Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

eSports anti-doping: Η λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες

*
Όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, το Electronic Sports League θα ξεκινήσει (από το επερχόμενο ESL One Cologne) τυχαίο anti-doping control σε διαγωνιζόμενους. Σύμφωνα με την επικεφαλής επικοινωνίας του ESL Anna Rozwandowicz, η εισαγωγή αυτών των πολιτικών στα eSports γίνεται για να διατηρηθεί το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» και η ακεραιότητα των αγώνων, ενώ πρόσθεσε πως «η πολιτική για την καταπολέμηση του ντόπινγκ είναι μια σημαντική βελτίωση για το άθλημα». Επιπλέον, η Rozwandowicz έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες, σημειώνοντας ότι η περιήγηση (στην λίστα) δεν είναι απαραίτητα και το πιο εύκολο πράγμα. Για παράδειγμα, το Adderall δεν αναφέρεται ως απαγορευμένη ουσία, γιατί αυτή είναι μόνο η εμπορική ονομασία του φαρμάκου και δεν αποτελεί συγκεκριμένη απαγορευμένη ουσία. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ψάξουν για αυτά τα συστατικά ξεχωριστά. Στην προκειμένη περίπτωση, ένα από τα συστατικά είναι η αμφεταμίνη (amphetamine). Επιπλέον, σημειώνεται ότι η διεθνής κοινή ονομασία είναι “amfetamine”, άρα η συγκεκριμένη ουσία δεν βρίσκεται στην ενότητα “amphetamine”.



Όσον αφορά στο πως θα πραγματοποιηθούν τα anti-doping controls, η αρχική ιδέα ήταν η χρήση των αρμόδιων αρχών, αλλά οι ιθύνοντες του ESL προτίμησαν τελικά τη μέθοδο εξέτασης σάλιου, όπου τα tests θα πραγματοποιούνται ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας του τουρνουά και θα λαμβάνουν χώρα σε μια καθορισμένη περιοχή για anti-doping. «Φυσικά, προτεραιότητα θα έχει η προστασία της ιδιωτικής ζωής των παικτών», τόνισε η Rozwandowicz. Στην περίπτωση που κάποιος παίκτης παίρνει κάποιο συνταγογραφούμενο φάρμακο που περιέχει απαγορευμένες ουσίες θα πρέπει να ενημερώσει το ESL και να παρέχει τη σχετική απόδειξη (σημείωμα γιατρού κ.λπ) πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του πρώτου αγώνα. Αναφέρεται ρητά δε ότι η χρήση μαριχουάνας απαγορεύεται κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Όσο για το τελευταίο, η WADA αύξησε το όριο για το θετικό αποτέλεσμα σε χρήση μαριχουάνας σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν τα λάθος αποτελέσματα. Τέλος, οι ποινές κυμαίνονται από την αφαίρεση του επάθλου, αποκλεισμό του διαγωνιζόμενου, μέχρι και στην απαγόρευση συμμετοχής του σε τουρνουά του ESL για δύο χρόνια, ενώ κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Η κατάσταση είναι τραγική.Ο αθλητισμός μόνο αθλητισμός δεν είναι πλέον και πόσο μάλλον και σε τέτοια μορφή όπως τα e-sports.Με τόσα λεφτά όμως λογικό είναι να καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις.

*