Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Microsoft εξαγόρασε τη Havok

Η Microsoft μέσω νέου blog post ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τη Havok, εταιρεία που αναπτύσσει τη δημοφιλή μηχανή φυσικής και που μέχρι πρότινος αποτελούσε ιδιοκτησία της Intel. Η Havok έχει συνεργαστεί με κορυφαίους publishers και developers για πάνω από 15 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Studios, Sony Computer Entertainment, Nintendo και άλλους. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Havok αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στα υφιστάμενα development tools της Microsoft, όπως είναι τα DirectX 12, Visual Studio και Microsoft Azure. Επιπλέον, η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει τα εργαλεία της στους συνεργάτες που επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση από πλευράς Microsoft, η οποία φαίνεται πως δεν έχει καμία πρόθεση να περιοριστεί μόνο στις δίκες της πλατφόρμες, ενώ -προφανώς- δεν εγκαταλείπει το gaming. Δεν επιβεβαιώθηκε το ποσό που δαπάνησε η αμερικανική εταιρεία για αυτή τη συμφωνία. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η Intel είχε προχωρήσει σε εξαγορά της Havok το 2007 έναντι του ποσού των $110 εκατομμυρίων.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Sephiroth
    • Θα φανεί το πόσο θα αλλάξει τις ισορροπίες μια τέτοια κίνηση από το πόσο άμεσα θα έχει αποτελέσματα. Ίδωμεν ;)

    • Scott_Pilgrim
    • Εμένα μου κάνει εντύπωση το άλλο. Είσαι η MS. Έχεις τα λεφτά. Αντί να φτιάξεις κανένα νέο IP "αγοράζεις" αποκλειστικότητα του TR για να χτυπήσεις το Uncharted. Μετά αντί να φτιάξεις μια δική σου μηχανή γραφικών, αγοράζεις μια ήδη έτοιμη με την οποία έχουν φτιαχτεί πάνω από x00 παιχνίδια και την ίδια μηχανή γραφικών την χρησιοποιούν Sony,Nintendo αλλά και 3rd parties. Την ίδια στιγμή, ο Phil λέει μόνο κολακευτικά σχόλια για τον ανταγωνισμό την στιγμή που ο ίδιος δεν το κρατάει υγιειή.

      Σίγουρα είναι πολύ σημαντική κίνηση ειδικά όσον αφορά Playstation 1st party tiles. Δεν νομίζω όμως πως είμαι ο μόνος που βλέπει την κίνηση αυτή λίγο ύπουλη. Ειδικά την στιγμή που η MS θα μπορούσε να είχε φτιάξει μηχανη 10 φορές καλύτερη από την HAVOK. Πολύ στην εύκολη λύση το έριξαν στη γενιά αυτή.

    • zoiskarl
    • @scott_pilgrim 'οπως σωστά έγραψες δεν αγόρασε αποκλειστικότητα αλλά είχε ενεργή δράση στην δημιουργία του παιχνιδιού.Τώρα η havok είναι physics engine και όχι μηχανή γραφικών.Και αν λάβεις υπόψην τα όσα έχει κάνει ο satya nadella για να παρέχει όλα τα προγράμματα της ms σε όλες σχεδόν της πλατφόρμες δεν πρέπει να ανησυχούμε και να σκευτόμαστε σενάρια συνομωσίας.Όταν μπορείς να αγοράσεις έτοιμη,δοκιμασμένη και καλή physics engine την οποία χρησιμοποιούν πολλοί γιατί να φτιάξεις μια άλλη που θα πρέπει να της πάει κόντρα?Και αν ήθελαν να το ρίξουν στην εύκολη λύση στη γενιά αυτή θα αγόραζαν dlc exclusives όπως τις προηγούμενες χρονιές.Αλλά να μην ακουστώ και πολύ fanboy.Άσχετο αλλά περιμένουμε τα νέα της Τρίτης!!!

    • apollyon
    • Επίσης στο άρθρο η περιγραφή είναι λαθος. Η Havok είναι physics engine, το "μηχανή γραφικών 3D physics" δεν σημαίνει τίποτα, υπόθετω ο συντάκτης έκανε λίγο μαντάρα την μετάφραση.

    • Scott_Pilgrim
    • Σαφώς, απλά έκανα και εγώ ένα σενάριο σαν καταναλωτής και λίγο περίεργος. Εξάλλου στη τελική όλοι τα λεφτά κοιτάνε, οπότε προβαίνουν σε κινήσεις οι οποίες τα εξασφαλίζουν. Μετά το φιάσκο με το TR2 αναμενόμενο Να το δεις και με άλλο μάτι το συγκεκριμένο.

      Όσον αφορά για το τι μηχανή είναι η havok, όντως δικό μου λάθος στη διατύπωση.

*