Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H Vivendi αγόρασε ακόμα περισσότερες μετοχές της Ubisoft

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της φετινής E3, η Vivendi απέκτησε μέσω επιθετικής εξαγοράς το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Gameloft, με τον CEO της δεύτερης, Michel Guillemot, να δηλώνει παραίτηση μετά από αυτή την κίνηση. Φαίνεται όμως πως τίποτα δεν πτοεί τη Vivendi, αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία αγόρασε περισσότερες μετοχές της Ubisoft αμέσως μετά το τέλος της Ε3 2016. Όπως έχουν τα πράγματα, η Vivendi κατέχει πλέον το 20.1% των μετοχών της Ubisoft και σκοπεύει επίσης να αγοράσει ακόμη περισσότερες στο μέλλον.



Η Vivendi ζήτησε θέση (εκπροσώπηση) στο διοικητικό συμβούλιο της Ubisoft, ωστόσο τόνισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αναλάβει την εταιρεία. Σε ανακοίνωση της την Παρασκευή, η Vivendi δήλωσε ότι ψάχνει να χτίσει μια «εποικοδομητική συνεργασία» με το γνωστό publisher. Μετά την αγορά του 30% των μετοχών της εταιρείας, το γαλλικό δίκαιο υποχρεώνει τον αγοραστή να υποβάλει δημόσια προσφορά, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ για τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Αυτό τώρα τι σημαίνει;
      Η Ubisoft χάνει τη μορφή που έχει;
      Από ότι κατάλαβα χάνει την αυτοδυναμία της, Εύχομαι η κίνηση της Vivendi να βοηθήσει να εξελιχθεί η Ubisoft θετικά.
      Πάντως βλέπω αυτό κάπως με κακό μάτι, διότι πιστεύω πως όπου υπάρχουν πολλοί καπετάνιοι το πλοίο βουλιάζει.
      Βεβαίως μπορεί οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε μπορεί να αμφισβητήσει το περί καπεταναίων, μιας και είναι άγνωστο κατά πόσο "δυνατή" θα είναι η φωνή της Vivendi (όμως, πιστεύω ότι αφού έχει κάποιο μετοχικό πακέτο, θα επηρεάζει σε κάποιο βαθμό τις αποφάσεις που είναι να πάρει η Ubisoft).

    • Kafroc
    • Εκπληκτική η εμμονή της Vivendi με την Ubisoft. Εντωμεταξύ θα τους σκάσει στα χέρια ο publisher μόνο και μόνο από το μέγεθος της Ubisoft και από το αρνητικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει. Επιπλέον, μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών τι μπορεί να ξέρει από την αγορά του Gaming?

      Revenue (Vivendi) : 10 Δις
      Revenue (Ubisoft) : 3 Δις

    • yaponvezos
    • @Kafroc

      Ό,τι έμαθε από τότε που της ανήκαν Blizzard και Activision.

      @GaminFun

      Η Ubisoft δεν έχει χάσει τίποτα. Ακόμη. Ούτε την αυτοδυναμία, ούτε τίποτα. Το πολύ να ζοριστεί σε καμιά ψηφοφορία μεταξύ των μετόχων. Αν πάρει θέση στο διοικητικό συμβούλιο τότε μπορούμε να μιλάμε και για κάποιου είδους επιρροή στα της εταιρείας.

    • Kafroc
    • @yaponvezos

      Κανένας προβληματισμός για το ότι ο όποιος publisher βρίσκεται στα χέρια της προσπαθεί να ξεφύγει?

    • yaponvezos
    • @Kafroc

      Well. Η Activision αγόρασε τον εαυτό της από τα χέρια της Vivendi. Δεν ήταν υποχρεωμένη να πουλήσει, αλλά προφανώς πήρε καλή τιμή. Επί Vivendi καλά τα πήγαινε η Activision, το ίδιο και η Blizzard. Δεν ξέρω αν υπάρχει αρκετή πληροφορία για να σχηματίσω συγκεκριμένη άποψη για τη διαχείριση από την ίδια την Vivendi.

      Στην προκειμένη πάντως είναι Γάλλοι με Γάλλους. Η μία μεριά έχει περισσότερο χρήμα και έχει και ένα εκτόπισμα, και ποιοτικά μιλώντας όπως π.χ. στην περίπτωση της Canal+. Η Ubisoft προσπαθεί να επεκταθεί και εκτός gaming με κινηματογραφικές παραγωγές. Λογικά κάποιος σκέφτηκε ότι εκείνο το κομμάτι το έχει έτοιμο και του λείπει η κλασική δραστηριότητα της Ubi.

      Μην ξεχνάμε ότι και η EA είχε βάλει κάποτε στο μάτι τη Ubisoft. Η ίδια η Ubisoft μιλά χρόνια σαν κάθε εξαγορά να είναι καταστροφή αλλά αυτό είναι PR για να βάλει τους μετόχους σε σκέψεις ώστε να μην πουλήσουν ή να μην πουλήσουν φθηνά/εύκολα.

      Δεν ξέρω κιόλας μήπως η Ubi μπλέκει έτσι επειδή, ίσως -δεν το γνωρίζω-, το γαλλικό εμπορικό Δίκαιο δημιουργεί πιο εύκολα παράθυρα για επιθετικές εξαγορές;

      Σίγουρα όμως την Vivendi δεν τη λες εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

    • Kafroc
    • @yaponvezos

      Ίσως ο όρος εταιρεία τηλεπικοινωνιών να παρά ήταν υποτιμητικός καθώς έχει μουσικη εταιρέια, κινηματογραφική κτλ my bad. Πάντως όσον αφορά το gaming οι εταιρείες κάθονται κάτω από την ομπρέλα της και απλά κλωσάει μέχρι να βγεί το χρυσό αυγό. Μάλιστα, ίσως να ήταν ανίκανη λόγω οικονομικών προβλημάτων να προσφέρει κάτι παραπάνω τότε στην Activision Blizzard.


      «In 2008, Vivendi, a major French media conglomerate bought Blizzard. They acted as a parent company giving it autonomy alongside its other holdings. Some of the other subsidiaries Vivendi held included Sierra and Universal Interactive, both of which should be familiar to gamers. It was during this time that Blizzard released Wings of Liberty to much fanfare. At the time however, Vivendi was recovering from several serious setbacks. Vivendi barely survived collapse in the early 2000s due to aggressive overexpansion into the media market. This created a host of both legal and financial problems for the company that ultimately led it to delist from the American stock exchanges in early 2006.»


      Η δικιά μου υποκειμενική άποψη και μπορεί εσφαλμένη για το ζήτημα με την Ubisoft είναι ότι ο publisher δεν επιθυμεί το hostile takeover. Οποιοσδήποτε το επιχειρήσει θα καταλήξει να χάσει την εταιρεία και το τεχνικό προσωπικό της με το μόνο πράγμα να καταφέρνει να αποκτήσει στα χέρια της τα IP. Όπως λέμε και στα αγγλικά lose-lose situation.

*