Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αυτό είναι το ανανεωμένο Project Morpheus

Η Sony αποκάλυψε στο πλαίσιο του Game Developers Conference πως έχει προχωρήσει σε μία σειρά αισθητικών και τεχνικών αλλαγών στο VR Headset του PS4, το Project Morpheus. Το περιφερειακό θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ η ιαπωνική εταιρεία σημείωσε πως το νέο Project Morpheus prototype είναι αρκετά πιο εξελιγμένο. Οι αλλαγές που έχουν γίνει προσφέρουν ένα βελτιωμένο αποτέλεσμα που σίγουρα είναι αρκετά βήματα μπροστά απ’ ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής. Όπως αποκαλύφθηκε λοιπόν, τα νέα χαρακτηριστικά του PS4 VR Headset είναι τα ακόλουθα.



- OLED Display: Αντί για τις 5 ίντσες και την τεχνολογία LCD, η Sony αποφάσισε να αναβαθμίσει την εικόνα με ένα OLED display, διαγωνίου 5.7 ιντσών και ανάλυσης 1920xRGBx1080 pixels. Η αλλαγή αυτή μεγαλώνει το προσφερόμενο οπτικό πεδίο στις 100 μοίρες και μειώνει το motion blur.
- 120hz refresh rate: Το υποστηριζόμενο refresh rate είναι πλέον διπλάσιο από την προηγούμενη έκδοση, κάτι που σημαίνει πως το Project Morpheus φτάνει στα 120hz. Σε συνδυασμό με το OLED display, η ποιότητα της εικόνας που θα προσφέρει θα είναι σαφώς πιο ομαλή. Αξίζει δε να σημειωθεί πως το HTC Vive VR Headset υποστηρίζει μέχρι 90hz και το Oculus Rift DK2 μέχρι 75hz.
- Super low latency: Το latency μειώθηκε σε κάτω από 18ms, επίδοση που φτάνει στα μισά σε σχέση με το αρχικό prototype.
- Πιο ακριβές tracking: Για να προσφερθεί βελτιωμένη διαδικασία καταγραφής των κινήσεων του κεφαλιού, η Sony πρόσθεσε τρία LEDs στο headset, ένα για το μπροστινό τμήμα και δύο για τα πλαϊνά. Έτσι, 9 LED θα μπορούν να υποστηρίξουν το 360 degree tracking.
- Βελτιωμένος σχεδιασμός: Πλέον το VR headset μπορεί να φορεθεί και αφαιρεθεί αρκετά πιο άμεσα, με τη χρήση ενός quick release πλήκτρου. Πλέον, το βάρος πέφτει στο επάνω μέρος του κεφαλιού, έτσι ώστε να μην πιέζεται το πρόσωπο του παίκτη, ενώ τα διάφορα components έχουν γίνει αρκετά πιο ελαφριά.

Δείτε τη νέα έκδοση του Project Morpheus στις φωτογραφίες που ακολουθούν.





 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*