Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Gaming ελλείψεις λόγω των capital controls

Τα capital controls μπορεί να τέθηκαν πριν από αρκετές μέρες μπλοκάροντας αρκετές από τις καθημερινές μας διαδικασίες στις τράπεζες, ωστόσο φαίνεται πως έχει αρχίσει πλέον να στοιχίζει και στις εταιρείες που εμπλέκονται με την αγορά των video games. Οι περιορισμοί κίνησης κεφαλαίου, έχουν δυσκολέψει αρκετά τη «ζωή» αρκετών εταιρειών και θα ήταν σχεδόν αδύνατον να μην εμπλακεί και η αγορά μας. Τι σημαίνει αυτό; Τυπικά, αρκετά είδη έχουν αρχίσει να τελειώνουν και να παρουσιάζουν ελλείψεις στα φυσικά και ηλεκτρονικά ράφια των μεγάλων αλυσίδων, ενώ κάποια άλλα δεν εμφανίστηκαν καν σε αυτά, αφού κυκλοφόρησαν μέσα σε αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Με μια ολιγόωρη βόλτα στα καταστήματα εντοπίσαμε ελλείψεις κυρίως σε prepaid κάρτες για προσθήκη χρημάτων στα PlayStation Network και Xbox Live. Το πρόβλημα είναι πιο ήπιο στην περίπτωση της Sony, αλλά αρκετά έντονο στα του Xbox One και του Xbox 360. Για καλή τύχη των καταναλωτών έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν εδώ και καιρό οι Microsoft Prepaid Cards που τυπικά μπορούν να αξιοποιηθούν και στο Xbox Live Marketplace. Από εκεί και πέρα, το μεγαλύτερο πρόβλημα για εισαγωγείς και καταστήματα λιανικής εμφανίστηκε στις νέες κυκλοφορίες.



Άλλα προϊόντα εμφανίστηκαν σε ελάχιστα αντίτυπα στα καταστήματα (πχ. το F1 2015 που κυκλοφόρησε στο αποκορύφωμα του…δράματος) και δεν υπάρχουν σε διαθεσιμότητα, ενώ κάποια νέα προϊόντα δεν έγιναν καν εισαγωγή. Ως εκ τούτου θα έχετε καταλάβει ότι δεν μπορείτε να βρείτε ακόμη το 1TB PS4, αλλά και software που ήταν προγραμματισμένο για αυτές τις ημέρες ή αντίτυπα παλαιότερων κυκλοφοριών που έχουν ξεπουλήσει. Όσο η κατάσταση παραμένει ως έχει και οι εισαγωγές (μεταφορές κεφαλαίου στο εξωτερικό) παραμένουν ελεγχόμενες και περιορισμένες, η κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί. Όλες οι πλευρές με τις οποίες μιλήσαμε πάντως αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι προσπάθειες να ξεκινήσουν οι εισαγωγές, έτσι ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Ευχή μας είναι το πρόβλημα να λυθεί τις επόμενες μέρες, μιας και η νέα σεζόν ξεκινάει τυπικά στα τέλη Αυγούστου και αντιλαμβάνονται όλοι πως αν έχουμε αφετηρία με τόσο σημαντικά εμπόδια, θα υπάρξουν πολλά περαιτέρω προβλήματα.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
16 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • AnimaPura
    • [+]
    • Jim P
    • Νταξ, αντε, να αποκαλυφτώ, είμαι συριζαίος και μάλιστα της αριστερής πλατφόρμας, ο σκοπός μου είναι να επαναφέρω μέσω της Δραχμής τον Νόμο. 3037/2002

      Υποκλίνομαι ανώνυμα :)

    • goalzila
    • @AnimaPura απλά είναι υπερβολή ο χαρακτηρισμος φασισμος ...Η απαγόρευση του twitter π.χ στη Τουρκία ναι είναι φασισμος ,η επιβολή των capital controls σε μας όμως ήταν ο μοναδικός τρόπος να διασωθει το τραπεζικό σύστημα αφού και δεν έρχονταν λεφτά απ έξω και εμείς τραβαγαμε ότι είχαμε μέσα ...

    • GamingFun
    • Όλη αυτό το πρόβλημα ήταν λογικό να επηρεάσει και τις εισσαγωγές με τα βιντεοπαιχνίδια
      Μακάρι να εξομαλυνθούν τα πράγματα όσο γίνεται πιο γρήγορα και όσο γίνεται λιγότερο αναίμακτα για το καλό όλων μας.

    • Solidarity
    • @AnimaPura : Λες οτι μιλας επωνυμα, ενω εγω βλεπω ενα ψευδωνυμο.
      Παμε παρακατω : καλο θα ειναι να μην εχεις τοσο ευκολη τη λεξη φασισμος, ας πουμε επειδη δεν μπορεσες να αγορασεις το Batman για το ps4, γιατι οταν ερθει ο πραγματικος φασισμος, δε εκπλαγεις.

      Πες σε καποιον βασανισμενο απο τη χουντα για φασισμο. Πες σε καποιο εγγονι που εχασε τον παππου του απο τους Ναζι για φασισμο. Πες στο Διστομο για φασισμο. Πες σε ολους αυτους οτι δεν σε αφησανε να αγορασεις τα παιχνιδακια σου οι φασιστες. Για να δουμε, τι θα σου πουν.

    • AnimaPura
    • @Solidarity
      Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, στο site εμφανίζεται κανονικά το όνομά μου στα άρθρα και αυτό είναι το ακάουντ που μου ανήκει.

      Αυτό το εγγόνι μήπως είμαι εγώ ο ίδιος, γιατί τον ένα παππού μου τον σκότωσαν οι Ναζί, αφού βεβαίως έκαψαν το κατάστημα το οποίο διατηρούσε και με το οποίο ζούσε την οικογένειά του. Επομένως δεν είναι το τι θα μου πουν, αλλά τι θα τους πω εγώ. Κρίμα να κρίνεις κάποιον χωρίς να ξέρεις από που έρχεται.

    • Solidarity
    • Α οκ δεν το κοιταξα το account σου . Μιας και εισαι παθων λοιπον, δεν βρισκεις πως ειναι λιγακι υπερβολικο να μιλας για φασισμο για τη συγκεκριμενη ειδηση; Την ιδια βαρυτητα εχει μια δολοφονια απο την ελλειψη στοκ σε video games?

      Οταν χρησιμοποιει κανεις ευκολα τη λεξη Φασισμος, τον υποβιβαζεις σε ενα επιπεδο που τον κανεις να φαινεται απλα χαριτωμενος. Φασισμος το ενα, φασισμος το αλλο, του υποβιβαζεις τη σοβαροτητα και ετσι, οταν ερθει ο πραγματικος φασισμος , δεν θα ξερουμε να τον αναγνωρισουμε.

    • Solidarity
    • Επισης, δεν σε εκρινα, σχολιασα την αστοχη τοποθετηση σου. Εχει μεγαλη διαφορα.Ετσι, να το ξεκαθαριζω για να μη μυγιαζομαστε με βαρυγδουπες λεξεις .

    • AnimaPura
    • Το πρώτο με το "οκ δεν κοίταξα το ακάουντ σου" το αφήνω ασχολίαστο.

      Το δεύτερο σχετικά με την ευκολία χρήσης του όρου "φασισμός" μου θυμίζει το πείραμα με τον βάτραχο που το βάζουν σε βραστό νερό. Αν το νερό βράζει ήδη, ο βάτραχος πετιέται έξω με την μια. Όταν αυξάνουν την θερμοκρασία σιγά σιγά, ο βάτραχος πεθαίνει κάποια στιγμή. Νομίζω κατάλαβες.

      Επίσης, ναι με έκρινες, απλά δεν ήταν σωστό. Τόσο απλά. Βαρύγδουπες επίσης είναι οι λέξεις από άτομα που έχει νόημα να διαβάζεις τι γράφουν γιατί είναι "κάτι" στην ζωή τους. Οι λέξεις που ψελλίζει η μάζα δεν έχουν ουσία. Νομίζω πάλι κατάλαβες.

    • Solidarity
    • Νομιζω πως εχεις σοβαρο θεμα στη διατυπωση του λογου σου. Νομιζω καταλαβες. Αποδειξη ειναι οτι σου εχουν καταμαυρισει το σχολιο σου περι φασισμου πολλοι, οχι εγω. Νομιζω ΔΕΝ καταλαβες και επιμενεις να θεωρεις πως εχεις δικιο και ολοι οι αλλοι ειναι οι στραβοι.
      Οκ λοιπον, φασισμος που δεν εχουμε psn καρτες.
      Βαρυγδουπη λεξη ειναι το "με κρινεις" .Το να διαφωνει καποιος με ενα σχολιο ενος αλλου, δεν σημαινει οτι τον κρινει. . Αν ειναι ετσι, να μην διαφωνουμε με κανεναν.Ειναι καθαρα θεμα ποσο μυγιαζεσαι και τι αντιληψη εχεις περι ευθιξιας.

    • AnimaPura
    • Γι' αυτό κάποιοι γνωστοί μου μού στέλνουν για πλάκα "τι εννοείς σε εκείνο το σημείο στο review σου?". Τα ίδια reviews που διαβάζουν τόσες χιλιάδες άτομα κάθε μήνα χωρίς κάποιο παράπονο για το πως διατυπώνω τις απόψεις μου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην διατύπωση του λόγου μου.

      Επειδή παρατηρώ ότι είσαι νέος χρήστης του site (βασικά καλωσήρθες), θα ήθελα να ξέρεις ότι ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι ήθελαν το σύστημα με τα dislikes. Προφανώς τα σχολια παραπάνω δεν άρεσαν στον κόσμο και το έδειξαν, όπως πρέπει να το δείχνουν σε κάθε σχόλιο που γίνεται εδώ. Ποτέ δεν λέω ότι έχω δίκιο μόνο εγώ και όλοι οι άλλοι άδικο και αυτή η περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση. Στην πραγματικότητα στην μέχρι τώρα ζωή μου, μάλλον είχα άδικο τις περισσότερες φορές παρά δίκιο.

      Το να κρίνεις κάποιον ή κάτι δεν είναι κάτι το αρνητικό. Μπορεί να γίνει έτσι ώστε να επιδράσει θετικά και προς το άτομο και προς την συζήτηση (εποικοδομητική κριτική), αλλά και αρνητικά αν δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Με έκρινες λέγοντας εμμέσως ότι μεγαλοποιώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν κοινότητα και ότι αν είχα προηγούμενες εμπειρίες "πραγματικού" φασισμού, τότε θα ήξερα αν τα capital controls ήταν ή δεν ήταν φασιστική ενέργεια. Μακάρι να μην ξαναέπαιζα παιχνίδια και να είχαν όλοι να ζουν με αξιοπρέπεια στην Ελλάδα. Δεν ζω σε κάποιο μικρόκοσμο δυστυχώς ή ευτυχώς.

      Σου έγραψα πως γνωρίζω από πρώτο χέρι τι είναι φασισμός και τον ζω καθημερινά, όπως και όλοι μας, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι. Διαφωνίες θα υπάρχουν πάντα, αλλά πρέπει να παραμένουν επί του θέματος και να μην καταλήγουν σε συζητήσεις επί προσωπικού, κάτι το οποίο συνέβη παραπάνω, αλλά είναι κάτι το οποίο εγώ προσωπικά δεν προσπαθώ να αποφύγω. Απο την άλλη δεν θα σου ζητήσω κάποια "απόδειξη" από μεριάς σου για να καταλάβω πόσο ευσταθούν τα δικά σου επιχειρήματα, γιατί πολύ απλά δεν αυτός ο στόχος μου.

      Κάθε φορά που ποστάρω κάτι λέω την δική μου άποψη. Όπως προανέφερα, η κοινότητα κρίνει αν αυτή είνα ορθή ή όχι. Και μέχρι στιγμής η κοινότητα δεν έχει απογοητεύσει.

*