Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Windows 10: Ασυμβατότητα με PC games που απαιτούν “παλιό” DRM

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Boris Scheider-Jones της Microsoft στους ανθρώπους του Rocky Beans TV μαθαίνουμε για ακόμα ένα feature των Windows 10 που ίσως δυσαρεστήσει κάποιους PC gamers. Ο Scheider-Jones ανέφερε πως τα Windows 10 δεν υποστηρίζουν PC games που χρειάζονται παλαιού τύπου DRM για να τρέξουν (όπως Securom και SafeDisc) μιας και η Microsoft τα θεωρεί πιθανές τρύπες για εισβολή κακόβουλου λογισμικού και για να έχει ήσυχο το κεφάλι της τα κρατά όλα έξω. Συνήθως σε τόσο παλιούς τίτλους λύσεις όπως το GOG μπορούν να βοηθήσουν να ξαναπαίξετε τον τίτλο που επιθυμείτε. Αν όμως θέλετε να παίξετε οπωσδήποτε από το CD ROM που ήδη έχετε, μάλλον δεν θα τα καταφέρετε. Οι άνθρωποι πίσω από το SafeDisc πάντως έχουν ήδη ανακοινώσει πως δεν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι για αυτήν την κατάσταση, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στη Microsoft.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • alex4444
    • Νομιζω ολος αυτος ο χαμος με σκαλισματα σε ορους χρησης και features που απασχολουν μηδενικά ποσοστα των χρηστων windows προερχονται από την αναγκη για ειδησεογραφικο ξεζούμισμα του ανελπιστα μεγαλου θορυβου που εκανε η κυκλοφορια των windows 10.

      Εν ολιγοις: μη μασατε. Το λειτουργικο είναι κορυφαιο και βελτιώνεται συνεχως. Οσα παιχνίδια φορτωσα, παλια και καινουρια τρεχουν αψογα, καποια με τις απαραίτητες εγκαταστασεις σε αρχαια πακετα netframework, vc++. Τιποτα το ιδιαιτερο γενικα. Τα γνωστα κι αναμενομενα με κάθε νεα εκδοση λειτουργικου.

    • Scott_Pilgrim
    • Καλό θα ήταν να το είχαν πει καιρό τώρα... Βέβαια, πρώτα δίνουμε το προϊόν και μετά βγάζουμε τα άσχημα στη φορά.

    • alex4444
    • Παντως οταν βγηκαν τα windows 7 και η μιση βιβλιοθηκη παιχνιδιων μου απο 2001-2004 σταματησε να τρεχει, δε θυμαμαι καμια γκρινια.

      Ουτε οταν σε εναν φιλο μου που ενα διασημο προγραμμα ηχοληψιας εκατονταδων ευρω δεν υποστηριζοταν απο το νεο OS X της Apple.

      Να κανει ανακοινωση η Microsoft για τι ακριβως? Θα επρεπε να βγαλει ολοκληρη wikipedia για να χωρεσουν ολες οι αλλαγες. Πρεπει καποια στιγμη να καταλαβουμε τι σημαινει καινουριο λειτουργικο και μεχρι που ειναι δυνατον να υπαρχει backwards compatibility.

      Θα βρεθουν τροποι για να τρεξουν κι αυτα παντως μεσω emulators, οπως για καθε μουσειακο ειδος.

    • Pirederas
    • Το backwards compatibility είναι ένα ωραίο featureτων PCs, αλλά έχει τα όριά του, δεν είναι "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω". Για δοκιμάστε να τρέξετε παιχνίδι του 1996 που έτρεχε σε Windows 95/98 σε σημερινό PC με Windows 7/8/10.

      Όσο για την είδηση, έγινε η τρίχα τριχιά. Πείτε εσείς όλοι που κράζετε ποιά παιχνίδια που έχετε δεν σας παίζουν πια στο PC. Αν ισχύουν αντικειμενικά αυτά που λέει η Microsoft, μην περιμένετε να ασχοληθεί να patch-άρει τα Windows 10 για να παίξετε ξεχασμένα από την μάνα τους παιχνίδια.

    • alex4444
    • @commenter Ο average Joe όμως δεν ενδιαφέρεται και για τα παιχνιδια που αφορα αυτό το αρθρο. Επειδή εγω ειμαι retro gamer και δεν ειναι λιγες οι φορες που θυμαμαι κατι παλιο η καποιο απωθημενο και ψαχνω να το βρω, ξερω πως εχει ιδρωτα το αθλημα... Ελάχιστες φορες να μου τρεξε κατι χωρις patches, ωρες ψαξίματος κλπ.

      Το ότι στα Windows 7 εγινε αυτό το πραγμα και το compatibility mode ελυνε τα προβλήματα σε ελαχιστα παιχνιδια δεν ειναι κατι αγνωστο, απλα πηρε τη δημοσιοτητα που του αρμοζε. Αφορα πολύ λιγο κοσμο και συνηθως αυτος ο κοσμος εχει το μερακι να δημιουργησει τροπους για να κουτσοτρεξουν τα παιχνιδια του.

      Γενικα όπως ακριβως ειπε και ο Pirederas πιο πανω, κανουμε την τρίχα τριχία.

*