Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony: Οικονομικά αποτελέσματα με το gaming στην κορυφή

*
Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2015 που έληξε στις 31 Μαρτίου. Όπως ίσως περιμένατε το τμήμα gaming βρίσκεται στην κορυφή της κερδοφορίας για την εταιρία, με αύξηση λειτουργικών εσόδων 84,3% (785 εκατομμύρια δολάρια) και αύξηση 11,8% στο σύνολο των πωλήσεων. Εντός του οικονομικού έτους πουλήθηκαν 17,7 εκατομμύρια PS4, με τη Sony να έχει ρίξει συνολικά στην αγορά 40 εκατομμύρια κονσόλες. Τα υπόλοιπα τμήματα της Sony βέβαια δεν δείχνουν το ίδιο λαμπερά μιας και ο τομέας των Xperia smartphones παρουσίασε απώλειες 544 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσοστό μεγαλύτερο κατά 57,4 σε σχέση με το αναμενόμενο. Όσον αφορά το camera division υπήρξε πτώση πωλήσεων 1,7% (στα 6,29 δις δολάρια) αν και τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν άνοδο 72,7% (638 εκατομμύρια δολάρια) μιας και στον συγκεκριμένο τομέα η Sony επένδυσε περισσότερο σε premium models. Στον τομέα του home entertainment οι πωλήσεις έπεσαν κατά 6,4% αλλά τα λειτουργικά έσοδα ανέβηκαν κατά 109,8% (447 εκατομμύρια).




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Ψυχρά κρίνοντας, είναι μάλλον δύσκολο ένα τμήμα να υπερκαλύψει τις ζημιές που υπάρχουν από άλλο ή άλλα τμήματα. Φοβάμαι πως αν κάποια τμήματα είναι αρκετά ζημιογόνα, τότε ίσως να οδηγηθούν σε κλείσιμο και αυτό αντιστοιχεί σε απολύσεις. Μακάρι να διαψευστώ.

*