Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι εταιρείες δεν θα υποστηρίξουν τη δημιουργία βιβλιοθηκών για τη διατήρηση των online video games

*
Η Electronic Software Association απέρριψε την ιδέα της υποστήριξης βιβλιοθηκών για τη διατήρηση παιχνιδιών που δεν είναι πλέον λειτουργικά.

Σύμφωνα με το Game Developer, ο δικηγόρος της ESA, Steve Englund, ρωτήθηκε για ένα θεωρητικό σενάριο στο οποίο οι δημόσιες βιβλιοθήκες είχαν τη δυνατότητα να διατηρούν διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια μετά την ολοκλήρωση της επίσημης υποστήριξης.


Σε απάντηση, ο Englund είπε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει "[κανένας] συνδυασμός περιορισμών που [μέλη της ESA] θα υποστήριζαν για την παροχή απομακρυσμένης πρόσβασης".

Ο Englund πρόσθεσε ότι οι σχολές Ivy League (ένας οργανισμός οκτώ πανεπιστημίων στις ΗΠΑ), θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις προσπάθειες διατήρησης ή ακόμα και να αναπτύξουν έναν μηχανισμό αναζήτησης για αυτούς τους τίτλους.

Πάντως, κατά τη γνώμη του, το να υπάρχει μια φυσική τοποθεσία που να φιλοξενει αυτούς τους τίτλους, δεν αποτελεί λύση. Αποκαλεί αυτού του είδους πρόσβαση ως μια "ανεπαρκή πρόοδο".

Από την άλλη, ο διευθυντής της Video Game History Foundation, Phil Salvador σημείωσε πως οι δημόσιες βιβλιοθήκες δεν είναι κατάλληλες για τις προσπάθειες διατήρησης, λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και του μεγέθους της προσπάθειας. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*