Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xbox: Πτώση πωλήσεων και αύξηση ενεργών χρηστών στο XBL

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της Microsoft για το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2016 (που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου), οι ενεργοί χρήστες του Xbox Live αυξήθηκαν κατά 28%, ωστόσο η εταιρεία αναφέρει ότι μειώθηκαν οι πωλήσεις του Xbox 360. Τα έσοδα από το τμήμα gaming παρουσίασαν «μικρή αύξηση» -καθώς η αύξηση των εσόδων από τα Xbox Live και video games αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη μείωση των εσόδων του Xbox hardware. Συγκεκριμένα, τα έσοδα για το Xbox Live αυξήθηκαν κατά 17%, κάτι που οφείλεται στο μεγαλύτερο «όγκο» συναλλαγών και στα έσοδα ανά συναλλαγή. Τα έσοδα από τα video games αυξήθηκαν κατά 66%, με το Minecraft να έχει «τη μερίδα του λέοντος» στις συνολικές πωλήσεις.



Το τμήμα προσωπικών υπολογιστών, στο οποίο «στεγάζονται» και τα Xbox και Windows 10, σημείωσε έσοδα $9.4 δις, σε σύγκριση με τα $11.2 δις κατά την ίδια περίοδο του περασμένου οικονομικού έτους (κάτι που μεταφράζεται σε μείωση κατά 17%). Τα συνολικά έσοδα σε ολόκληρο τον τομέα (που περιλαμβάνει κινητά και Windows), μειώθηκαν κατά $1.9 δις και αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση εσόδων από τα τμήματα συσκευών και Windows, τα οποία αντισταθμίστηκαν -εν μέρει- από την αύξηση των εσόδων διαφήμισης. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα $4.62 δις, σε σύγκριση με τα $4.54 δις του περασμένου έτους, ενώ, τέλος, τα έσοδα μειώθηκαν κατά $20.38 δις (σε σχέση με τα $23.20 δις του περασμένου έτους).


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*