Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

GfK Hellas: Πωλήσεις games Απρίλιος 2016

Ο Απρίλιος ήταν ιδιαίτερα "γεμάτος" μήνας και έφερε στην ελληνική αγορά αρκετά νέα videogames, όπως τα DiRT Rally, Quantum Break, Dark Souls III, Ratchet & Clank, Star Fox Zero και αρκετά ακόμη. Τι συνέβη όμως σε επίπεδο πωλήσεων; Όπως φαίνεται και από τον πίνακα της GfK Hellas, ο περισσότερος κόσμος αποφάσισε να ποντάρει στα...σιγουράκια, όπως το Grand Theft Auto V, το PES 2016, το FIFA 16 και το Minecraft. Παρόλα αυτά, είχαμε τη δυναμική είσοδο του Dark Souls III που στην απλή του έκδοση στο PS4 κατάφερε να πλασαριστεί πέμπτο, ωστόσο αν συνυπολογίζονταν όλες οι εκδόσεις (και οι συλλεκτικές), άνετα κατακτούσε την πρώτη θέση. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως για έναν ακόμη μήνα το Far Cry Primal, φλέρταρε με την πρώτη δεκάδα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Δείτε στη συνέχεια λοιπόν τα 10 πιο εμπορικά videogames στην Ελλάδα για τον μήνα Απρίλιο και διαβάστε στο τέλος τα σχόλιά μας!



1. Grand Theft Auto V (PS3)
2. Grand Theft Auto V (PS4)
3. PES 2016 (PS3)
4. FIFA 16 (PS4)
5. Dark Souls III (PS4)
6. Minecraft PlayStation 3 Edition (PS3)
7. NBA 2K16 (PS4)
8. FIFA 16 (PS3)
9. PES 2016 (PS4)
10. Minecraft PlayStation 4 Edition (PS4)

Σχόλια
- Το Tom Clancy's The Division φαίνεται πως "ξεφούσκωσε" απότομα, καθώς έχασε τη θέση του και τον Απρίλιο δεν κατάφερε να πλασαριστεί ούτε καν στη δεκάδα.
- Το PES επιστρέφει μετά από ένα μήνα απουσίας, πιάνοντας μάλιστα δύο θέσεις, με πιο εμπορική την έκδοση του PS3.
- Το Grand Theft Auto V συνεχίζει να είναι μια τεράστια εμπορική επιτυχία και στην ελληνική αγορά.
- To Far Cry Primal δεν κατάφερε να μπει στη δεκάδα οριακά και να κάνει σερί δύο μηνών.
- Xbox One, Xbox 360 και Wii U games δεν εμφανίστηκαν τελικά ούτε αυτό το μήνα στο Top 10.



Πηγή: GfK Hellas

Σχετικά με την GfK Hellas
H GfK Hellas δραστηριοποιείται από το 1988 στις έρευνες απογραφής λιανικών πωλήσεων, απογράφοντας 86 διαφορετικές κατηγορίες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σε ανεξάρτητα καταστήματα και αλυσίδες λιανικής. Οι έρευνες απογραφής είναι συνεχείς και πραγματοποιούνται σε μηνιαία και εβδομαδιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία απογραφής και βασίζονται σε δείγμα καταστημάτων. Η μεθοδολογία της έρευνας στηρίζεται σε καταγραφή των πωλήσεων από τις ηλεκτρονικές βάσεις των καταστημάτων σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Η απογραφή για τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες λιανικής αφορά στο σύνολο των καταστημάτων τους (απογραφή) ενώ για τα ανεξάρτητα καταστήματα μέσω της καταγραφής πωλήσεων δείγματος αυτών και της αναγωγής μέσω στατιστικών μεθόδων στο σύνολο του πληθυσμού τους.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Tim of Heavens
    • Μα γιατί δεν υπάρχει κάποια ανανέωση; Τόσα νέα παιχνίδια βγήκαν τον Απρίλιο και πάλι στα ίδια επιμένει ο Έλληνας καταναλωτής; Μα καλά τόοοοοοοσα χρόνια, τόσους μήνες δεν έχει κουραστεί να παίζει τα ίδια και τα ίδια franchises; Δεν θέλει να δει κάτι καινούριο; Να ψαχτεί λίγο παραπάνω να βρει ίσως κάτι πιο άγνωστο και πιθανότατα πιο κουλτουριάρικο (αν μου επιτραπεί η λέξη).
      Γκρινιάζω κάθε μήνα όταν δημοσιεύεται αυτή η στήλη και μου κάνει εντύπωση που όσα χρόνια κι αν περάσουν οι καταναλωτές δεν προσπαθούν να διευρύνουν (σχεδόν) καθόλου τους gaming ορίζοντές τους. Προς θεού το gaming δεν είναι μόνο GTA και μπασκετοδόσφαιρο όπως και η ελληνική τηλεόραση δεν είναι μόνο Καφέ της Χαράς και Champion's League.
      Θα μου πείτε με τι κάθομαι κι ασχολούμαι και θα έχετε δίκιο.

    • Kafroc
    • Κάθε μήνα αν δεν σχολιάσει κάποιος για τις προτιμήσεις των Ελλήνων δεν θα μπει καλά ο μήνας. Αυτές είναι οι ιδιομορφίες την ελληνικής αγοράς, δεχτείτε το.

      Μάλιστα, αν αναλογιστούμε και την οικονομική κρίση θα κατανοήσουμε γιατί τα «new releases» αγνοούνται κάθε μήνα καθώς οι περισσότεροι που ασχολούνται μ'αυτά θα περιμένουν κάποια έκπτωση. To «release day» έχει σχεδόν χαθέι στην Ελλάδα.

      Τώρα να πιάσω και το άλλο θέμα που ποτέ δεν κατανόησα, καλώς ή κακώς ένα αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού ασχολείται με τον αθλητισμό από οπού κι ως που πρέπει να επιβάλλουμε στον άλλον με τι θέλει να ασχοληθεί.

      Με άλλα λόγια, αν κάποιος στο τομέα της μουσικής ενώ ακούτε heavy metal ή rock ή λαϊκά ή house ή το οτιδήποτε σας «έκραζε» επειδή δεν ασχολείστε με την κλασσική μουσική αμέσως δεν θα τον χαρακτηρίζατε «φασίστα του πενταγράμμου»? Εδώ γιατί είναι διαφορετικά?

    • warlock
    • Εγώ το έλεγα από το τοπ του προηγούμενου μήνα ότι θα δούμε dark souls... καλά μην περιμένετε να είναι και τον επόμενο μήνα, ε, μην το παρακανουμε! Πιστεύω πάντως πως θα ήταν εντελώς διαφορετικό το τοπ αν ήταν και τα σκρουτζομαγαζα!

    • Georgebor
    • @Tim of heavens δεν έχεις δίκιο προς την ελληνική τηλεόραση έχει και Κωνσταντίνου και Ελένης!! :P
      Τώρα για το τι πουλάει δεν τα κοιτάζω αυτά γιατί συνήθως αυτοί που ξέρουν δεν ψωνίζουν στα πολυκαταστήματα!΄Οταν για παράδειγμα το uncharted το έχουν 70, εγώ το πήρα 55 από άλλο μαγαζί με παιχνίδια! Εδώ βλέπουμε συνήθως Public, Plaisio και τέτοια μαγαζιά ,που μόνο πατεράδες που δεν ξέρουν θα ψωνίσουν από εκεί ή όποιος μένει σε καμία απομακρυσμένη περιοχή!Και τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχει πέσει και η τιμή τους ακόμα και σε αυτά τα μαγαζιά!

    • periklis
    • ρε παιδια....γιατι δηλ, τι περιμενετε να αγοράσει ο κοσμος? αυτα ειναι τα παιχνιδια τα καλα που κυκλοφορουν....
      Αλλωστε μη ξεχνάτε οτι οi gamers παιζουν κι αλλα παιχνιδια αλλα τα αγοράζουν μεταχειρισμένα και ετσι οι πολλές πωλησεις δεν φαινονται στα επισημα στατιστικα των καταστημάτων....
      Aυτα που πουλάνε ειναι τα μεγαλα ονοματα και ειναι λογικό!
      Τι αλλο δηλ υπάρχει που θα μπορουσαμε να αγοράσουμε δινοντας 70αρια?????

    • Pleth
    • Οι επιλογές του Έλληνα στα παιχνίδια είναι όπως και στα υπόλοιπα. (βλέπε εκλογές, μουσική, κλπ). Γτπ δηλαδή !!!

    • vpiano150
    • παιδια ,οι πωλησεις απο τα καταστηματα γινονται απο τους μπαμπαδες για τα παιδακια τους που παιζουν φιφα προ κτλ.οι πιο μεγαλες ηλικιες ψωνιζουν απο τα ψηφιακα καταστηματα (xbox live,ps plus),κτλ...

    • Tim of Heavens
    • Kafroc δεν έχεις καθόλου άδικο με τις συνήθειές μας στο gaming (και όχι μόνο). Ποστάρα σχεδόν σε κάθε GFK και κουράσα και κουράστηκα με την επανάληψη posts στο ίδιο μοτίβο. Τα πράγματα στο ελληνικό top ten έχουν γίνει τόσο ''sterile'' που πλέον δεν έχει πλάκα.

*