Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Φήμες για νέο στούντιο από τον Hideo Kojima

Η ηλεκτρονική έκδοση της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei Shinbun δημοσίευσε ρεπορτάζ που αναφέρει ότι ο δημιουργός της σειράς Metal Gear Solid, ο Hideo Kojima, άφησε και επίσημα την Konami και πλέον ετοιμάζει το δικό του στούντιο προκειμένου να συνεχίσει να αναπτύσσει videogames. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Kojima αναμένεται να επικεντρωθεί στις κονσόλες και ειδικότερα στο PlayStation, ακόμη και αν δεν κατονομάζεται η υποτιθέμενη αποκλειστικότητα. Η Nikkei δεν αποκαλύπτει την πηγή της, επομένως ίσως όλα τα παραπάνω να είναι μόνο φήμες και τίποτα παραπάνω… ή μήπως όχι; Hideo Kojima είναι άλλωστε αυτός!



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:15
Σύμφωνα με βελτιωμένες μεταφράσεις του αρχικού άρθρου της Nikkei, οι οποίες εμφανίστηκαν στο NeoGAF, ο Hideo Kojima βρίσκεται σε «τελικές διαπραγματεύσεις» με τη Sony για την ανάπτυξη νέου τίτλου. Το νέο στούντιο θα στελεχωθεί με πρώην developers της Konami, ενώ δεν γίνεται σαφές αν θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του PlayStation. Το πιο πιθανό είναι ότι το στούντιο θα είναι ανεξάρτητο, με τη Sony να αναλαμβάνει χρέη publisher για το νέο game, δηλαδή παρόμοια συμφωνία με την Quantic Dream. Σημειώνεται ότι τα δικαιώματα του Metal Gear Solid franchise παραμένουν στην Konami, πράγμα που σημαίνει ότι ο Kojima είναι αναγκασμένος να απομακρυνθεί από τη σειρά που δημιούργησε ο ίδιος. Αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση της Sony σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
14 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Jim P
    • Διότι όποιος είναι fan της σειράς MGS μόνο μπινελίκια έχει να πει για το τελευταίο μέρος της σειράς...

    • Naked Snake
    • @JimP

      Ναι ωραία και?Εγώ φωνάζω όχι τώρα αλλά απο χρόνια ότι ο Kojima πρέπει να κλείσει το franchise,και δεν θα έπρεπε να υπήρχε ούτε το Guns Of The Patriots.Τι σχέση όμως έχει αυτό που λες,με αυτή την ομολογουμένως πολύ καλή είδηση που επιτέλους ανοίγει τον δρόμο στον Kojima για νέα projects.

      Και όσον αφορά το Phantom Pain,οι ευθύνες βαρύνουν αμφότερους.Την Konami για τους γνωστούς και εύκολα κατανοήσιμους - πλην ξεφτιλισμένων μέχρι το μεδούλι - λόγους,και τον Κοτζίμα για λόγους στρατηγικής κατεύθυνσης της σειράς απο το GOTP και μετά.Υπήρχε όμως και ένα Silent Hills που η Konami εξαφάνισε παρέα με οποιαδήποτε αναφορά που άκουγε στο όνομα 'Kojima'.Και είναι τουλάχιστον αχαριστία να κατακεραυνώνεται ένς άνθρωπος που αν δεν υπήρχε στην τελική,δεν θα είχαμε καν την ευκαιρία να έχουμε τέτοια συγκριτικά μεγέθη,που στο τέλος της ημέρας να είμαστε απογοητευμένοι απο το Phantom Pain.

    • Spartan343
    • @JimP, αυτό που γράφει ο Naked Snake. Όταν σκοτώνεται με την Κονάμι εδώ και μήνες, είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι το καλύτερο δυνατό. Και όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί είχε και την "άνεση" να μην παραδώσει ένα τέλειο game. Όχι υπό αυτές τις συνθήκες

    • GamingFun
    • Αν αληθεύει αυτή η φήμη, η Sony δεν πρόκειται να χάσει από τη συνεργασία αυτή, όπως δεν έχασε όταν 2 τίτλοι από τη σειρά Metal Gear Solid κυκλοφόρησαν αποκλειστικά για τις κονσόλες Playstation (PS2 και PS3 αντίστοιχα, εννοώ φυσικά τα Metal Gear Solid 3: Snake Eater και το Metal Gear Solid 4: Gun of the Patriots).
      Το δυσάρεστο και οξύμωρο για εμένα είναι ότι ο Hideo Kojima δεν έχει τα δικαιώματα για τη σειρά Metal Gear Solid, το οποίο είναι δημιούργημά του.
      Τώρα έχει ενδιαφέρον τι θα δημιουργήσει. Πλάκα θα έχει να κάνει ξανά ένα stealth game το οποίο θα είναι αντίπαλο με το "πρώτο (καλύτερα να γράψω το άλλο) παιδί" του. Σε τι δίλημμα που θα μας βάλει!!!
      Πάντως φοβάμαι ότι πλέον Metal Gear Solid χωρίς τον Kojima δεν θα είναι το ίδιο.
      Το μόνο σίγουρο για εμένα είναι ότι το επόμενο πόνημα θα κάνει τη διαφορά ακόμα και αν δεν αγγίξει τα δικά μου γούστα.

    • AnimaPura
    • @GamingFun
      Θα κάνει είτε άλλο stealth παιχνίδι ή κάτι σε στυλ Zone of the Enders. Δεν νομίζω ότι θα πάει για κάποια αποκλειστικότητα, εκτός αν τον συμφέρει οικονομικά το deal που θα του προταθεί.

    • Georgebor
    • @Jmp Νομίζω ότι το πρώτο μέρος του Phantom pain ήταν άψογο μετά γίνανε μαντάρα τα πράγματα.. Θα συμφωνήσω ότι δεν έχει ταυτότητα Mgs και το έχω πει από τότε που βγαίνανε τα πρώτα gameplay..Αλλά όπως και να έχει αυτός ο τύπος μας έφερε αυτόν το Θρύλο και γι αυτό τον εκθειάζουμε.. Νόμιζω ότι αν μπλέξει με την Sony θα κάνει παπάδες και θα δούμε όμορφα πράγματα! Είδωμεν..

    • Jim P
    • Ο Kojima θα κριθεί για τα έργα του. Λένε πως ένα καλό MGS σε αφήνει με περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις... Αυτό το έβγαλαν οι κριτικοί; οι fans; ο ίδιος; Εγώ έχω να πω ένα πράγμα, επένδυσα χρήματα σε αυτή τη σειρά, έχω όλα τα MG αγορασμένα, είτε φορητά, είτε σε οικιακές συσκευές, ακολουθούσα πιστά το Lore, ακόμα και κατεβατά διάβαζα για να μη μου ξεφύγει κάτι από το Lore, το 4 με άφησε μία μέτρια γλυκανάλατη γεύση για τέλος του Solid, το δέχθηκα, συνέχισε η ζωή. Στο V μου έταξε χαμένους κρίκους και δέσιμο του Story, αποδείχτηκε φιδέμπορας!

      Το MGS V μπορεί να είναι άριστο σαν τεχνικός τομέας, μα δεν έχει αρχή μέση και τέλος, δεν έχει Closure, είναι ένας εμπαιγμός στους απ'αρχής ακόλουθους. Και ερωτώ, τι να το κάνω που το παιχνίδι είναι αρτιότατο τεχνικά όταν η ιστορία με ξενέρωσε χειρότερα και από γκόμενα που βρωμάνε τα πόδια της μόλις βγάζει τις μπότες; Διότι -τελικά- αυτό ήταν η ιστορία των MGS.

      Δε μετανιώνω όμως για τα λεφτά που έδωσα για τα προηγούμενα παιχνίδια, διότι μου προσέφεραν ποιοτικές ώρες gaming, μετανιώνω για τα 130 ευρώ που έσκασα για την συλλεκτική του 5... Τώρα έχω το χεράκι του Snake σε θέση μούντζας μπροστά στο PC να με μουτζώνει κάθε μέρα και στιγμή.

      ~

      Υπόθεση Zone of the Enders

      Αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν τα δύο παιχνίδια του PS2 ως Remaster στο PS3 και σου λέει αυτή η σιχαμένη βεντέτα, αν πουλήσουν καλά, θα βγάλω το 3. Εγώ είμαι ένα κλικ πιο "άρρωστος" από τα MGS με τα ZoE, φυσικά αγοράζω την συλλογή. Αποτέλεσμα; ένα κακό port χάλι, που προσπάθησαν ΜΗΝΕΣ μετά να το συμμαζέψουν με Patches.

      Φυσικά χαντακώθηκε από τα Reviews, Δεν πούλησε, Δεν είδα ποτέ ZoE 3. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; πάλι η κακιά Konami;

      Ας μη γελιόμαστε, μονός καβγάς δε γίνεται, ναι η Konami σαν εταιρία το χειρίστηκε απαίσια το θέμα, αλλά και ο Kojima είναι ένας τυχοδιώκτης, κακός writer και βεντέτα. αυτά είναι FACT!

      Το ότι είχε ένα Lucky Break με τα MGS με κάποιες ικανότητες Σκηνοθεσίας δε σημαίνει ότι είναι ήρωας, ή έχει το αλάθητο. Κρίμα γιατί με τα μάγια του η γριά μάγισσα σας πλάνεψε.

    • Scott_Pilgrim
    • Πιστεύω αν βγει καλός τίτλος θα του κάνουν και πρόταση για 1st party dev. Δεν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες και η Sony πρέπει να κάνει κάποιες "σκληρές" κινήσεις γιατί τελευταία τρώει κράξιμο. Τα νέα πάντως είναι πολύ καλά. Η λογική λέει πως θα είναι exclusive ή έστω console exclusive.

    • raiden5
    • Εγω πιστευω οτι ο Κοτζιμα κ το στουντιο του θα συνεργαστει αποκλειστικα με την σονυ κ θα φτιαχνει αποκλειστικότητες, κ δεν θα ειναι συμφωνια μονο για ενα παιχνιδι, θα δειξει.

*