Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

20 χρόνια μετά, αποκαλύφθηκε το μυστήριο με τα αεροπλάνα που πέφτουν στο GTA: San Andreas

*
Όσοι έχουν παίξει το GTA: San Andreas θα έχουν δει πως σε άκυρα σημεία του παιχνιδιού, μικρά αεροπλάνα εμφανίζονται για να πετάξουν κοντά στον πρωταγωνιστή.







Το μυστήριο φαίνεται να λύθηκε 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τίτλου, χάρη στον πρώην developer της Rockstar Games, Obbe Vermeij. Ο ίδιος σημειώνει πως τα αεροπλάνα αυτά σχεδόν έσκαγαν στο έδαφος μετά από προγραμματιστικά λάθη που κατέγραψε και σε ένα σχετικό tweet.



Όπως αναφέρει, πριν εμφανιστούν τα μικρά αυτά αεροπλάνα, ο κώδικας του τίτλου έλεγχε για πιθανά εμπόδια στη διαδρομή τους, αλλά για να ελαχιστοποιηθεί η άντληση πόρων, το σκανάρισμα γινόταν περιορισμένα και πολλές φορές μικρά αντικείμενα δεν εντοπίζονταν καν. Κάπως έτσι, αεροπλάνα έσκαγαν στο έδαφος από το πουθενά. Κάποιες άλλες φορές, τα αεροπλάνα δεν είχαν την απαραίτητη ταχύτητα για να ανέβουν πιο ψηλά και έτσι κατέληγαν κοντά στον παίκτη. Αναφέρει μάλιστα πως όλα αυτά έγιναν γνωστά στην πορεία και σε κάποια στιγμή υπήρχε η σκέψη να αφαιρεθούν εντελώς.

Ένα δεύτερο bug εμφανίστηκε σχεδόν τώρα, με τον Vermeij να αναφέρει σε σχόλιο ακόλουθού του, πως δεν το γνώριζε ούτε ο ίδιος! Όπως τονίζει ο χρήστης @Silent, υπήρχε ένα bug στοcollision detection που έκανε τα αεροπλάνα να θεωρούν εσφαλμένα πως μπροστά τους δεν βρισκόταν κανένα εμπόδιο.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*