Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

4 εκ. PS4 στα καταστήματα το τελευταίο τρίμηνο

Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις videogames και 4 εκατομμύρια PS4 στα καταστήματα, αναφέρει μεταξύ άλλων η τελευταία οικονομική έκθεση της Sony για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Αναλυτικότερα, η εταιρεία υπογράμμισε την αύξηση πωλήσεων για το τμήμα Games & Network Services, μέρος του οποίου αποτελεί και το PlayStation. To ίδιο ισχύει και για τις πωλήσεις -σε επίπεδο software- του PlayStation 4.  Η αύξηση αυτή αντισταθμίστηκε από την πτώση στις πωλήσεις software του PS3 και τις νομισματικές διακυμάνσεις που επηρέασαν την κερδοφορία της εταιρείας. Συνολικά, το τμήμα Game & Network σημείωσε αύξηση 19.4% (σε σχέση με το προηγούμενο έτος) στις πωλήσεις και τα λειτουργικά έσοδα. Επιπλέον, σημειώθηκε μικρή αύξηση στις πωλήσεις hardware, αλλά τεράστια αύξηση στις ψηφιακές πωλήσεις (56.8%). Το συγκεκριμένο τμήμα περιλαμβάνει το PlayStation Store και το Sony Entertainment Network.



Όσον αφορά στη νεότερη κονσόλα της εταιρείας, έχουν αποσταλεί στα καταστήματα 4 εκατομμύρια PS4 -κατά τη διάρκεια του 3ο τριμήνου, με τα “shipments” να ξεπερνούν τα 29 εκατομμύρια τεμάχια μέχρι σήμερα. Η εταιρεία εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους θα έχουν αποσταλεί στα καταστήματα 17.5 εκατομμύρια κονσόλες PS4. Σε γενικές γραμμές, η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 33.6 δισ. γιεν ($278 εκ.) έναντι ζημιών 104.2 δισ. γιεν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Οι πωλήσεις παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες (1.89 τρισ. γιεν), ενώ τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 88 δισ. γιεν έναντι ζημιών 85.6 δισ. γιεν το περασμένο έτος. Τέλος, για την ετήσια χρήση που λήγει το Μάρτιο του 2016, η Sony αναμένει καθαρά κέρδη ύψους 140 δισ. γιεν.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*