Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μυθοπλασίες αποκαλούν τα εικονικά νομίσματα στα παιχνίδια τους οι δημιουργοί του GTA 5 και του NBA 2K

*
Η Take-Two Interactive και η 2K Games δηλώνουν ότι τα εικονικά νομίσματα στα παιχνίδια είναι "μυθοπλασίες των εκδοτών video games", προκειμένου να υπερασπιστούν τις πρακτικές τους, στο πλαίσιο μιας αγωγής που τις κατηγορεί ότι ουσιαστικά κλέβουν τους χρήστες όταν τα παιχνίδια σταματάνε να είναι διαθέσιμα.

Η αγωγή κατατέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Καλιφόρνια, από έναν ανήλικο και τη μητέρα του, που κατηγορούν την Take-Two για κλοπή και αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές, οι οποίες σχετίζονται με το κλείσιμο των servers των NBA 2K, WWE 2K και PGA Tour 2K, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν οι παίκτες τα χρήματα που πιθανό να μην είχαν προλάβει να ξοδέψουν για αγορές εντός του παιχνιδιού.


"Το VC [εικονικό νόμισμα] δεν είναι ιδιοκτησία του ενάγοντα", δήλωσε αυτή την εβδομάδα ένας δικηγόρος της Take-Two, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα Game File. "Αντίθετα, τα VC εντός παιχνιδιού είναι μυθοπλασίες που δημιουργούνται από εκδότες παιχνιδιών, με την επιφύλαξη των όρων παροχής υπηρεσιών των εκδοτών και των συμφωνιών χρήσης".

Ζητώντας να απορριφθεί η υπόθεση, η Take-Two επεσήμανε τις ρήτρες σε κάθε έγγραφο EULA των παιχνιδιών της - τις Συμφωνίες Άδειας Χρήσης Τελικού Χρήστη που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει - οι οποίες δηλώνουν ότι οι παίκτες έχουν επίσης μόνο "περιορισμένα δικαιώματα και άδεια" σε εικονικά νόμισμα που η Take-Two μπορεί να επιλέξει να "αναστέλλει" ή "να εξαλείψει... όπως κρίνει".

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τον Μάρτιο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*