Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

To Enternity στηρίζει το Global Game Jam Athens

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα η τοπική έκφανση του Global Game Jam, παράλληλα φυσικά με εκατοντάδες ανάλογες προσπάθειες ανά τον κόσμο, οι οποίες διεξάγονται ακριβώς ή έστω σχεδόν παράλληλα από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 25 του ίδιου μήνα. Οι κανόνες είναι απλοί. Οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει μέρος, σε προκαθορισμένη ομάδα ή σε ομάδα που θα οριστεί στο χώρο διεξαγωγής. 17.00 Παρασκευής θα ανακοινωθεί το θέμα, στο οποίο θα πρέπει να βασιστούν όλες οι δημιουργίες για να θεωρηθούν έγκυρες. Το θέμα είναι κοινό για όλον τον κόσμο και ανακοινώνεται την ίδια τοπική ώρα (δηλαδή στις 17:00 κάθε περιοχής). Από εκεί και πέρα οι ομάδες έχουν 48 ώρες στη διάθεσή τους για να βρουν ιδέες, να τους δώσουν μορφή και να παραδώσουν στοιχειωδώς playable αποτέλεσμα της δημιουργίας τους. Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, το φετινό Global Game Jam δεν έχει διαγωνιστικό κομμάτι. Δεν υπάρχει πρώτος, δεύτερος και τρίτος. Με αυτόν τον τρόπο καθένας μπορεί να συγκεντρωθεί στην ιδέα του, όχι στην απορία για το τι μπορεί να αρέσει ή όχι στην εκάστοτε κριτική επιτροπή. Μετά το πέρας της διαδικασίας ο κόσμος έχει το περιθώριο να δοκιμάσει τα αποτελέσματα, τα οποία θα αναρτηθούν και online προκειμένου να είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε.



Όλα θα λάβουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, συγκεκριμένα στο συνεργατικό πολυχώρο The Cube Athens (Κλεισόβης 8, πλησίον πλατείας Κάνιγγος). Μπορεί να μην του φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά ο χώρος καταλήγει να φαντάζει οικογενειακός, παρά το μέγεθός του, χάρη φυσικά στους Σταύρο Μεσσήνη και Μαρία Καλαφάτη. Αξίζει να περάσετε είτε για να λάβετε μέρος, είτε για να ικανοποιήσετε την περιέργειά σας για το που κρύβονται τελικά οι Έλληνες game developers. Αξίζει τόσο για το χώρο και το κλίμα, όσο και για τον κόπο των συμμετεχόντων. Εξυπακούεται λοιπόν ότι το enternity.gr δηλώνει με χαρά χορηγός επικοινωνίας για τη διοργάνωση, δήλωση που αποτελεί έναν ευγενικό τρόπο να πούμε ότι θα δειγματίσουμε τις πίτσες. Τουλάχιστον. Μιας και έχουμε ιδία άποψη επ’ αυτού, επιβάλλεται να αναφέρουμε πως τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά χωρίς την εμμονή και την επιμονή του Γιώργου Καζαμία και της Γιούλης Γιαννακαρίου. Θα τους βρείτε να ξεροσταλιάζουν στον ίδιο χώρο με τους developers. Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη διοργάνωση, μπορούν να διαλέξουν τον τρόπο που τους εξυπηρετεί περισσότερο.

e-mail: globalgamejamathens [at] gmail [dot] com
website:
http://www.globalgamejamathens.gr
facebook page:
https://www.facebook.com/giftedgamejam
twitter:
@GGJAthens


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GamingFun
    • Πάρα πολύ καλά νέα. Συγχαρητήρια σε όσους έχουν κοπιάσει και καλή επιτυχία σε όλο το εγχείρημα εύχομαι.

    • AndrewZN
    • Όσοι κοπιάζουν (επώνυμοι και ανώνυμοι) αξίζουν τουλάχιστον ένα μπράβο και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραβρεθούμε στον χώρο , να διασκεδάσουμε και να τους πούμε τα μπράβο από κοντά ;)

    • yaponvezos
    • Θα τους τιμήσω όπως κάθε χρόνο. Αν και νομίζω ότι κάποια στιγμή θα με αποκεφαλίσει ο Μοιρόπουλος. Αλλά κομμάτια να γίνει. :ρ

*