Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Fig: Νέα πλατφόρμα crowdfunding μόνο για videogames

Το Fig αποτελεί νέα πλατφόρμα crowdfunding, η οποία δημιουργήθηκε από τον πρώην COO της Double Fine, τον Justin Bailey. Σε αντίθεση με το Kickstarter, το Fig επικεντρώνεται αποκλειστικά στα videogames και θα περιλαμβάνει projects που έχουν αξιολογηθεί από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με το Wired. Η επιτροπή θα αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη γνωστών στούντιο, όπως είναι οι Tim Schafer (Double Fine), Brian Fargo (inXile) και Feargus Urquhart (Obsidian). Αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτή τη νέα προσπάθεια, είναι ότι όσοι υποστηρίζουν ένα game δεν θα ανταμείβονται μόνο με διάφορα “rewards”, αλλά οι διαπιστευμένοι επενδυτές θα κερδίσουν επίσης μερίδιο από τα έσοδα του τίτλου μετά την κυκλοφορία του. Ο Bailey σημείωσε ότι «τελικά, οι εκστρατείες θα ανοίξουν και για τους μη διαπιστευμένους επενδυτές», το οποίο σημαίνει ότι οι fans θα είναι επίσης σε θέση να επενδύσουν σε κάποιο Project και να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη. «Κοιτάξτε τι συνέβη με την Oculus. Πωλήθηκε στη Facebook για 2 δισεκατομμύρια δολάρια, και οι άνθρωποι που συμμετείχαν, αυτοί οι superfans που έκαναν ότι είναι δυνατόν για να υποστηρίξουν την Oculus, δεν είδαν τίποτε από αυτά (τα χρήματα), όπως θα έπρεπε, δεδομένου ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο για αυτό που ήρθε αργότερα», είπε ο Bailey.



Οι developers θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα προσφέρουν ανταμοιβές, ανάλογες με εκείνες που προσφέρουν άλλα crowdfunding sites, ή αν θα προσφέρουν μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία. Οι Fargo, Schafer και Urquhart θα υποστηρίξουν την πλατφόρμα δημοσιευόντας τους δικούς τους τίτλους, κάτι που σημαίνει ότι στο μέλλον θα δούμε καμπάνιες για νέα projects των Double Fine και Obsidian. Ο πρώτος τίτλος που έκανε την εμφάνιση του στο Fig ονομάζεται Outer Wilds. Πρόκειται για το νέο space exploration game της Mobius Digital, το οποίο κατάφερε να κερδίσει το "μεγάλο" βραβείο του Independent Games Festival 2015. Στόχος του στούντιο είναι να συγκεντρωθούν $125.000 και ήδη 18 υποστηρικτές έχουν προσφέρει $35,005 και ενώ απομένουν ακόμα 30 μέρες για την ολοκλήρωση της καμπάνιας.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*