Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

«Το Tomb Raider απάντηση στο Uncharted»

Ο Phil Spencer δείχνει ένα πιο προσγειωμένο πρόσωπο στην κεφαλή του τμήματος Xbox και αυτό το επιβεβαιώνει κάθε μέρα και περισσότερο. Ο υπεύθυνος της Microsoft σημείωσε πως η (χρονική) αποκλειστικότητα του Rise of the Tomb Raider ξεκίνησε ως ιδέα να αποκτήσουν τα Xbox συστήματα ένα action adventure game ανταγωνιστικό του Uncharted. Ο Spencer δεν δίστασε να δηλώσει και μεγάλος fan του Uncharted, σημειώνοντας πως «ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε ορισμένα games αυτού του genre, αλλά κανένα δεν είχε την ποιότητα του Uncharted. Η κίνηση με το Rise of the Tomb Raider μπορεί να είναι μια ευκαιρία».



Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει άγνωστο το πόση μεγάλη διάρκεια θα έχει η χρονική αποκλειστικότητα του τίτλου της Crystal Dynamics. Όσον αφορά τώρα στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στα… στρατόπεδα των gamers, ο Spencer ήταν ξεκάθαρος: «Υπάρχουν δύο όψεις στην υπόθεση. Έχουμε τους Xbox fans που σίγουρα είναι χαρούμενοι για αυτήν μας την ενέργεια. Δεν θέλω όμως να είναι κάποιος χαρούμενος γιατί κάποιος άλλος δεν θα παίξει το game. Δεν μου αρέσει αυτή η οπτική. Με ενδιαφέρει απλά το gaming στο Xbox να είναι αυτό που ονειρευόμαστε. Δεν με ενδιαφέρει να επενδύσουμε στο να γίνει χειρότερη η εμπειρία κάποιων καταναλωτών που δεν μας έχουν τιμήσει ακόμη με τα χρήματά τους».


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
25 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Crystal Dynamics

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Square Enix

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Rise of the Tomb Raider
    • 18+ pegi 18+
      • 7.8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (6)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.tombraider.com/ FOLLOWERS 27 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • gamelover
    • τουλάχιστον είναι ξεκάθαρος....
      Ξέρουν ότι το uncharted είναι δυνατό χαρτί και κάπως πρέπει να το "χτυπήσουν"

    • Deathracer2009
    • Και γιατι ρε Spencer δεν δημιουργησατε ενα νεο IP ωστε να ανταγωνιζεστε την σειρα Uncharted; Επρεπε να κανετε deal για να εχετε χρονικη αποκλειστικοτητα ωστε να το κοντραρετε;

      Τωρα μενει να μαθουμε ποσο θα διαρκεσει αυτη η αποκλειστικοτητα για να δουμε αν αξιζε ολος αυτος ο ντορος.

    • Whitey
    • Δε νομίζω να ήταν εύκολο να ανταγωνιστεί το Uncharted ένα νέο IP. H Square Enix έψαχνε χρήματα, τα βρήκε. Η Microsoft έχει έστω και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ένα μεγάλο franchise με μεγάλο κοινό άρα μπορεί να το ανταγωνιστεί. Πιστεύω κάπως έτσι παίχτηκε. :Ρ

    • majorfox
    • ωραια ενημερωση παντως η απαντηση του Spencer , για μπουφους οτι πρεπει.

    • GiannisP
    • Τα είχαμε πει και στη προηγούμενη εκπομπή, ότι και τα δύο παιχνίδια τελικά δεν έχουν αξία. Είναι αυτό το Unchart-οποιημένο είδος που βασίζεται πάνω σε μια σειρά από generic mainstream μηχανισμούς, οι οποίοι από μόνοι τους δεν έχουν απολύτως κανένα βάθος. Το shooting είναι βασικό, στο platform μέρος οι χαρακτήρες ουσιαστικά τα κάνουν όλα αυτόματα και οι γρίφοι είναι γελοίοι ακόμη και για χαζούς. Υπάρχουν συνήθως διασκορπισμένα διάφορα collectables, έτσι ώστε να σε κάνουν να νομίζεις ότι «το παιχνίδι έχει εξερεύνηση». Έχουν πάντα καλοσκηνοθετιμένα cut-scenes (αυτό που έχουμε ονομάσει ως «movie μέρος» σε αυτά τα movie-games), ακριβώς επειδή από πίσω υπάρχουν άνθρωποι που είναι περισσότερο σκηνοθέτες και λιγότερο game designers.

      Είναι είδος που δεν παίρνει ρίσκο και προσπαθεί να τους πιάσει όλους, χωρίς να τους δυσαρεστήσει. Είναι μια σειρά από gameplay μηχανισμούς που έχουν στηθεί έτσι, ώστε να εντυπωσιάζονται οι δημοσιογράφοι στις εκθέσεις, μέσα από stage demos όπου οι χαρακτήρες: είτε θα πέφτουν συνέχεια (uncharted), είτε θα σκούζουν και καλά για να σε κάνουν να νομίζεις ότι «είναι παιχνίδι επιβίωσης» (Tomb Raider). Πρόκειται για παιχνίδια τα οποία σου λένε συνέχεια ψέματα και φυσικά δεν έχουν καμία απολύτως αξία να τα παίξεις για δεύτερη φορά (όπως και μια ταινία) και είναι κρίμα που όλοι πιαστήκανε από το τζούφιο πυροτέχνημα της Microsot, όταν στην έκθεση υπήρχαν τόσα άλλα καλύτερα παιχνίδια και ανακοινώσεις.

      Όπως είχαμε πει και στην εκπομπή, πρόκειται για το φτηνιάρικο αμερικανικό marketing της Microsoft, το οποίο «φωνάζει πολύ, αλλά δεν λέει τίποτα». Παίζοντας το demo του P.T., καταλαβαίνει κανείς γιατί ο Ιαπωνικός σχεδιασμός θα είναι πάντα ανώτερος από τον αμερικάνικο και γιατί όταν υπάρχει μια εξυπνάδα πίσω από το marketing, δεν χρειάζονται πυροτεχνήματα για να φανεί.

    • Roronoa
    • "Δεν με ενδιαφέρει να επενδύσουμε στο να γίνει χειρότερη η εμπειρία κάποιων καταναλωτών που δεν μας έχουν τιμήσει ακόμη με τα χρήματά τους"

      Ελα μου ομως που ακριβως για αυτον τον λογο το κανατε. Γιατι αν δεν το κανατε exclusive πολυ απλα θα το απολαμβανανε ολοι, και οι xbox fans.
      Οτι ειπε ο majorfox, "για μπουφους οτι πρεπει".

    • TomTom
    • " Ο υπεύθυνος της Microsoft σημείωσε πως η (χρονική) αποκλειστικότητα του Rise of the Tomb Raider ξεκίνησε ως ιδέα να αποκτήσουν τα Xbox συστήματα ένα action adventure game ανταγωνιστικό του Uncharted "

      Θα το είχατε έτσι και αλλιώς.

      " Ο Spencer δεν δίστασε να δηλώσει και μεγάλος fan του Uncharted, σημειώνοντας πως «ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σε ορισμένα games αυτού του genre, αλλά κανένα δεν είχε την ποιότητα του Uncharted. Η κίνηση με το Rise of the Tomb Raider μπορεί να είναι μια ευκαιρία»."

      Μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρεία να χτυπήσεις το Uncharted αλλά εγώ θα πω κάτι ....

      Τζάμπα μάγκας, με ξένα ......

      " «Υπάρχουν δύο όψεις στην υπόθεση. Έχουμε τους Xbox fans που σίγουρα είναι χαρούμενοι για αυτήν μας την ενέργεια. Δεν θέλω όμως να είναι κάποιος χαρούμενος γιατί κάποιος άλλος δεν θα παίξει το game. Δεν μου αρέσει αυτή η οπτική. "

      Aκόμα και οι Fans σας, σας έκραξαν με αυτό το timed exclusive.
      Δεν σου αρέσει αυτή η οπτική αλλά δώσατε ένα κάρο χρήματα για να μην το παίξουν όλοι.

      " Με ενδιαφέρει απλά το gaming στο Xbox να είναι αυτό που ονειρευόμαστε. Δεν με ενδιαφέρει να επενδύσουμε στο να γίνει χειρότερη η εμπειρία κάποιων καταναλωτών που δεν μας έχουν τιμήσει ακόμη με τα χρήματά τους». "

      Αφήστε το gaming στο XBOX και γυρίστε το σε media player.
      Eκεί μπορεί να πετύχεται αυτό που ονειρεύεστε.

      Όσο αφορά για αυτούς που δεν σας έχουν τιμήσει με τα χρήματά τους πίστεψέμε πως ΔΕΝ μετανιώνουν καθόλου.
      Βέβαια δεν μπορώ να πω το ίδιο γι' αυτούς που σας τίμησαν.

      --------------------

      Αυτά που είπες μπορεί οι Αμερικάνοι που τους διακρίνει η "εξυπνάδα" να έφαγαν το κουτόχορτο αμάσιτο αλλά προς Ευρώπη μεριά σε βλέπω να πατώνεις και να παίρνεις μαζί σου και άλλους.

      Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να βγάλετε μια μίξη ανάμεσα σε Tomb Raider & Uncharted ?

      Ούτε αυτό δεν είστε ικανοί να κάνετε.

      Δεν πειράζει όμως εδώ ήμαστε και θα δεις και εσύ αλλά οι εταιρειούλες πόσο κακό κάνατε με αυτή σας την κίνηση.

      --------------------

      Εγώ πάντως την θέση μου την έχω ξεκαθαρίσει.

      Εαν βγει σε PS4 θα το παίξω γιατί δεν θα αντισταθώ.
      Εαν όμως δεν βγει, ότι Tomb Raider θα βγαίνει (ακόμα και σε PS4 να είναι τα επόμενα) θα τα παίζω στο PC αλλά ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ.

    • BigDaddy
    • Ελεγα μηπως ριχνουν βεγγαλικα και δυναμιτακια το Πασχα αλλα τελικα οι επικοινωνιακες Στρακαστρουκες του Spencer καλα κρατουν.

    • Shadowman
    • Ποιος ειμαι εγω που θα κρινω αν αυτα που λεει απευθυνοντε για χαζους, τυφλους η οτι αλλο θελεται.. εγω ειμαι gamer και αυτο που βλεπω ειναι οτι μια εταιρια εκανε λαθος εκτημιση πριν ενα χρονο και τωρα εχει κανει πολλα βηματα μπροστα.. ε οχι να τους κραζουμε και γι αυτο...ημαρτον.. τελικα εχω την εντυπωση οτι εμεις (οι ελληναρες) ημαστε ο πιο ισοπεδωτικος λαος..εκει που σε κραζουμε σε επεφιμουμε κ τουμπαλιν.. αυτο δε γινοταν παλια.. δεν ξερω γιατι αλλαξε ετσι ο ελληνας..δε θελω να ξεφυγω απο το θεμα αλλα μαγκες πριν πειτε οτιδηποτε για τον οπιοδηποτε μπειτε για 1' στη θεση του..
      Ευχαριστω κ σορυ αν κουρασα..

    • Amiga500
    • Spencer καλυτερα να μασας παρα να μιλας.......

      Οσο μιλας πετας κοτσανες που ουτε 10χρονα δεν μπορουν να πιστεψουν.....

      Πες οτι εκτος του Uncharted ηξερες οτι θα ειχατε και την κατωτερη εκδοση του Tomb Raider στο One......οποτε 2 απανωτα χτυπηματα....θα σας εστελναν για βρουβες......γι αυτο και ειπες ας τα χωσουμε να το αγορασουμε για μερικους μηνες ωστε να αποφυγουμε και τις αρνητικες συγκρισεις μπας και περασει ανωδυνα κι αυτη η φουρτουνα.......... ;)

      Οποιος θελει, σκαει λεφτα και φτιαχνει exclusives δεν σαμποταρει "multiplatform" παιχνιδια.......


      Η νεα στρατηγικη της MS για το One........το ποιο συντομο ανεκδοτο....... :P:P

    • AnimaPura
    • @Shadowman
      Μην προσπαθείς να βρεις λογική στον νεοέλληνα.

      Σε άλλα νέα, φωνάξτε τους φίλους σας να το πάνε και αυτό το άρθρο στα 300 σχόλια. Έχει μπισκότα για όσους συνεισφέρουν.

    • Guardian
    • @animapura Αντε παλι προσωπικες επιθεσεις και μικροπρεπειες επιπεδου “νεοελληνες χαμηλης νοημοσυνης και sony fanboys.” Τα παιδια παραπανω πολυ απλα κατακρινουν σωστα τετοιες αισχρες πολιτικες.

      Το οτι εσεις οι xbox supporters εθελοτυφλειτε για καποιο λογο ειναι δικο σας προβλημα.

      Η κατακραυγη που δεχεται η ms αυτες τις μερες με μια γρηγορη ματια στ διεθνη gaming τυπο ειναι πολυ μεγαλυτερη απο εδω μεσα. Δεν ειναι αποκλειστικο φαινομενο του enternity.

      Θα πρεπει να καταλαβετε οτι το παιχνίδι ως σειρά υπαρχει εδω και αιώνες με αρκετα μεγαλη fanbase πριν ακομα εκει στην MS ανακαλυψουν τι ειναι gaming.

    • Scott_Pilgrim
    • Στην αρχή παίζει με τα λόγια, τώρα παίζει με το IQ μας; Αφού δεν ήθελες να νιώσουν κάποιοι μεινωμένοι ΓΙΑΤΙ δεν έφτιαξες δικό νέο IP και πήρες ένα multiplatfrom; Άρα δεν ισχύουν όσα λες.

      Σέβομαι που η Square τους πλησίασε καθώς αυτή τη στιγμή δεν τα παέι καθόλου καλά στα οικονομικά της. Πιστεύω πως το deal με την Sony θα ήταν αυτό με το FFXIV αλλά δεν μας το λένε έτσι. Μπορεί και να βγαίνω λάθος όμως.

      Guardian μην τα λες έτσι και εσύ καλέ μοπυ άνθρωπε, τους πονάει πολύ κάποιους! ;)

      Αλλά θα συμφωνήσω στο εξωτερικό έγινε μεγάλος ντόρος και συγκριτικά με το enternity ήταν άσχημα τα πράγματα.

    • TomTom
    • @ Shadowman

      " Ποιος ειμαι εγω που θα κρινω αν αυτα που λεει απευθυνοντε για χαζους, τυφλους η οτι αλλο θελεται.. εγω ειμαι gamer "

      Το να λες την άποψή σου κρίνοντας κάποιον δεν είναι καθόλου κακό.
      Και εννοώ σαν gamer (γενικά).
      Δεν κρίναμε τα DLC, τα "κουτσουρεμένα" ακριβά παιχνίδια, ..... κτλ κτλ
      Γι' αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
      Και είδες πόσο ωραία μας την ...... φέρανε.

      " μια εταιρια εκανε λαθος εκτημιση πριν ενα χρονο και τωρα εχει κανει πολλα βηματα μπροστα.. ε οχι να τους κραζουμε και γι αυτο... "

      Δε νομίζω να έκραξε (πέρα από την πλάκα/troll που κάνουμε μεταξύ μας, αν μιλούσε κάποιος σοβαρά δε νομίζω να έλεγε πως οι αλλαγές που έκανε δεν ήταν καλές) κανείς την εταιρεία για τις αλλαγές που έκανε και ήταν πολύ σωστές.

      Αλλά όταν παίρνεις ένα multiplatform παιχνίδι από την "γέννησή" του και το μετατρέπεις σε timed exclusive τότε ΝΑΙ θα κράξω όποιος και να το κάνει.

      Φαντάσου να έβγαινε το AC:Unity ή το GTA timed exclusive για PS4. Πέρα από το αρχικό troll που θα υπήρχε από τα "fanboy" της Sony στα "fanboy" της Microsoft άμα καθόταν κάποιος και έγραφε σοβαρά αποκλείεται να μην έκραζε αυτή την κίνηση.

      Και το ξαναλέω :

      Όποια εταιρεία κάνει timed exlusive ένα multiplatform παιχνίδι από την "γεννησή" του είναι για ΚΡΑΞΙΜΟ.

      Και πρόσεξε, μιλάω για παιχνίδια και όχι για DLC. Στα DLC ας κάνουν ότι θέλουν.

      " πριν πειτε οτιδηποτε για τον οπιοδηποτε μπειτε για 1' στη θεση του "

      Όπως τόσα χρόνια μπαίνουν οι εταιρείες (και δεν αναφέρομαι μόνο στην Sony και την Microsoft αλλά και στην ΕΑ, Ubisoft, Konami, .... κτλ κτλ) στην θέση μας, έτσι να μπούμε και εμείς στην δική τους.
      Ε ΠΟΤΕ !!!
      Και ξέρεις γιατί ?
      Γιατί αυτοί μας έχουν ανάγκη και όχι εμείς.

      Εμείς σαν Gamer πρέπει να τονίζουμε τα μειόνεκτήματά τους (να λέμε βέβαια και τα πλεονεκτήματά τους) γιατί αλλιώς μας βλέπω στην επόμενη γενιά με παιχνίδια (της 1 ώρας) στα 80€ και άλλα τόσα για τα DLC τους, θα γίνουν και 3-4 multiplatform παιχνίδια timed exclusive και θα τρωγόμαστε εμείς μεταξύ μας και οι εταιρείες θα γελάνε με εμάς.

    • AnimaPura
    • @Guardian
      Λάθος κατάλαβες, δεν εννοούσα αυτό, αλλά λάθος δικό μου που δεν έγινα πιο σαφής. Νεοέλληνας = αυτός που κατακρίνει χωρίς επιχειρήματα και με μόνο γνώμονα τον φανατισμό.

      Όπως λες και εσύ τα παιδιά παραπάνω κατακρίνουν σωστά τέτοια μαρκετίστικα κολπάκια, με επιχειρήματα και είναι λογική η αντίδρασή τους.

      Με την σειρά μου να πω όμως ότι και εσείς οι sony supporters δεν πρέπει να εθελοτυφλείτε. Το λεω γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας και σε φόρουμ των "μπλε" και σε φόρουμ των "πράσινων".

    • TomTom
    • @ AnimaPura

      " Σε άλλα νέα, φωνάξτε τους φίλους σας να το πάνε και αυτό το άρθρο στα 300 σχόλια. Έχει μπισκότα για όσους συνεισφέρουν. "

      Όπως πάντα κατατοπιστικότατος και χωρίς ίχνος χλευασμού προς ΟΛΟΥΣ μας (και τονίζω το ΟΛΟΥΣ μας γιατί σχεδόν ποτέ δεν αναφέρεσε σε ονόματα, λες φωνάξτε τους φίλους σας, οι συνήθεις ύποπτοι, κτλ) που γράφουμε την άποψή μας.

      Εμένα λοιπόν προσωπικά τα συγκεκριμένα σχόλια που κάνεις μου δίνουν ακόμα παραπάνω ώθηση να γράφω την άποψή μου εδώ μέσα με τα δικά μου επιχειρήματα και όπως τα βλέπω εγώ και ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ με ΣΕΒΑΣΜΟ στους συνομιλητές μου.

      Ξέρεις το να μην αρέσουν τα σχόλια του Α,Β σε κάποιον είναι πολύ φυσιολόγικό. Δεν μπορούμε όλοι να συμφωνούμε σε όλα.
      Το θέμα είναι να υπάρξει αντίλογος με επιχειρήματα και όχι να χλευάζεις τα σχόλια που γίνοντε σε ένα άρθρο για να μπορέσει να γίνει συζήτηση.


      Στο άρθρο με τα 300 σχόλια στην σελίδα 11 έχεις γράψει αυτό :

      " Ψήνεστε να σταματήσετε το off-topic? :D "

      Και τώρα γράφεις :

      " Σε άλλα νέα, φωνάξτε τους φίλους σας να το πάνε και αυτό το άρθρο στα 300 σχόλια. Έχει μπισκότα για όσους συνεισφέρουν. "

      Σαν κάτοχος του XBOXONE που είσαι θα μπορούσες να αντικρούσεις με πολλά επιχειρήματα ότι έχουμε πει τα παιδιά πάνω από εσένα.
      Και μου γράφεις την συγκεκριμένη πρόταση.
      ΟΚ.

      Εγώ πάντως περιμένω με ανυπομονησία το έπομενο σχόλιό σου. :-) :-) :-)


      PS : Για τα Off-topic συμφωνώ. Δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από την είδηδη του άρθρου. Αλλά τουλάχιστον εκεί έγινε μια συζήτηση αρκετά καλή (όσο αφορά το off-topic κομμάτι). Ούτε χαρακτηρισμοί, ο καθένας έλεγε την άποψή του και ο άλλος του απαντούσε σε πολύ καλά πλαίσια.

    • AnimaPura
    • @TomTom
      Όταν χρειάζεται να αντικρούσω το κάνω, δεν χρειάζεται να μην πεις εσύ πότε θα το κάνω νομίζω. Αν και τις περισσότερες φορές νομίζω ότι μιλάω στον τοίχο, ανεξαρτήτως των επιχειρημάτων μου.

      Τώρα επί του θέματος τι να αντικρούσω? Αφού τα παραπάνω σχόλια με βρίσκουν σύμφωνο.

      Εγώ πάντως περιμένω με ανυπομονησία το δικό σου σχόλιο το οποίο κατά 75% πιθανότητα θα είναι εριστικό. Επίσης, μόνο εγώ βγαίνω off-topic από ό,τι φαίνεται? :D

    • TomTom
    • @ AnimaPura

      Σαφέστατα και δεν θα σου πω εγώ πότε να σχολιάσεις/αντικρούσεις κάτι.
      Επειδή άλλο τοίχος και άλλο άνθρωπος.
      Ο άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί 10-20 φορές να του πεις κάτι για να το καταλάβει αλλά στο τέλος θα το καταλάβει (αυτό που θες να του πεις). Ο τοίχος όμως ότι και να του λες, τοίχος θα παραμείνει (ένα άψυχο πράγμα).

      Εριστικός τουλάχιστον σε συνομιλητές μου δεν είμαι. Μπορεί να trollάρω, μπορεί να κάνω χιούμορ αλλά δεν νομίζω ότι είμαι εριστικός.

      Επίσης όπως λες τα παραπάνω σε έβρισκαν σύμφωνα (ή τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά) για πιο λόγο έκανες το σχόλιο που έκανες?

      Για τα off topic εννοείται ότι δεν βγαίνεις μόνο εσύ.
      Το θέμα είναι πως πάει μια κουβέντα σε κάτι off topic.

      --------------------

      @ raysod

      Διάβασα στα πεταχτά το link που έδωσες.

      Ακόμα όμως δεν μπορώ να καταλάβω την λογική σου :

      " Άρα λογικά πάμε για πλατφόρμες Xbox και PC για το Rise of Tomb Raider... "

      Διότι μέσα λέει πως μετά την λήξη μπορεί η εταιρεία να κάνει ότι θέλει.

      Το οποίο αυτό για 'μένα σημαίνει ότι μπορεί να το βγάλει και για PS4.

      Tώρα αν η εταιρεία θα το κάνει είναι άλλο θέμα.

      ---------------

      Εγώ προσωπικά θα περιμένω δήλωση της Crystal που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο.
      Και την δήλωση την περιμένω να γίνει μετά το τέλος της συμφωνίας.

      Kαι όχι δήλωση τύπου σαν αυτή που κάνανε (εσείς στο PS4 θα έχετε Lara Croft and the Temple of Osiris) αλλά μια δήλωση η οποία θα λέει ξεκάθαρα τι θα γίνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι.

      Μέχρι να βγει η Crystal και να κάνει κάποια δήλωση μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

    • AnimaPura
    • @ΤοmTom
      Καλά εντάξει, για να μην συνεχιστεί το off-topic από μεριάς μου και χρησιμοποιώντας το σχόλιο του Shadowman παραπάνω, μάλλον κάποιες φορές τα σχόλια πολλών είναι υπερβολικά, όπως για παράδειγμα "Καλά ναι Spencer, συνέχισε να μιλάς έτσι στους μακάκες" και άλλα παρεμφερή σχόλια. Τέτοιου είδους σχόλια με προσβάλουν αφού πρώτον είμαι κάτοχος προϊόντος της MS και έτσι σαν πελάτης ενδιαφέρομαι να μάθω τι θα γίνει τελικά με το παιχνίδι και δεύτερον είμαι μέρος του ενημερωτικού τύπου και επομένως πρέπει να μάθω για να το μεταδώσω αν μου ανατεθεί σαν εργασία από τον Παύλο. Δεν με προσβάλουν βέβαια στο σημείο να εκνευριστώ, αλλά αυτή η μισαλλοδοξία μεταδίδει μια άσχημη εικόνα και έναν αρνητισμό.

      Οπότε ακόμα και αν δεν το θέλει κανείς (είμαι σίγουρος όμως ότι δυστυχώς κάποιοι το θέλουν) μπορεί εύκολα να γίνει προσβλητικός. Το θέμα έχει συζητηθεί και με κάποια παιδιά μέσω ΠΜ. Γι' αυτά τα πράγματα όμως δεν έχει νόημα να γράψω, αφού πρώτον θα είναι off-topic και μετά πάει εκεί που αναφέρω ότι "μιλάω στον τοίχο". Τα υπόλοιπα μέσω ΠΜ, αν θέλεις βεβαίως γιατί είμαι αρκετά αντιπαθητικός για να κάνει κανείς κουβέντα μαζί του, το γνωρίζω.

    • TomTom
    • @ AnimaPura

      Τελευταίο σχόλιο και από 'μένα. Σαν off topic εννοώ.

      Το έχω πει και εγώ πως τέτοιες εκφράσεις δεν πρέπει να γράφονται ούτε όταν απεθυνόμαστε σε κάποιον χρήστη ούτε όταν λέμε την άποψή μας.

      Σίγουρα θα μιλήσουμε κάποια στιγμή και μέσω pm.

      Και κάτι τελευταίο.

      Δεν αντιπαθώ τόσο εύκολα κάποιον.

    • Scott_Pilgrim
    • ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ TR ΣΕ ΚΟΝΣΟΛΑ ΤΗΣ SONY. Το φωνάζω απλά για να το καταλάβαιτε κάποιοι. Συμφωνώ ότί ήταν μεγάλη πουστι@ από πλευράς MS και ας λέει ότι θέλει ο Phil, αλλά από την στιγμή που έχει σκάσει λεφτά για marketing και ανάπτυξη δεν θα πρόκειται να βγει για ητν αντίπαλη κονσόλα.

    • TomTom
    • @ raysod

      Το ότι είναι για το συγκεκριμένο Tomb Raider το έχουμε καταλάβει όλοι.

      Σε ερώτηση που του γίνεται για το αν θα βγει και σε άλλα format λέει πως εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για το τι έχουμε συμφωνήσει εμείς.

      Ότι θα είναι αποκλειστικότητα για τις γιορτές του 2015 στα XBOX.

      Μετά το πέρας της συμφωνίας μπορεί να κάνει η εταιρεία ότι θέλει.

      Διότι είδες τι είπε και για το Ryse όταν του είπαν οι fans ναμην βγει σε PC.
      Ποιος είμαι εγώ που θα εμποδίσω την Crytek να βγάλει λεφτά ?

      H Crytek αύριο μεθαύριο μπορεί να το βγάλει και για PS4. Δεν το ξέρουμε αυτό.

      Και το ξαναλέω μέχρι να βγει η Crystal και να δηλώσει κάτι επίσημα εγώ μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω.

      ----------

      @ Scott_Pilgrim

      Η σιγουριά σου (και οι φωνές σου :-) :-) ) τσακίζουν κόκαλα.

      Πέρα από την πλάκα εγώ με σιγουριά δεν μπορώ να πω τίποτα.

      ----------

      Το μόνο που λέμε με σιγουριά είναι διακοπές του 2015 exclusive για XBOX απο 'κει και πέρα τι θα γίνει ουδείς γνωρίζει.

    • Scott_Pilgrim
    • Σκέψου το λογικά ρε συ TomTom. Αν ήσουν MS θα έδινες λεφτά για το promotion και την ανάπτυξη ενός τίτλου και μιλάω συγκεκριμένα για το Rise και θα ήσουν οκ με το να έβγαινε για PS και Nintendo(λέμε τώρα) με τα δικά σου λεφτά; Τα λέω αυτά πάνω στα λόγια του Spencer. Τώρα να λέει ψέματα ότι έχει σκάσει λεφτά για αυτά θα ήταν πολύ χαζό. Σίγουρα όλα πρέπει να τα περιμένουμε απλά λέω.

    • TomTom
    • @ Scott_Pilgrim

      Δεν είπα αυτό που λες ότι δεν έχει λογική. Σαφέστατα έχει.

      Απλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά. Δε νομίζω να διαφωνείς σ' αυτό.

      Εγώ γι' αυτό λέω ότι θα περιμένω επίσημη ανακοίνωση της Crystal.

      Eπίσης όταν δίνεις λεφτά για promotion και ανάπτυξη ενός τίτλου δίνεις τα λεφτά που χρειάζονται για την δική σου προώθηση και την ανάπτυξη για την δική σου πλατφόρμα.
      Δεν δίνεις χρήματα για να μπορεί να το βγάλει και αλλού. Έτσι δεν είναι ?

      Αν η εταιρεία μετά την συμφωνία που υπάρχει αποφασίσει ότι θέλει να ξοδέψει χρήματα για promotion και ανάπτυξη του τίτλου σε άλλη πλατφόρμα δεν μπορεί να κάνει κάτι η Microsoft (και η κάθε Microsoft).

*