Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PlayStation VR: Δύσκολη η ανάπτυξη games με απρόσκοπτη δράση

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Sony London studio Dave Ranyard, η κυκλοφορία του PlayStation VR δεν θα συνοδευτεί με «παραδοσιακά» games που έχουν συνηθίσει οι fans να παίζουν στο PS4. Πιο συγκεκριμένα, ο Ranyard σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι οι 12ωρες έντονες εμπειρίες δράσης δεν ταιριάζουν στην εικονική πραγματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το στούντιο έχει δημιουργήσει -τους τελευταίους 18 μήνες- πάνω από 100 πρωτότυπα games, με τον Ranyard να έχει ανησυχίες σχετικά με το αν τα «παραδοσιακά» παιχνίδια ταιριάζουν στο VR format: «Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω στα game chapters. Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω πως θα το πετύχουμε αυτό και θα πρέπει πρώτα να δούμε πως θα το χρησιμοποιήσει το κοινό. Θεωρούμε πως η απρόσκοπτη δράση είναι κάτι αρκετά δύσκολο», ανέφερε μεταξύ άλλων το στέλεχος της Sony London.



Το πιο κοντινό σε «παραδοσιακό» game που έχει παρουσιάσει η Sony είναι το “The London Heist”, μια εμπειρία που περιλαμβάνει playable chapters και που επικεντρώνεται στον πόλεμο ανάμεσα σε συμμορίες. Υπάρχει ένα chapter όπου ο παίκτης ανακρίνεται, ενώ είναι δεμένος σε μια καρέκλα. Ο γκάνγκστερ -που ανακρίνει τον πρωταγωνιστή- αντιδρά στην κίνηση του σώματος και στα σχόλια του παίκτη, όταν για παράδειγμα τον κοιτάζει στα μάτια, ή όταν «ρίχνει ματιές» προς την έξοδο. Σύμφωνα με τον Ranyard, «αυτή είναι μια πιο έντονη εμπειρία στην εικονική πραγματικότητα σε σχέση με τα παραδοσιακά παιχνίδια». Το PlayStation VR αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος και η Sony έχει αρχίσει ήδη να παρουσιάζει στο κοινό σύντομα demos όπως το The Deep και το horror game The Kitchen.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Φαντάζομαι η κάθε καινοτομία έχει τα θέματά της. Ελπίζω η νέα τεχνολογία να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό τρόπο παιξίματος.
      άποιοι είμαστε γέροι και έχουμε και προβλήματα υγείας. Να μην πάθουμε και καρδιά από αυτά που θα βλέπουμε στην εικονική πραγματικότητα.

    • Pirederas
    • Η απρόσκοπτη και πολύωρη δράση στο VR δεν είναι εφικτή, γιατί απλώς ο gamer έχει ένα μαρκούτσι καρφωμένο στην μάπα του, για να το πω λαϊκά, που τον απομονώνει από το περιβάλλον του και αυξάνει το immersion του παίκτη και μπορεί να του προκαλέσει διαταραχές. Αν παίξει κανείς π.χ. το Infamous Second Son, με όλα αυτά τα εφέ με neon που προκαλούν επιληψία ακόμα και στην TV, με VR headset είναι πιθανόν να πάει στο Νοσοκομείο. Επίσης, πολλοί λένε ότι είναι απλώς θέμα χρόνου ο πρώτος θάνατος από καρδιακή προσβολή κάποιου gamer που θα παίξει horror game σε VR.

*