Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οικονομικά αποτελέσματα Microsoft: Πολύ πάνω games και υπηρεσίες, πολύ κάτω οι κονσόλες Xbox

*
Η Microsoft ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους που διανύουμε και πλέον όλα είναι πιο ξεκάθαρα για games, υπηρεσίες και κονσόλες Xbox. Για το τρίμηνο Ιανουάριος 2024-Μάρτιος 2024, η αμερικανική εταιρεία είδε τα έσοδά της να αυξάνονται από το gaming κατά πολύ (μετά την εξαγορά της Activision Blizzard), ωστόσο το υπόλοιπο κομμάτι του Xbox συνεχίζει την μέτρια προς κακή του πορεία.

Συνολικά, τα έσοδα του gaming τμήματος έφτασαν στο +51% με την Activision Blizzard να συνεισφέρει με 55 μονάδες, ενώ τα έσοδα όλων των υπηρεσιών Xbox (games, υπηρεσίες και περιεχόμενο) έκλεισαν στο +62%. Από την άλλη, οι πωλήσεις κονσολών Xbox Series X/S είναι στο -31% και η Microsoft αναφέρει πως περιμένει περαιτέρω πτώση στο επόμενο τρίμηνο.


Υπενθυμίζεται πως και πέρσι την ίδια περίοδο οι κονσόλες Xbox ήταν στο -30% και πρέπει να πάει κανείς πίσω στα μέσα του 2022 για να δει αυξητικές τάσεις στα συστήματα. Ο Satya Nadella, CEO της Microsoft, μίλησε στο πλαίσιο της πρόσφατης οικονομικής ενημέρωσης και ανέφερε πως η εταιρεία θα παραμείνει πιστή στο όραμα μεταφοράς τίτλων σε όλους τους gamers (άρα και σε τρίτες πλατφόρμες): «Θα παραμείνουμε πιστοί στο όραμα να φέρουμε σημαντικά games σε περισσότερο κόσμο, σε περισσότερες συσκευές. Πετύχαμε ρεκόρ ωρών streaming, χρήσης κονσόλας και μηνιαίων ενεργών χρηστών στο τρίτο αυτό τρίμηνο του οικονομικού μας έτους».

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τα οικονομικά αποτελέσματα του Xbox εδώ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*