να θέλει exclusive το Uncharted. Εγώ σαν κάτοχος κονσόλας θα ευχόμουν να μην υπήρχαν exclusives.

    • Scott_Pilgrim
    • Μόνο καλά νέα μπορεί να είναι αυτά. Οι γιορτές θα κρίνουν πολλά..

      Johnthegreek γελάνε και οι πέτρες με αυτά που γράφεις.

    • Koel700
    • κοιτα να δεις ρε ΜS ..κοβεις τις μ@λ@κιες..βαζεις ελκιστικες τιμες..και ο κοσμος σε ανταμιβει εε !!! ηλικρινα πρεπει να εχεις καποιον στην εταιρια genius level of intelligence ωστε να σκεφτει κατι τοσο δυσκολο...σου πηρε ενα χρονο αλλα το καταφερες...μπραβο και εις ανωτερα και με οσο λιγοτερα λαθει γινετε ωστε να υπαρχουν και οι αναλογες απαντησης σε πτωση τιμων και προσφορες απο Σονυ :-)

    • giopa62
    • @ commenter

      Συμφωνώ πλήρως με το ΥΓ καταρχήν.

      Ναι φίλε μου θα προτιμούσα το Uncharted να ήταν Multiplatform. Και ας έτρεχε 900p. Να σου πω την αλήθεια δεν με πολυαπασχολεί η διαφορά 900 με 1080 με τα παιχνίδια που έχω δει ως τώρα. Έτσι θα μπορούσα να το χαρώ και γω που επέλεξα xone.

      Τέλος δεν είπα ποτέ να ήταν όλα ίδια. Γι αυτό μίλησα για κριτήρια. 1080p ο ένας σταθερότερο Online Ο άλλος κ.ο.κ. Όμως είπα οτι δε θα ήθελα να ήταν τα exclusives Μέσα στα κριτήρια. Αυτό.
      Θεωρώ οτι τα console wars απο gamers είναι μία χαζομάρα.

      Φιλικά πάντα και Pls ατάκες του στυλ "Σκέψου λιγάκι τι γράφεις" δε βοηθάνε στην κουβέντα αλλά δημιουργούν ένταση χωρίς κανένα λόγο. Κάνουμε μία κουβέντα στην οποία δεν προσφέρουν τίποτα.

    • tomic20
    • νταξ στην αμερικη οφειλεται κυριως στα πολυ φθηνα πακετα στη black friday, δεν λενε τιποτα αυτες οι πωλησεις. στα 330 που πουλουσε το x1 η ms στην αμερικη και παλι πολυ πουλησε το ps4

    • raiden5
    • Τα exclusive διμιουργουν την ταυτοτητα μιας κονσολας κατα την γνωμη μ κ σκεφτεσαι καλυτερα ποια ταιριαζει στα γουστα σ, διαφορετικα θα περναμε οτι να ναι στην τυχη αν εβγαιναν ολα παντου, η σονυ παραδειγμα ειναι μια κονσολα που αρέσκεται να βγαζει πολλα καλα exclusive, κυρίως κινηματογραφικα games κ επενδύει κ σε πρωτότυπα, η microsoft ειναι ειναι ποιο εμπειρη στο online, κ κυριως επενδύει σε FPS, Forza κλπ. Κονσολα διαλεγει ο καθενας αναλόγως τα γουστα του στα παιχνιδια, ετσι πρεπει να ειναι πιστευω.

    • giopa62
    • Δε συμφωνώ με το πρώτο που λες. Οι άνθρωποι όσον αφορά τα games θέλουν να διασκεδάζουν.

      Μάρεσε πολύ η παρομοίωση σου :) Όμως μάλλον μ' αρέσει χωρίς τυρί η μπουγάτσα.

    • JohnTehGreek
    • Τι κάθομαι και ασχολούμαι...

      Στην Ελλαδα σιγά μν γίνουμε ποτε σοβαρο gaming community!Ενα ανεκδοτο ήμασταν και θα ήμαστε!

      Οτι και να γίνει παντα Sony rulezzz και το Playstation είναι η μονη κονσολα που υπαρχει!

      Ακομα και Playstation χωρις exclusives να βγει παλι στο Ελλαδισταν θα το υποστηρίξουν σαν τρελοι!

      Καλο βραδυ και μην ξεχάσετε να ανάψετε ενα κεράκι στον Yoshida!

    • romanos.romaidis
    • Καλά νέα για τον ανταγωνισμό,πάντως η MS άλλαξε στρατηγική και αυτό απέφερε καρπούς,άδικα πολλοί βγάλαν χαμένο το Xbox One απο την αρχή,δεν αρκεί μονο το hardware για να κερδίσει μια κονσόλα τους gamers,το απέδειξε και παλαιότερα η Nintendo ,πάντως για να λέμε και αλήθειες γενικά δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά παιχνίδια σε PS4 και Xbox One,δεν υπάρχουν δυνατοί τίτλοι και πολλά καινούρια exclusives,πάλι για ανακύκλωση δηλαδή πάει η γενιά? Πάλι Uncharted,Πάλι HALO? πάλι GOD of WAR? Δηλαδή έλεος φτάνει πια.Δεν λέω δυνατά franchises που ήταν system sellers,άλλα μήπως ήρθε η σειρά για καινούριους διαδόχους? Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα ,εγώ με ένα Uncharted και ένα Halo 5 δεν επαναπαύομαι.

    • vonzuchter
    • τα εχω πει εκατο φορες και ειδικα σε κατι fanboys της σονυ. Δεν υπηρχε περιπτωση να αποτυχει το xboxone οταν εχει τετοια υποστηριξη απο τη Microsoft ενα κολοσσο με ουσιαστικα απεριοριστη χρηματοδοτηση. Θα γινονταν οτι εγινε και με το ps3 που πηγαινε ακλαφτο αλλα με επιμονη και με πολλα χαμενα δισ και σωστες κινησεις ανεκαμψε και ισως κλεισει τη γενια που φευγει ως πρωτο ισως περασει και το Wii σε πωλησεις τελικα. Δεν ειμαστε στα 90's ουτε καν στα 00'ς Δεν υπαρχουν πλεον στην αγορα ουτε Σεγκες ουτε Αταρες ουτε Commodore ουτε SNK, δηλαδη εταιριες με περιορισμενο budget και χωρις δυνατοτητα αποτυχιας που να βγαζουν δυο τρεις κονσολες να μη πανε καλα και να καταρρεουν. Εχουν απομεινει δυο κολλοσοι που εχουν απεριοριστες δυνατοτητες και δισ να σκανε να προωθησουν το προιον τους και απο οτι φαινεται και οι δυο θελουν να παραμεινουν στην αγορα του gaming. H δε σονυ πλεον εχει το PS μπροσταρη στο Brandname της αφου στους αλλους κλαδους δε παει καλα , κινητα τηλεφωνα πηγε ακλαφτη, τηλεορασεις και ηχο στερεοφωνικα κτλπ .ο ανταγωνισμος πλεον ειναι τεραστιος και αφορητος , μονο στις βιντεοκαμερες ακομα ειναι ισχυρο ονομα αλλα αυτη ειναι μικρη αγορα. H microsoft παροτι τα καπιταλοσκυλα της θα ηθελαν παρα πολυ να το κλεισουν το entairtainment division και εχουν πιεσει προς αυτη τη κατευθυνση (και ισως υποχθονια στο παρασκηνιο συνεχιζουν να πιεζουν και δε τα μαθαινουμε) και παροτι εχασε παρα πολλα λεφτα και αυτη στη προηγουμενη γενια και μολις πριν 2-3 χρονια αρχισε να ειναι κερδοφορο το 360, δειχνει αποφασισμενη να διατηρησει το xbox και να το κανει εξισου πετυχημενο με το 360. Τωρα το ποιος θα κερδισει θα εξαρτηθει καθαρα απο τα exclusives και απο τη τιμολογιακη πολιτικη της καθε εταιριας.

    • BigDaddy
    • Ωραια νεα χαχαχαχ Majorfox
      Αlex444 που να βγει one slim με σουπερ νεα τιμη καλυτερη αξιοπιστια και 2 παιχνιδια δωρο τι εχει να γινει.Χαμος
      Η σονυ βεβαια θα κοιμαται στο κοσμο της παγκοσμιας πρωτιας.:P

*