Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony: Προβλέψεις για έσοδα ρεκόρ στην ιστορία των videogames και 4.5 εκ αποστολές για το PS5

*
Η Sony ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο της χρήσης που «τρέχει» και τα νούμερα, πραγματικά, ζαλίζουν! Η ιαπωνική εταιρεία σημείωσε ότι μέσα στο τρίμηνο που τελείωσε τον Δεκέμβριο έριξε στην αγορά 4.5 εκ. κονσόλες PS5, ενώ ανακοίνωσε πως και οι χρήστες του PlayStation Network άγγιξαν τα 114 εκατομμύρια, ενώ οι συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus τα 47.4 εκατομμύρια (ήταν 38.8 εκ. το αντίστοιχο τρίμηνο στην προηγούμενη χρήση). Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε άλλη μια φορά πως κάθε κονσόλα PS5 που πωλείται της φέρνει απώλειες, καθώς το κόστος κατασκευής είναι ακόμη υψηλότερο από την τιμή πώλησης. Σε ό,τι αφορά το PS5, η Sony έριξε στην αγορά όσα PS4 είχε ρίξει και στο αντίστοιχο τρίμηνο λανσαρίσματος της προηγούμενης κονσόλας της, ενώ επιβεβαίωσε πως μέχρι και τα τέλη Μαρτίου (που κλείνει το οικονομικό της έτος) θέλει να πουλήσει ακόμη περισσότερα. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αυξηθούν οι ρυθμοί παραγωγής. Οι προβλέψεις για το σύνολο της οικονομικής χρονιάς, δε, μιλούν για ρεκόρ, πάνω από οτιδήποτε έχει πετύχει ποτέ οποιοσδήποτε platform holder στην ιστορία των videogames.

Σε ό,τι αφορά στα games, πουλήθηκαν 18.4 εκ. first party games για PS4 και PS5 μέσα στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου (103.7 εκ. συνολικά) και για λόγους σύγκρισης, το αντίστοιχο νούμερο για το PS4 το 2013 ήταν 4.5 εκ. αντίτυπα. Το 53% των πωλήσεων ήρθε από ψηφιακές αγορές, ενώ όλο το 2020 έκλεισε με το digital download να αγγίζει το 63%. Τέλος, στα του PS4, οι αποστολές της last-gen κονσόλας άγγιξαν το 1.4 εκ. (σε σχέση με τα 6 εκ. της αντίστοιχης περιόδου το 2019) και είναι ξεκάθαρο πως πλέον το βάρος έχει πέσει στο νέο σύστημα. Οι συνολικές πωλήσεις του PS4 φτάνουν αυτή τη στιγμή τα 115.1 εκ. συστήματα.


Συνολικά, ο τομέας Sony Game & Network Services έκλεισε με τζίρο 883.2 δισεκατομμύρια yen (8.43 εκ. δολάρια), σημειώνοντας άνοδο 40% σε σχέση με πέρσι. Τα λειτουργικά έσοδα άγγιξαν τα 80.2 δισ. yen (767 εκ. δολάρια), σημειώνοντας άνοδο 50% σε σχέση με πέρσι. Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά:
- Ο συνολικός χρόνος παιχνιδιού σε κονσόλες PlayStation ήταν τον Δεκέμβριο του 2020 30% υψηλότερος από αυτόν του Δεκεμβρίου του 2019.
- Το 87% των κατόχων PS5 είναι συνδρομητές στο PS Plus.
- To Marvel's Spider-Man: Miles Morales έχει πουλήσει περί τα 4.1 εκ. αντίτυπα μέχρι αι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Μπορείτε να δείτε ένα γράφημα με το πως ήρθαν τα έσοδα σε αυτό το τρίμηνο, στη συνέχεια του άρθρου.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*