Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PS Vita: Η Sony αφήνει μια και καλή την ανάπτυξη first party games

Ο SVP της Sony Computer Entertainment Masayasu Ito ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο 4Gamers (που μεταφράστηκε από το DualShockers) κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη για τους κατόχους του PS Vita. Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι «αυτή την περίοδο τα first party studios της Sony δεν ετοιμάζουν τίτλους για το PS Vita. Δεδομένου ότι οι third party developers εργάζονται πολύ σκληρά για τη φορητή κονσόλα, η στρατηγική της SCE είναι να επικεντρωθεί στο PS4, το οποίο αποτελεί νέα πλατφόρμα». Ο Ito έφερε ως παράδειγμα την επιτυχία που σημείωσε το Minecraft: PS Vita Edition, αναφέροντας ότι θα συνεχιστεί η κυκλοφορία τίτλων από third parties, ενώ τα νέα χρώματα του hardware θα καταφέρουν να προσελκύσουν νεότερους παίκτες.



Όπως προαναφέραμε, ο Masayasu Ito δεν είπε και κάτι καινούργιο, καθώς ο πρόεδρος των Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshida παραδέχτηκε το περασμένο καλοκαίρι ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να συνεχίσει να επενδύει σε AAA games. Μερικούς μήνες αργότερα, ο Yoshida επιβεβαίωσε -κατά τη διάρκεια του EGX στο Ηνωμένο Βασίλειο- ότι «δεν είναι υγιές το κλίμα για τις φορητές κονσόλες» για να υπάρξει διάδοχος του PS Vita, λόγω της τεράστιας κυριαρχίας του mobile gaming. Και κάπως έτσι, μπήκε ακόμα ένα καρφί στο φέρετρο του PS Vita.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
17 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • evergrey
    • Χαχαχα!Ενω τα προηγουμενα χρονια ειχαμε χ@στη στους τιτλους απο την Σοναρα!Ας ειναι καλα η KOEI TECMO,Spike Chunsoft και αλλες τοσες που βγαζουν καλο Japan υλικο.Παντος πλακα πλακα,αυτο το "φερετρο" δεν εχει μεσα το "βητακι",αλλα τιγκα στα καρφια!Και ομως η Σοναρα ουτε μειωνει την τιμη τις κονσολας,αρκετες τιμες παιχνιδιων ειναι στο θεο,η προσφορες που βαζει ειναι μετρημενες στα δαχτυλα,και στο Plus οτι καλο δινει ειναι λογο cross buy με το PS4.Μονο η Ασια το κραταει νεκροζωντανο το Minecraft και ισως στο μελλον το Dragon Quest Builders.

    • gamer
    • . Τώρα, φυσικά και το PS4 είναι η βασική και νέα κονσόλα της Sony. Δεν ξέρω όμως αν το Vita αποτέλεσε ποτέ βασική κονσόλα της Sony. Θα μπορούσε να είναι το 2012-2013, αλλά και πάλι δεν πίστεψε η Sony στο φορητό της.
      Εν μέρει ευθύνεται το mobile gaming, αλλά ας μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, η Sony κουβαλάει μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης.. Υψηλή τιμή στην κονσόλα, κάρτες μνήμης υπερτιμημένες και ειδικής κατασκευής και το σημαντικότερο για μένα το αισχρό marketing.

      Πως να πουλήσει, πως να προσελκύσει 3rd party developer για να αναπτύξουν τίτλους στο "κτήνος".

      Η απορία μου είναι, η ίδια Sony αφήνει να χάνονται λεφτα από το Vita... όπως και τον λόγο που το κυκλοφόρησε εφόσον δεν έιχε σκοπό να το υποστηρίξει..
      Ελπίζω να δεί η Sony και να δράσει ανάλογα (Λέμε τώρα-τελειωμένη ιστορία)...

      Οψόμεθα!

    • evergrey
    • Παιδια ειναι απλα τα πραγματα.Ειναι η τελευταια φορητη κονσολα της Sony το "βητακι".
      Απο το τιποτα σου λεει,αστο να υπαρχει να παιρνουμε κανα φραγκο απο Ασια μερια,και απο τους υπολοιπους τιποτα ψιχουλα και ειμαστε μια χαρα.
      Παντος αν εχανε τρελα λεφτα η Σοναρα πιστευω θα το ειχε στειλει εδω και καιρο.
      Οποτε καταληγουμε να μην κλαιει η Sony που δεν πουλαει και να κλαιμε για αλλη μια φορα εμεις που το εχουμε!

    • MBisonGR
    • Θεωρεις οτι το psp κερδισε τη μαχη με το Nintendo ds;;
      Οσο πουλησε το psp πουλησε απο το ονομα playstation, απο τον καθε μη gamer που είχε ενα playstation ΜΟΝΟ για να παίζει pro.

      Δυστυχώς οσες φορες αγορασα psp δεν ειχε τι να παιξω, ειχε κακεκτυπα παιχνιδιων απο κονσολες σαλονιου οχι φορητης κονσολας. Αυτο δεν μπορουσε να καταλαβει η Σονυ οτι αλλο παιχνίδι παιζουμε στο σαλονι αλλο στο φορητο μας.
      Εξαιρω τους 5-7 καγκουρες που για αυτους παιχνιδι ακομα και σημερα ειναι τα ωραια γραφικα.

    • Roronoa
    • @MbisonGR

      Το DS μπορει να ειχε καλυτερη βιβλιοθηκη (η και πολυ καλυτερη) αλλα και το psp ειχε και αυτο μερικα πολυ καλα παιχνιδια.
      Απογοητευση για καποιους ισως ηταν, αποτυχια σιγουρα δεν ηταν παντως, πουλησε 80 εκατομμυρια κονσολες.

      Η αποτυχια του vita ειναι κατα την γνωμη μου στο μεγαλυτερο μερος της λαθος της sony με τις πανακριβες καρτες μνημης και την ιδεα πως μπορει να στηριξει μια φορητη με παιχνιδια οικιακης κονσολας.
      Αλλα φταιει και το πως κυκλοφορησε σε μια εποχη που τα smartphones κερδισαν στο mobile gaming, ξεκίνησε με μεγαλες προσδοκιες αλλα ακομα και το 3DS δεν αντεξε και δεν θα δει ποτε πωλησεις επιπεδου DS. Αν ηταν διαφορετικες οι καταστασεις το vita θα ειχε πουλησει 30-35 εκατομμυρια και θα στεκοτανε ορθιο.

    • bill123456
    • Παρατηρω μια απαισιοδοξια για το φορητο και δεν μπορω να καταλαβω τον λογο.Ποιος ειπε σε ενα gamer οτι θα παρει ενα ps vita,psp και θα παιξει εκατο παιχνιδια ΚΑΝΕΝΑΣ.Αν καποιος θελει να παιξει πολλα παιχνιδια θα παρει κονσολα.Τα φορητα εχουν εναν συμπληρωματικο σκοπο.Προσωπικα εχω 4 χρονια psp και εχω παιξει 10 παιχνιδια.Θα παιξω αλλα 3,4 και τελος.Το ιδιο ακριβως θα κανω και με το ps vita καθως φετος εχω σκοπο να το αποκτησω.Ως προς τα λεγομενα αποκλειστικα παιχνιδια ΡΩΤΑΩ εχει το psp αποκλειστικα παιχνιδια?ΟΧΙ.Ολα τα παιχνιδια του υπαρχουν στο ps vita και ορισμενα και στο xbox 360.Aκριβως οτι ισχυε στο psp ισχυει και στο ps vita ως προς τους τιτλους.Κατι τελευταιο το ps vita εχει αλλα 3 χρονια ζωης.Αληθεια ποτε βγηκαν τα καλα παιχνιδια στο psp?Mηπως το 2010-11 δηλαδη λιγο πριν το τελος του φορητου.Το φορητο ειναι μια χαρα.Απλα καποιοι νομιζουν οτι το ps vita ειναι ενα ps4 κατι το οποιο δεν ισχυει

    • GiannisRethymno
    • Μέγα λάθος της Σόνυ,εγώ το χαίρομαι όσο μπορώ ακόμη και ως streaming του ps4.
      Προσωπικά βλέπω πολλές προοπτικές αλλά δεν θέλουν να χαλάσουν τα λεφτά τους στο βιτάκι.

    • VonL
    • Το χαρτί του PS Vita δεν το έπαιξε καλά η Sony. Δεν το στήριξε με παιχνίδια ώστε να αποτελεί πολύ καλή επιλογή. Ενώ είχε το Hardware από τίτλους δεν το στήριξε. Σε συνδυασμό με την αρχική του τιμή όπου ήταν υψηλή καθώς και την μνήμη όπου πάλι έπρεπε να αγοράσεις πανάκριβη Sony branded ειδική μνήμη. Και κάπου πήρε το μάτι μου οτι το PSP ήταν αποτυχημένο...Τι να πω...Όταν το 2006 το αγόρασα είχε το μεγαλύτερο WOW Factor σε θέμα οθόνης, δεν υπήρχε τέτοια οθόνη ούτε σε κινητό.


      PS: Και όντως το κλίμα στο φορητό gaming δεν είναι ευοίωνο...Δεν πάει ο άλλος να δώσει 200-250Ευρώ για κονσολίτσα φορητή και μετά 40-50 ευρώ το παιχνίδι. όταν μπορεί να διαθέσει αυτά τα χρήματα σε αγορά κινητού ( που το έχεις πάντα μαζί σου ) και να παίζει εκεί almost free...

    • Tim of Heavens
    • Η Sony ζήλεψε την επιτυχία του Wii U και είπε να συνδράμει στην επιτυχία του δικού της φορητού συστήματος. Και οι 2 ΓΙαπωνέζες αχχχχχχ.

    • vonzuchter
    • Αλλη μια κονσολα στην ιστορια του gaming που απετυχε λογω ελλειψης τιτλων... δεν ειναι η πρωτη και το πιο πιθανο να μην ειναι ουτε η τελευταια. Και αλλη μια κονσολα με το δυνατοτερο χαρντουγεαρ που ηττηθηκε απο αντιπαλο με πιο αδυναμο χαρντγουεαρ. Και παλι δεν ηταν η πρωτη φορα και δε θα ειναι η τελευταια...

      @mrBison σε καμια περιπτωση δεν ηταν αποτυχια το psp. Απλα η επιτυχια του ds ηταν τοσο απολυτη και τοσο σαρωτικη που εκανε τα 80 εκατομυρια πωλησεις να φαινονται λιγα... οπως η απολυτη κυριαρχια του ps2 εκανε το xbox και το gamecube να θεωρουνται αποτυχημενα ενω στην πραγματικοτητα δεν ηταν

      @symibol που τις ειδες τις τρελες πωλησεις του 3ds.. στη νιντεντο ακομα τις περιμενουν

    • GamingFun
    • Πολύ κακώς που η SONY αφήνει τα first party games για το PS Vita. Έχουν ψυχή όσοι έχουν αγοράσει αυτή τη φορητή κονσόλα. Επιπλέον πιστεύω ότι πλέον δεν θα υπάρχει λόγος για κάποιον να πάρει το PS Vita αν δεν υπάρχει κάποιος αποκλειστικός τίτλος και για αυτή την κονσόλα.

    • mirrage
    • @MBisonGR Από πότε θεωρείται το PSP αποτυχία..;

      Αυτό ήθελα να ρωτήσω κ εγώ....

      @GamingFun
      Καμιά εταιρία δεν πουλάει για την ψυχή κανενός.
      Το Vita δεν πουλάει με τπτ πια.Λογικό γιατί οι τίτλοι
      είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

*