Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Microsoft κλείνει τα Lionhead Studios

Η Microsoft ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Μαρτίου ότι πήρε την απόφαση να κλείσει τα Lionhead Studios στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα, η εξέλιξη αυτή οδηγεί (αναπόφευκτα) και στην ακύρωση κυκλοφορίας του Fable Legends για το Xbox One και για τα Windows 10. Ταυτόχρονα, η Microsoft ανακοίνωσε πως προχωράει και στο κλείσιμο της Press Play (με έδρα στη Δανία), ομάδας που έφτιαξε το Max and the Curse of Brotherbood και το Kalimba, ενώ δούλευε πάνω στο Project Knoxville. H αποκάλυψη έγινε μέσα από ένα blog post του υπευθύνου των Microsoft Studios στην Ευρώπη, του Hanno Lemke.



Αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι στα δύο studios είναι σε συζητήσεις με την Microsoft για το επαγγελματικό τους μέλλον.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
16 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • LIONHEART
    • Μπράβο και εις ανώτερα...Καλα χαθηκε να αξιοποησουν περισσότερο ενα στουντιο που εδώσε τιτλους σαν το Black and white ακομα και το fable ηταν αξιόλογο, αλλα δυστηχώς εμεινε μονο εκει κατα κυριο λόγο, ενω μπορουσε να πολλα περισσότερα ...Κριμα.

    • DevilSpawn
    • Κρίμα γιατί η beta μου άρεσε πολύ σαν gameplay, η ιδέα να ελέγχεις τον κακό και σε γραφικά. Ξενέρωσα με τη συγκεκριμένη κίνηση και μένει να δούμε αν οι άνθρωποι χάσουν τη δουλεία τους ή αν εργαστούν σε κάτι εξίσου καλό και υποσχόμενο.

      Η MS δείχνει να έχει συγκεκριμένο πλάνο, τώρα αν θα είναι καταστροφικό ή σε βάθος χρόνου θα αποδώσει καρπούς και γι αυτούς, αλλά κυρίως για εμάς, οι επόμενοι μήνες θα δείξουν.
      Πάντως μέχρι στιγμής μόνο αρνητικές δείχνουν οι κινήσεις της, αλλά βάση λογικής δεν υπάρχει κάποιος να θέλει να καταστρέψει την ίδια του την εταιρεία ή κάποιο κομμάτι της, εκτός κι αν οικονομικά την παίρνει να πειραματιστεί και να δει πως θα της βγει στο μέλλον.

    • PORTAL
    • Το Fable Legends πρεπει να ηταν σε τραγικη κατασταση για να κλεισουν το στουντιο λιγους μηνες πριν την κυκλοφορια του. Ισως να θελουν να επαναφερουν τη σειρα με κανονικο sequel και οχι με κατι πολυ διαφορετικο οπως το Fable Legends.

    • Thomas_Th
    • Δεν κρύβω ότι με στενοχωρεί αυτή η κίνηση.
      Και ακόμα χειρότερα, με απογοητεύει.

      Η Press Play μας έχει δώσει πολύ ενδιαφέροντες τίτλους, ποιοτικούς, δημιουργικούς και ευχάριστους. Όσοι ψηφίσαμε για το Project Knoxville ανυπομονούσαμε να το δούμε να υλοποιείται. Και μέσα σε μια στιγμή εξαφανίζεται και αυτό.
      Λυπάμαι πολύ, ήμουν σίγουρος ότι μόνο ευχάριστες εκπλήξεις επεφύλασσε για μας.

      Από την άλλη, αν και το Fable Legends μου φαινόταν από αδιάφορο έως αποτυχημένο εκ προοιμίου (είχα την τύχη να το δω πολλές φορές στην closed beta του με τις συνεχείς του βελτιώσεις), θεωρώ ότι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε εάν έκρυβε κάτι άλλο η Lionhead Studios για το μέλλον του δημοφιλούς franchise.

      Εύχομαι όλα αυτά να βγουν τελικά σε καλό, για τους εργαζόμενους, για τους gamers, για το Xbox, για τη βιομηχανία.

    • yaponvezos
    • Η Press Play δεν απέδωσε ποτέ η αλήθεια είναι.

      Και η Lionhead είναι εδώ και χρόνια σκιά του εαυτού της.

      Ο λόγος που τα παραπάνω ισχύουν βέβαια είναι μια κουβέντα άχαρη.

      Πάλι καλά να λέμε που η ζει ακόμη Rare. Που αν βέβαια δεν πάει ο επόμενός της τίτλος, μπορεί να έχουμε νέα δράματα.

    • AnimaPura
    • Δεν περίμενα μια τέτοια κίνηση μιας και μιλάμε για την MS που προτιμά να βάζει στον πάγο studios παρά να τα κλείνει τελείως. Παρόλα αυτά, η Lionhead δεν έβγαλε τίποτα αξιόλογο τα τελευταία χρόνια και ίσως έτσι η MS να θέλει να παραδειγματίσει και τους υπόλοιπους. Λίγο χαζό βέβαια, αφού της ανήκουν ήδη δυο μεγάλα franchises, Halo και GoW. Γενικότερα δεν το περίμενα μιας και το Fable Legends είχε μπει σε μια πορεία. Η Press Play δεν έκανε ποτέ κάτι τρομερό με βάση τα στάνταρ της MS και θεωρώ λογικό το κλείσιμό της σε αντίθεση με αυτό της Lionhead.

      Εύχομαι όλος αυτός ο κόσμος να βρει δουλειά το γρηγορότερο δυνατόν. Εκτός από τον Molyneux. Εκτός από αυτόν.

    • Maxus
    • To B&W και Fable ειναι αγαπημενα παιχνιδια και ειναι πραγματικά κριμα για το studio.
      Η αληθεια ειναι οτι περιμενα πιο πολλα αλλα το φταιξιμο το ριχνω στην ΜS που φαινεται οτι δεν μπορει να αξιοποιησει τις δυνατοτητες απο καποια studio που εχει αγορασει.
      Ενα αλλο τρανο παραδειγμα ειναι φυσικα η Rare που με την Ν μεγαλουργησε και τωρα ειναι σκια του εαυτου της..

      @Αnimapura o Molyneux δεν ειναι στο studio απο το 2012...,δεν εχει αναγκη αυτος.

    • AnimaPura
    • @Maxus
      Το θυμήθηκα κατόπιν εορτής και ξέχασα να επέμβω. Ακόμα και αν είχε μείνει βέβαια, δεν θα με ξάφνιαζε αν τον σουτάρανε για κάποιον χαζό λόγο μετά το κράξιμο από μεριάς του για το Kinect 2.0.

    • Nicholas
    • Η Microsoft τα τελευταία χρόνια παρατηρώ όλο studios κλείνει. Αφού πρώτα τα αγοράσει μετά από 1-2 χρόνια τα κλείνει.

    • Nicholas
    • Γενικά οι κινήσεις που κάνει η Microsoft π.χ. με την κυκλοφορία του ΧΒΟΧΟΝΕ, που έλεγε και μετά τα έπαιρνε πίσω, κλείσιμο studios κ.λ.π. Εμένα που έχει δώσει την εντύπωση πως το πρόβλημα τους είναι ότι δεν έχουν συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, για το τι σκοπεύουν να κάνουν, και κάνουν συνεχώς σπασμωδικές και αψυχολόγητες κινήσεις, βάσει των τι βλέπουν από τους ανταγωνιστές τους.
      Αυτό είναι το βασικό τους πρόβλημα γενικά σαν εταιρία. Δεν έχουν χαράξει πολιτική ώστε να την ακολουθήσουν, κοιτάζουν τι κάνουν οι άλλοι και προσπαθούν είτε να τους μιμιθούν, είτε να κάνουν κάτι αντίθετο.
      Έτσι όμως αποκλείεται να πάνε μπροστά, εάν συνεχίσουν έτσι προβλέπω με μερικά χρόνια η Microsoft να βάζει λουκέτο, όσο απίστευτο κι' αν ακούγεται αυτήν τη στιγμή!

    • mariodm22
    • Κριμα γιατι ηταν αξιολογος τιτλος το fable και αρκετοι μεγαλωσαμε με αυτο στο Xbox και Xbox 360 . Ειδικα το τριτο ηταν πολυ καλο .
      Το fable legends ειχε Ιδιαιτερη απηχηση και επιδραση στον κοσμο κυριως στην αγορα του Xbox One και τωρα βλεπουμε πως η MS οχι μονο ακυρωνει το παιχνιδι αλλα κλεινει και τα στουντιο . Δεν μπορω να καταλαβω τις κινησεις της .
      Συμφωνω πως τωρα τελευταια δεν εβγαλε κατι αξιολογο αλλα τουλαχιστον ας περιμεναν να κυκλοφορησει το Fable να δουν αποτελεσματα ...

    • LIONHEART
    • Δυστηχώς Η λογική των ''νουμερων '' και γενικά η απηχηση στον κόσμο ενός τιτλου , λογω υψηλού κοστους παραγωγής εχουν κανει τους κολοσσους τους ειδους (Sony,Mikrosoft,EA,Ubisoft) αμείλικτες, και αφόρητα απαιτητικες,Δεν γινέτε να φτιαξεις εναν σουπερ τιτλό (που πολλές φορές στον επιβάλλουν να ειναι μια συγκεκρυμμενη σειρά π.χ. fable) και να κανει της διπλάσιες πωλήσεις απο τον προηγούμενο με λιγότερα χρημάτα και μισό χρόνο,επειδη ειχε επιτυχία στο παρελθόν, δεν γινετε να συρρικνώνεις στουντιο η να μεταφέρεις απο δω και απο κει διμιουργηκές ομάδες ηακόμα χειρότερο να αλλάζεις στα στελέχη τους με φθηνότερα νεοσυστατα μέλη και να κανεις παπάδες επειδη θές το καλυτέρο ....Αλλα ........Ειναι μεγάλη κουβεντα και δεν θα βρουμε λυση .....

    • DeKoftis
    • Ειναι που δε θελει να μπλεξει η google με τους χ86.
      Αλλιως θα κατεβαζε στορια σε 1 με 2 χρονια. Οτι επαθε με τα τηλεφωνα.
      Τοσο απλα.

*