Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Microsoft: Μικρή πτώση εσόδων για το τμήμα του Xbox

Η Microsoft δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού της έτους και σύμφωνα με την εταιρεία, ένας παράγοντας που συνέβαλε στα έσοδα είναι η συνεχής ανάπτυξη του Xbox Live. Ωστόσο, σημειώθηκε μια μικρή πτώση στις πωλήσεις του Xbox. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε ότι το Xbox Live απέφερε έσοδα ύψους $21.7 δισ. λόγω της αύξησης των χρηστών της υπηρεσίας. Όσον αφορά στο Xbox, τα έσοδα μειώθηκαν κατά $306 εκ. που σε ποσοστό μεταφράζεται σε μείωση κατά 24%. Αυτό -σύμφωνα πάντα με την Microsoft- οφείλεται κυρίως στις χαμηλότερες τιμές διάθεσης του Xbox One σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία πούλησε 1,6 εκ. κονσόλες Xbox κατά το 3ο τρίμηνο, σε σχέση με τα 2 εκ. τεμάχια που πουλήθηκαν κατά την ίδια περίοδο του περασμένου οικονομικού της έτους. Για το 9μηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2014, τα τμήματα Computing και Gaming Hardware σημείωσαν αύξηση εσόδων κατά 6% (ή 499 εκ. δολάρια) κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων του Surface, αντισταθμίζοντας έτσι την μείωση (κατά 471εκ. δολάρια) που παρουσίασε το τμήμα Xbox.



Η Microsoft έχει πουλήσει 10.7 εκ. κονσόλες Xbox στους πρώτους 9 μήνες του οικονομικού έτους 2015, καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2014. Για το 3ο τρίμηνο, στο κομμάτι του Computing και Gaming Hardware τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4% κυρίως λόγω των χαμηλότερων εσόδων από το Xbox τμήμα, με την εταιρεία να αναφέρει ότι αυτό οφείλεται στην αρνητική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών (περίπου 4%). Επιπλέον, λόγω του χαμηλότερου όγκου πωλήσεων (κατά 27%) των οικιακών συστημάτων και το χαμηλότερο κόστος ανά κονσόλα, μειώθηκε και το συνολικό ποσό εξόδων. Ωστόσο, παρά τις μειωμένες πωλήσεις του Xbox κατά το 3ο τρίμηνο και τις σχεδόν σταθερές πωλήσεις κατά τη διάρκεια του 9μήνου, τα έσοδα στο Device and Consumer business τμήμα της εταιρείας (το οποίο «στεγάζει» το Xbox) αυξήθηκαν κατά 8% χάρη στις προσφορές, όπως το Surface Pro. Ως συνήθως, η Microsoft δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των πωλήσεων για κάθε κονσόλα. Σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους επενδυτές της εταιρείας και ίσως εκεί να αποκαλυφθούν τα ακριβή νούμερα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*