Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μορφή τζόγου τα FIFA packs στην Αυστρία, όμως η Sony καλείται να πληρώσει αποζημίωση

*
Το 2020 δικαστήριο της Αυστρίας ασχολήθηκε με μια υπόθεση τζόγου, που ενέπλεκε τη Sony. Πιο συγκεκριμένα, ένας 17χρονος Αυστριακός προσέλαβε έναν δικηγόρο και κατάθεσε μήνηυση εναντίον της Sony, υποστηρίζονας ότι τον άφησε να τζογάρει στην πλατφόρμα του PlayStation. Την ίδια περίοδο κατατέθηκαν και άλλες παρόμοιες αγωγές. Έναν χρόνο μετά υπήρχε η πεποίθηση ότι τα lootboxes, περιλαμβανομένων των FIFA packs, είναι παράνομα στην Αυστρία, όπως ορίζει ο νόμος περί τυχερών παιχνιδιών του 1989. Τώρα, δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι τα packs του FIFA Ultimate Team είναι παράνομα και η Sony πρέπει να πληρώσει πρόστιμο.

Ο νεαρός ξόδεψε €300 σε FIFA points για να αποκτήσει FUT packs και στη συνέχεια θεώρησε πως του δόθηκε το δικαίωμα να τζογάρει στο δημοφιλές παιχνίδι, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι παράνομο εκ μέρους της Sony.


"… επειδή τα video game loot boxes δημιουργούνται απί developers που τα προσφέρουν αποκλειστικά στα παιχνίδια, οι τιμές παραβαίνουν τους νόμους του εμπορίου, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει κανένα είδος ανταγωνισμού", είχε υποστηρίξει ο 17χρονος.

Παρά το γεγονός ότι η αγορές έγιναν μέσω του FIFA, η Sony είναι αυτή που καλείται να πληρώσει το μάρμαρο. Η αποζημίωση που κλήθηκε να καταβάλει είναι €338,26.

Επίσης, το αυστριακό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι όλα τα FIFA packs υπόκεινται στον νόμο των πιθανοτήτων, οπότε ίσως η ΕΑ χρειαστεί άδεια για τυχερά παιχνίδια προκειμένου να προσφέρει το FUT στη χώρα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*