Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

YouTube: Υποστήριξη 60fps για τα livestreams

Η YouTube ανακοίνωσε μέσω του Creators blog ότι η δημοφιλής video share υπηρεσία υποστηρίζει πλέον 60fps για τα live-streaming videos, επιτρέποντας έτσι ομαλότερη αναπαραγωγή των gaming streams. Το νέο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο από τις 21 Μαΐου για τους browsers που υποστηρίζουν HTML5, ενώ στο εγγύς μέλλον θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους (browsers). Η προσθήκη αυτή θα επιτρέψει στο YouTube να μετατρέπει το live-streamed υλικό τόσο σε 720p/60fps όσο και σε 1080p/60fps, ενώ τα streams θα συνεχίσουν να διατίθενται στα 30fps για τις συσκευές που δεν υποστηρίζουν ακόμα τη δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο με υψηλούς ρυθμούς καρέ, με την εταιρεία να σημειώνει ότι «εργαζόμαστε για να επεκτείνουμε την υποστήριξη κατά τις επόμενες εβδομάδες». Εκτός από τα νέα χαρακτηριστικά, η YouTube ανακοίνωσε επίσης τη συνεργασία της με τις Elgato και XSplit, προσφέροντας νέες εκδόσεις πολλών δημοφιλών broadcasting apps, περιλαμβανομένων των Elgato Game Capture, XSplit Broadcaster και XSplit Gamecaster.



Τέλος, τα live-streams μέσω του YouTube μπορούν να αναπαραχθούν σε HTML5 με τα υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης (browsers), ενώ θα προσφέρονται επίσης μεταβλητές ταχύτητες αναπαραγωγής, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να μεταβαίνουν σε όποιο σημείο (του live-stream) επιθυμούν ή να παρακολουθήσουν σε ταχύτητα 1.5/2x για να καλύψουν τη διαφορά κατά τη διάρκεια ενός live-stream. Οι αλλαγές αυτές δείχνουν ξεκάθαρα ότι το YouTube επεκτείνεται για τα καλά στον "κόσμο του live-streaming", ενώ επικεντρώνεται στο κομμάτι του gaming (gameplay videos, eSports κ.λπ). Πάντως, σύμφωνα με πρόσφατες φημολογίες, η εταιρεία σκοπεύει να αποκαλύψει κατά τη διάρκεια της E3 2015 λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα που αφορά το κομμάτι του  live-streaming.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*