Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Joe Lieberman, ο Γερουσιαστής που πολέμησε τα videogames στα 90s

*
Ο Joe Lieberman, ο πρώην Γερουσιαστής που έκανε εκστρατεία κατά των videogames στην δεκαετία των 90s, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, είχε επιπλοκές μετά από μια πτώση. Ο Lieberman ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος του Al Gore με τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του 2000, τις οποίες και είχε κερδίσει ο Ρεπουμπλικάνος George Bush. Το 2004 προσπάθησε να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά το γεγονός ότι στήριξε τον πόλεμο κατά του Ιράκ του στοίχισε την ευκαιρία.

Στη δεκαετία των 90s, η καριέρα του Lieberman συνοδεύτηκε και από έναν ανελέητο πόλεμο στα videogames, κυρίως λόγω της απεικόνισης βίας και σκηνών σεξ, αναφέροντας συχνά πυκνά πως αυτό το περιεχόμενο θα προκαλέσει κακό στα παιδιά. Μαζί με τον Γερουσιαστή Herb Kohl του Wisconsin, παρουσίαζαν ως παραδείγματα βίαιου περιεχομένου τις μάχες στο Mortal Kombat και ως παραδείγματα σεξουαλικού περιεχομένου τα videos του Night Trap.


Οι δυο τους ζητούσαν ακροάσεις από τις εταιρείες στο Κογκρέσο το 1993 και το 1994, θέλοντας να πιέσουν περισσότερο τη βιομηχανία να θεσπίσει ένα πιο αυστηρό σύστημα ασφάλειας. Έκτοτε, η αγορά έφτιαξε την ESA και το σύστημα αξιολόγησης ESRB που είναι αυτό που ορίζει μέχρι και σήμερα την ηλικιακή καταλληλότητα στα videogames. Μάλιστα, στον Lieberman αποδίδεται και η απόφαση των δημιουργών του Mortal Kombat να φτιάξουν τις τελειωτικές κινήσεις φιλίας (“friendships”) που εμφανίζονταν πέραν των fatalities.

O Lieberman εμφανίστηκε και στα 2000s ως πολέμιος των videogames, βάζοντας στον στόχο τη σειρά Grand Theft Auto, αλλά το… σόου δεν κράτησε τόσο πολύ. Ο ίδιος αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική δράση το 2012.

Πηγή εικόνας: Getty Images 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*