Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πρώην στέλεχος της Microsoft εξηγεί γιατί η εξαγορά Activision Blizzard ταρακουνάει την εταιρεία

*
Η Microsoft περνάει μία από τις δύσκολες περιόδους του Xbox και ένα πρώην στέλεχός της φαίνεται να εξηγεί για το τι έφερε η εξαγορά της Activision Blizzard και τι προβλήματα προέκυψαν στο Game Pass. Η αμερικανική εταιρεία έκλεισε πρόσφατα μεγάλα της studios, όπως οι Tango Gameworks και Arkane Austin και ο Brad Hilderbrand (που εργάστηκε ως επικεφαλής δημοσίων σχέσεων σε 343 Industries, The Coalition και Compulsion Games) εξήγησε το πόσο πρόβλημα δημιουργεί το Game Pass σε νέους τίτλους ειδικά μετά την εξαγορά της Activision Blizzard.

Όπως σημειώνει: «κάθε τίτλος που μπαίνει στο Game Pass χάνει τους στόχους πωλήσεων, ενώ ταυτόχρονα δεν βοηθάει και ιδιαίτερα στην άνοδο των συνδρομητών της πλατφόρμας. Αν η κατάσταση όπως πριν μερικούς μήνες, το πρόβλημα δεν θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλο στα βιβλία της Microsoft καθώς θα έβγαζε μερικά χρήματα και δεν θα της κόστιζε όλο αυτό πολύ. Άλλα τμήματα θα έκλειναν τις τρύπες. Ωστόσο, μετά την εξαγορά της Activision Blizzard και της Bethesda, γύρισε το «Μάτι του Σάουρον» και το Xbox περιμένει να βγάλει τα έξοδα της εξαγοράς και να μειώσει άμεσα τα λειτουργικά του έξοδα». 


Όπως εξηγεί στη συνέχεια, όλη αυτή κατάσταση έφερε ένα άλυτο πρόβλημα στο Xbox Game Pass, καθώς τίτλοι όπως το Redfall και το Starfield δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα (άνοδο στις συνδρομές) και το μόνο παιχνίδι που υπάρχει στον ορίζοντα ως σανίδα σωτηρίας είναι το Call of Duty. Όπως φαίνεται όμως, το ρίσκο απώλειας εσόδων εδώ είναι πολύ μεγαλύτερο και εδώ είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την Microsoft.

Ο Hilderbrand κλείνει λέγοντας πως τα μεγάλα IPs με τον ένα ή με τον άλλο τρόποι θα είναι ΟΚ, αλλά τα μικρότερα θα υποφέρουν ασχέτως το πόσο καλά είναι, αφού δεν θα μπορέσουν ποτέ να φέρουν τα χρήματα που θέλει η Microsoft και δεν θα μπορέσουν να τη «βγάλουν από την τρύπα που έσκαψε η ίδια». Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το post του εδώ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*