Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Voice actors σε απεργία λόγω πνευματικών δικαιωμάτων

Η ένωση SAG-AFTRA αποτελεί “σπίτι” για πολλούς voice actors, διάσημους και μη, που συναντάμε στα videogames. Φαίνεται όμως πως η συγκεκριμένη ένωση δεν τα πάει και πολύ καλά με τους publishers και αποφασίζει να οργανώσει απεργία ώστε τα μέλη της να αποκτήσουν περισσότερα προνόμια. Πιο συγκεκριμένα αυτά που διεκδικούνται είναι πληρωμή royalties στους voice actors για τους τίτλους που συμμετέχουν (και κυρίως τους τίτλους που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια σε πωλήσεις), προσφορά stunt double σε περίπτωση που οι ηθοποιοί πρέπει εκτός από φωνή να χρησιμοποιήσουν και το σώμα τους σε επικίνδυνες μανούβρες κ.λπ., αλλά και πιο “διάφανες” διαδικασίες για να μην “ριχτούν” οι voice actors. Το τελευταίο αίτημα έρχεται μιας και πολλές φορές οι ηθοποιοί δεν ξέρουν ακριβώς σε τι project θα συμμετάσχουν ή με ποιον ακριβώς τρόπο θα ενσωματωθεί η δουλειά τους σε έναν τίτλο. Πέραν αυτού συγκεκριμένοι “κανόνες” (όπως το πρόστιμο 2,500 δολαρίων σε voice actor που δεν κάνει καλά τη δουλειά του) χρησιμοποιούνται αρκετές φορές με μη θεμιτό τρόπο οπότε και πρέπει να επανεξεταστούν.



Η απεργία δεν είναι ακόμα “κανονισμένη” μιας και πρέπει να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. Ήδη όμως αρκετοί ηθοποιοί έχουν υπογράψει οπότε αν δεν υπάρξει μέχρι τότε κάποια αλλαγή ή συμφωνία με τις εταιρίες, ίσως να υπάρξει “βουβαμάρα”.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Pirederas
    • Γενικά είμαι υπέρ των voice actors να έχουν μια καλύτερη αναγνώριση της προσφοράς τους από τις εταιρίες, είτε σε χρήμα ή σε θέματα ποιότητας εργασίας. Αλλά αυτοί τους θεωρούν αναγκαίο κακό, εξ ου και οι απαράδεκτες συμπεριφορές προς τους ηθοποιούς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πού και πού (χαμηλές αμοιβές, κανένα bonus, γυρίσματα και ηχογραφήσεις σε 10 ημέρες με εξοντωτικό ωράριο για να μην τους πληρώσουν επιπλέον μεροκάματα, κλπ).

      commenter, οι Nolan North και Troy Baker είναι οι 2 μεγάλοι stars του χώρου σήμερα, αλλά μην νομίζεις ότι κολυμπούν στο χρήμα, πήραν 10 Lamborghini ο καθένας, και βάζουν φωτιά σε "τούβλα" δολαρίων εν μέσω wild party. Τα ίδια λεφτά παίρνουν με τους άλλους, υπό τις ίδιες συνθήκες, απλώς κάνουν περισσότερες δουλειές λόγω της αναγνωρισιμότητάς τους, που στο τέλος θα είναι παροδική.

    • Pirederas
    • @ commenter

      Δεν κάνεις αντίσταση και αγώνα με ένα φθηνό tweet, το οποίο δεν κοστίζει τίποτα. Πιο σημαντικό είναι στην πράξη τί θα κάνουν οι stars του χώρου.

*