Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Global Game Jam (Athens) 2016: Ελληνικό game design. Επί τροχάδην

Ξέρουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε για το ελληνικό μέρος του Global Game Jam (αν είναι όμως ώρα να δείξετε λίγη προσοχή παραπάνω) και το καλύτερο είναι πως δεν πρόκειται για την τελευταία φορά που θα ακούσετε για αυτό. 29 με 31 Ιανουαρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, και συγκεκριμένα στο κτίριο “Νέοι Φούρνοι” (δεν θα είναι ΤΟΣΟ δυνατή η θέρμανση), θα συγκεντρωθούν προγραμματιστές, καλλιτέχνες, ηχολήπτες/μηχανικοί ήχου και game designers και αφού σχηματίσουν ομάδες και μάθουν πάνω σε ποιο θέμα πρέπει να “πατήσουν”, θα χρησιμοποιήσουν το διαθέσιμο χρόνο για να φτιάξουν το δικό τους videogame.

Ως συνήθως η διοργάνωση υφίσταται και φέτος χάρη στους Γιώργο Καζαμία και Γιούλη Γιαννακαρίου αλλά υποστηρίζονται καλύτερα από ποτέ χάρη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την οργάνωση GIFTED* και την CISCO. Το Enternity δεν λείπει από το χορό αφού είναι χορηγός επικοινωνίας βεβαίως βεβαίως και θα φροντίσει και για τη σχετική κάλυψη, ειδικά για όσους δεν μπορούν να περάσουν μια βόλτα από την Τεχνόπολη. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και η είσοδος ελεύθερη αλλά…δεν μένουν όλοι στην Αθήνα άλλωστε.



Για αυτό και θα πάρουμε στα χέρια μας, με πρώτη ευκαιρία, τις τελικές προσπάθειες και θα κάνουμε ένα test drive για να πάρετε κι εσείς γεύση από το τι σημαίνει εν Ελλάδι game design και μάλιστα υπό πίεση. Για την ακρίβεια πάντως, η διαδικασία είναι τόσο ελεύθερη που αν εμφανιστείτε έστω και από περιέργεια πριν την έναρξη και πιστεύετε ότι μπορείτε να βάλετε ένα χεράκι, η ειδικότητά σας είναι αυτή που, τελείως τυχαία, αναζητά μια ομάδα που σχηματίστηκε επί τόπου, μπορεί να κάνετε Σαββατοκύριακo στην Τεχνόπολη.

Εδώ είμαστε για απορίες, θα μας βρείτε και στην Αθήνα να παρακολουθούμε τις προσπάθειες, μπορείτε όμως να επικοινωνήσετε και πιο άμεσα με τους διοργανωτές

Επικοινωνία
E-mail: globalgamejamathens@gmail.com
site: www.globalgamejamathens.gr
Fb page: www.facebook.com/giftedgamejam
Twitter: @GGJAthens

Σχετικά με το Global Game Jam
Το Global Game Jam (GGJ) αφορά μια παγκόσμια διοργάνωση σχεδιασμού και ανάπτυξης παιχνιδιών (ψηφιακών και μη). Για 48 ώρες Game Developers σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε οργανωμένους χώρους (Jam Sites) και αναπτύσσουν παιχνίδια με ένα κοινό θέμα, το οποίο δίνεται από την οργανωτική επιτροπή. Σκοπός του Global Game Jam είναι να φέρει πιο κοντά τους game developers αλλά και οποιονδήποτε θελήσει να πειραματιστεί με τον σχεδιασμό παιχνιδιών, και να διαδώσει το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους, μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον άμιλλας και υγιούς συναγωνισμού. Το Global Game Jam, όπως και παρόμοιες διοργανώσεις, συστήνει ένα χώρο ανάδυσης καινοτόμων ιδεών και παιχνιδιών, με σημαντικές επιτυχίες στον τομέα των ανεξάρτητων βιντεοπαιχνιδιών (indie games).

Παρουσιάσεις παιχνιδιών και βραβείο κοινού
Η παρουσίαση των παιχνιδιών θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα παρουσία κοινού και δημοσιογράφων, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν online το παιχνίδι της αρεσκείας τους. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 18:00, στο site του Global Game Jam [Athens] (http://globalgamejamathens.gr/) και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (http://media.gov.gr/), και θα ολοκληρωθεί στις 20:15. Την απονομή των βραβείων κοινού θα κάνει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κος Λευτέρης Κρέτσος.

Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα του Global Game Jam [Athens] 2016, έχει ως εξής:
Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016
13:00 Προσέλευση, εγγραφές, καφές, networking
14:00 Έναρξη Παρουσιάσεων
14:15 Λουτζάκης Χριστόφορος (Owiwi) - "Critical Strike"
15:00 Δημήτρης Γκανάτσιος (Microsoft) - "Unity and Microsoft platforms/tools"
16:00 Renaldas Zioma (Unity) - "Getting the most of Unity at Game Jams - advices from Unity developer"
17:00 Καλωσόρισμα, προβολή keynotes του Global Game Jam, παρουσίαση του θέματος και των diversifiers
17:20 Σχηματισμός ομάδων και έναρξη του σχεδιασμού των παιχνιδιών
18:00 Pitching ιδεών - Brainstorming
19:00 Έναρξη ανάπτυξης παιχνιδιών

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016
15:00 Λήξη προθεσμίας για δημιουργία Game Project στο site της διοργάνωσης

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016
15:00 Έναρξη κατάθεσης (uploading) παιχνιδιών στο site
17:00 Ολοκλήρωση διαδικασιών ανάπτυξης και κατάθεσης παιχνιδιών.
17:00 Networking, καφές, δοκιμή των παιχνιδιών από τους developers.
18:00 Παρουσίαση παιχνιδιών και ψηφοφορία κοινού
20:00 Λήξη παρουσιάσεων & διάλειμμα - Η λήξη των παρουσιάσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία των παρουσιάσεων.
20:15 Λήξη ψηφοφορίας κοινού
20:30 Απονομή βραβείου κοινού
21:00 Αποχώρηση


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*