Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μερακλής ιερέας ξόδευε τα λεφτά της ενορίας του στο Candy Crush και στο Mario Kart Tour

*
Μέσα στα πολλά εκκλησιαστικά σκάνδαλα που έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες δεκαετίες, υπάρχει και ένα που εμπλέκει το Candy Crush. Όπως δημοσιεύει το The Philadelphia Inquirer, ο αιδεσιμότατος Lawrence Kozak συνελήφθη στο Pottstown της Πενσυλβάνια στις 25 Απριλίου και κατηγορήθηκε για κλοπή άνω των 40.000 δολαρίων από την πρώην ενορία του, την εκκλησία St. Thomas More. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Kozak ήταν εθισμένος στο mobile gaming, ειδικά το Candy Crush και ο Mario Kart.

Η Αρχιεπισκοπή της Φιλαδέλφειας απομάκρυνε τον Kozak από την ενορία του τον Νοέμβριο του 2022, αφού μια εσωτερική έρευνα διαπίστωσε ότι χρέωσε την πιστωρική κάρτα της ενορίας με ένα αστρονομικό ποσό αγορών από την Apple. Οι κατηγορίες εκτείνονται από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2022. Ο Kozak λέγεται επίσης ότι χρησιμοποίησε εκκλησιαστικά κεφάλαια για να αγοράσει δώρα για τη βαφτιστήρα του.


Ο ιερές φέρεται να είπε στους ερευνητές το 2022 ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να ανεβάσει το επίπεδό του και να του δοθεί ένα πλεονέκτημα ενώ έπαιζε τα παιχνίδια του στο κινητό. Ο Κόζακ πρόσθεσε ότι "ζητούσε συμβουλές για τον εθισμό του" και αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε σκόπιμα εκκλησιαστικά κεφάλαια για τα παιχνίδια του. Αντίθετα, ο Kozak λέει ότι οι χρεώσεις στις πιστωτικές κάρτες της εκκλησίας έγιναν επειδή ήταν ήδη συνδεδεμένες με το κινητό του.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Kozak επέστρεψε $10.000 στον λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας της ενορίας από τα προσωπικά του κεφάλαια. Ακόμα, έστειλε μια επιταγή $8.000 στην πρώην ενορία του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του. Μαζί με την επιταγή, ο Kozak έγραψε ένα σημείωμα συγγνώμης στον διάδοχό του στο St. Thomas More, και ανέφερε τις προσπάθειές του να εξοφλήσει το χρέος. Επί του παρόντος, ο Kozak έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*