Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αφαιρέθηκε συγκριτικό PS4 vs PC video του Witcher 3

*
Πριν από μερικά 24ωρα, το PCGamesHardware δημοσίευσε ένα συγκριτικό βίντεο μεταξύ των εκδόσεων του The Witcher 3 για PS4 και PC. Ωστόσο, η CD Projekt RED ήρθε σε επαφή με τη γερμανική ιστοσελίδα και απαίτησε να αφαιρεθεί το εν λόγω υλικό. Την παραπάνω πληροφορία αποκάλυψε ένα από τα στελέχη του στούντιο και συγκεκριμένα ο Marcin Momot (Community Lead & Website Coordinator), ενώ παράλληλα σημείωσε και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των εκδόσεων του τίτλου για PC και PS4. Συγκεκριμένα, οι διαφορές εντοπίζονται στο draw distance, στο framerate, στην ανάλυση, ενώ, υπάρχουν κάποια αποκλειστικά χαρακτηριστικά, όπως το hairworks. Επιπλέον, σύμφωνα με την Nvidia, η έκδοση για PC διαθέτει υψηλότερης ποιότητας effects και υψηλότερης ανάλυσης textures (κάτι που επιβεβαιώνεται και στο συγκριτικό βίντεο του PCGamesHardware).



Ο Marcin επιβεβαίωσε επίσης ότι η έκδοση για PC θα περιλαμβάνει περισσότερους “NPCs στην οθόνη” σε σχέση με την έκδοση για το PS4, ενώ, σε ό,τι αφορά το PS4 vs PC video, το στέλεχος της CD Projekt RED σημείωσε ότι το συγκριτικό βίντεο δεν παρουσίαζε τον οπτικό τομέα που πραγματικά διαθέτει η έκδοση για PC του The Witcher 3: Wild Hunt. «Δεν γνωρίζουμε πως δημιουργήθηκε αυτό το βίντεο και τι settings είχαν χρησιμοποιηθεί. Έγινε μια σύγκριση μεταξύ της early PC version και του PS4 debug build του τίτλου, χωρίς το day one patch. Έτσι, φαίνεται πως κάτι πήγε στραβά εδώ και γι' αυτό μιλήσαμε στη συντακτική ομάδα (του PCGamesHardware) και συμφωνήσαμε ότι έχει γίνει κάποιο λάθος και ως εκ τούτου έπρεπε να απομακρυνθεί το βίντεο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Marcin Momot.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
25 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    CD Projekt Red

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Witcher 3: Wild Hunt
    • 18+ pegi 18+
      • 8.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (49)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://thewitcher.com/ FOLLOWERS 62 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 10

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Scott_Pilgrim
    • Περίεργα πράγματα. Πάντως το ξέραμε πως το PC θα υπερίσχυε σε αυτά τα σημεία. Ελπίζω μόνο και στις κονσόλες να μεγαλώνει το μούσι του Geralt. :P

    • DevilSpawn
    • Λογικό γιατί στις κονσόλες θα είναι χαμηλότερο των προσδοκιών και δεν θα είναι τόσο όμορφο όσο στα PC.
      Αλλά η εταιρία όπως και όλοι γνωρίζουν ότι στις κονσόλες θα βγάλει τα χρήματα και όχι στους τζαμπατζήδες PCάδες που μετά τα πρώτα χρήματα για την δημιουργία PC περιμένουν να κάνουν απόσβεση με τα δωρεάν παιχνίδια και όυτε καν τσάιπα για αγορά στα 2€. Γενικά ελπίζω να μην γίνεται αυτό αλλά στην Ελλάδα γίνεται και με την πιπίλα της κρίσης να δικαιολογεί αυτή την ενέργεια. Κατα τ αλλά PC master Race.

    • Roronoa
    • @devilspawn

      Ναι γιατι οι κονσολαδες αγοραζουν τετοια παιχνιδια.
      Για να ξερεις το witcher 2 πουλησε καλυτερα σε PC απο το 360. Και το πρωτο μερος εχει πουλησει 4 εκατομμυρια που ηταν PC exclusive.

    • Ernesto
    • @Devilspawn Παντως εγω εκανα αποσβεση και με τις χαμηλοτερες τιμες γενικα σε συγκριση με τις κονσολες, αλλα και μεσω του steam. Και τωρα κανω αποσβεση και την καινουργια καρτα

    • T_K_L_L_LUIGI
    • @DevilSpawn Και εγώ κατεβάζω παράνομα,γιατί είμαι άνεργος και δεν υπάρχουν πολλά χρήματα.Αλλά τα τελευταία χρόνια με καλές προσφορές σε gog και steam αγοράζω και ας τα έχω ξαναπαίξει μερικά παιχνίδια.Σαφώς και δουλειά να είχα πάλι δεν θα έδινα για day one,και πάλι θα περίμενα να δω reviews και ίσως μια goty έκδοση.Δεν είναι όλοι πειρατές,και επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν rgh-jtag xbox και ps3 με cfw και wii με softmod.

    • zerocool7545
    • Το πρόβλημα είναι πως οι devs δεν αναπτύσουν τα παιχνίδια τους πάνω στην x86 αρχιτεκτονική για αυτό και τα ports στα pc πάντα έχουν θεματάκια ή θεματάρες.
      Ολα τα παιχνίδια που βλέπουμε μέχρι στιγμής στις κονσόλες (και ports για pc) έχουν αναπτυχθεί πάνω σε άλλη αρχιτεκτονική.
      Οταν αυτό αλλάξει θα διορθωθεί το πρόβλημα με τα άσχημα ports αλλά και οι κονσόλες PS4 & XBOX1 θα μπορέσουν να δείξουν την δύναμη τους.
      Οι εταιρίες παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών έχουν μείνει πολύ πίσω, ακόμα δεν μας έχουν παρουσιάσει παιχνίδια φτιαγμένα πάνω στην αρχιτεκτονική των pc και την πληρώνουμε εμείς οι gamers.

      Μην πέφτετε λοιπόν στην παγίδα των Devs και σκοτώνεστε ποια πλατφόρμα είναι καλύτερη για gaming.Αυτό ακριβώς θέλουν οι Devs, να τρώγεστε μεταξί σας και να μην βλέπετε ότι το πρόβλημα το δημιουργούν οι ίδιοι οι Devs.Ξεκολλήστε από το δέντρο, δείτε το δάσος και τιμωρείστε τις εταιρίες

    • amonra
    • Απο οςο είδα στο Twitch τέλειο ειναι και στο ps4/xbox one και τα γραφικά δίνουνε ρέστα! Η σύγκριση με το PC ειναι ανούσια φυςικα αλλα δε με ενδιαφέρει και στην τελική καθοτι θα βγει παντού. Τουλαχιςτον στα 1080 που είδα PC και ps4 οι διάφορες ειναι ασήμαντες και μη ορατές θα έλεγα. Η ουσία ειναι ότι το παιχνίδι ειναι καλό και θα το απολαύσει πολύς κόσμος άσχετα που θα το παίξει! Ήδη απο τα πρώτα reviews που σκασανε φαίνεται ότι ειναι υπέροχο!

    • zerocool7545
    • Οσο για την πειρατεία στα pc κάποια στιγμή κάποιοι από σας πρέπει να σταματήσετε να παπαγαλίζετε και το κυριότερο να αναπαράγεται παπαροφιλοσοφίες της προηγούμενης δεκαετίας, ο κόσμος έχει προχωρήσει.
      Οταν ένα παιχνίδι είναι προσεγμένο, είναι εθιστικό και δεν έχει προβλήματα στο τεχνικό τομέα καμία πειρατεία δεν το αγγίζει και οι pc gamers το έχουν αποδείξει πάμπολες φορές.
      Τι πωλήσεις έχει κάνει το GTA V στα pc, οεο;;;;
      Αν δεν υπήρχε η πειρατεία στα pc θα βλέπαμε τόσο χαμηλές τιμές στα παιχνίδια, όπως στο steam;
      Ουδέν κακό αμιγές καλού λοιπόν και έλεος προχωρήστε μπροστά.

    • illuminati23
    • Έχω το παιχνιδι απο την παρασκευή και παίζω στο ps4!πραγματικα σε ολους τους τομείς είναι υπέροχο! Δεν χρειάζεται κανεις να διστάζει να το αποκτήσει! Ο κόσμος τα γραφικά η ιστορία κ η μουσική σε καθηλώνουν!!! Εύχομαι να έχει ακόμα ωραιότερα γραφικά στο pc για να το ευχαριστήσουν ακόμα περισσότερο η κάτοχοι του εκεί!παιδιά εμείς που πραγματικά αγαπάμε τα game θα το θυμόμαστε πολύ καιρό αυτό το παιχνίδι! Πλεον για μένα αυτή η εταιρία πήγε αλλου την gaming διασκέδασή!

    • amonra
    • @Scot_Pilgrim το μούσι του ήρωα μεγαλώνει οςο περνά ο χρόνος τουλάχιστον στην ps4 έκδοση που είδα ;)

    • apollyon
    • Καλά τα σχόλια τύπου "οι πισάδες είναι πειρατές" είναι απλά και μόνο για να αίσθανονται καλύτερα τίποτα butt-hurt console peasants και να λένε μεταξύ τους πόσο γαμάτοι νοιώθουν που έδωσαν 60 ευρώ για να πάρουν το The Order και το κάθε The Order εκεί έξω. Μπράβο πήρες το βραβείο του μαλάκα και έκανες την EA, Ubi, Sony, κλπ λίγο πιο πλούσια. Άξιος.
      Σε άλλα νέα, η αγορά του πισι, όπως είπαν και άλλη πιο πάνω είναι μια χαρά κερδοφόρα, οι τζίροι κάθε χρόνο ανεβαίνουν και κάπου είχε πάρει το μάτι μου και ένα διάγραμμα με προβλέψεις σε βάθος 5ετίας που έδειχνε τις πωλήσεις pc games να συγκλίνουν με αυτές των κονσολών (με τα τωρινά δεδομένα μιλώντας πάντα). Και όλα αυτά χωρίς να σκάμε σαν παπαρες ένα βδομαδιάτικο (μιλώντας με μισθούς Ελλάδας) ή για να σας το δώσω και σε τιμές Αγγλίας που μένω, η πίτσα Dominos που έφαγα χθες ήταν πιο ακριβή απ το να αγοράσω ένα παιχνίδι (περιπου 30 ευρώ). Αυτά.

    • amonra
    • @apollyon Γενικά δεν το λέω εγώ αλλά οι στατιστικές η πειρατεία πάει πακέτο με το PC σύμφωνα με μελέτες, όχι τόσο ισως στη χώρα που μένεις,όχι όμως πάντα. Για εμένα εδώ είναι και η λάθος προσέγγιση για την πειρατεια στα pc games. Για να είμαι ξεκάθαρος έχω και μπόλικα pc και κονσόλες και προσωπικά παίζω περισσότερο στις κονσόλες ίσως από συνήθεια. Όταν όμως θελήσω να παίξω ένα παιχνίδι στο pc και είναι αξιόλογο θα το αγοράσω, ίσως όχι αμέσως αλλά μόλις πέσει λίγο η τιμή του, αλλά θα το αγοράσω για να τιμήσω τα παλικάρια και τις κυρίες που σκιστικαν για να το φτιάξουνε. Εκεί που θέλω να καταλήξω ότι η πειρατεία ίσως είναι μεγάλη σε μικρότερες ηλικίες. Γαμάτος φίλε δεν είσαι όταν δίνεις 60ευρώ να παίξεις ένα παιχνίδι σε κονσόλα τύπου The Order. Γαμάτος είσαι όταν περιμένεις να πέσει η τιμη σε 2-3 μήνες ή το πάρεις μεταχειρισμένο, γαμάτος είσαι όταν θα παίζεις κάτι που στο pc δε θα κυκλοφορησει ποτέ και μερικές φορές ίσως αξίζει να δώσεις και τα 60ευρώ που λες, αν και με αναζήτηση σε μαγαζιά σίγουρα τα βρίσκεις και φθηνότερα μέσω ιντερνετ. Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο για το PC αλλά είναι σίγουρα λιγότερες οι αποκλειστικές κυκλοφορίες του αλλά έχεις άλλες δυνατότητες. Επίσης κάθε φορά που αγοράζεις κάτι σίγουρα ανηκει σε κάποια εταιρία η οποία κερδίζει,δηλαδή προτείνεις να μην παρεις ποτέ παιχνίδι ετσι όπως το έθεσες. Βέβαια να μην ξεχνάς ότι πίσω από την εταιριά βρίσκονται άτομα που εργάζονται μέρα νύχτα για να γράψουνε τον κώδικα που ΕΣΥ θα παίξεις άρα πιστεύω μόνο και μόνο σε αυτούς τους ανθρώπους χρειάζεται και λίγο σεβασμός. Δε νιώθω τόσο ότι πλουτίζει μια εταιρία όταν ψωνίζω κάτι ειτε σε pc είτε σε κονσόλα αλλά νιώθω ότι κατά κάποιο τρόπο επιβραβέυω τη δουλειά και τον κόπο κάποιων που δουλεύουνε ώρες ατελείωτες. Άλλοι προτιμούνε να δίνουνε 30ευρώ σε πίτσα βέβαια...btw μήπως να παραγείλεις πίτσα από Ελλάδα με 5-6ευρώ καθάρισες!!!! Πλάκα κάνω έτσι? Σε γενικές γραμμές κατάλαβες τι θέλω να πώ και από ποιά οπτική το βλέπω. Οι "pcάδες είναι πειρατές" δεν ειναι δόκιμος όρος φυσικά, αλλά μην εθελοτυφλούμε κιόλας!

    • ASIMODRAKOS
    • δε βλεπω κατι κακο στη πειρατεια.δε γινεται να γεναμε 60αρια συνεχεια για να παιζουμε τα παιχνιδια που βγαινουνεγω παιρνω 6 7 παιχνιδια το χρονο μεταχειρισμενα με 10 ευρω και οκ και ναι κατεβαζω και κανα πειρατικο για pc.και αυτο γιατι δεν θελω να δωσω 50 ευρω για 2 μερες παιχνιδι πχ cod.
      ας ριξει η εταιρια το παιχνιδι στα 30 ευρω καινουριο να μπορει να το παρει ο κοσμακης εδω στην ελλαδα.στην αγγλια αμερικη γαλλια γερμανια μπορει να το αγοραζουνε στα 50 ευρω με μισθο 2000 εδω με 500 ευρω γιοκ.
      και κατι αλλο αν ειναι να δωσω 2 μεροκαματα για να παρω παιχνιδι καινουριο που το εχω κανει τουλαχιστον να εχει ελληνικα.εκει ναι ρε φιλε...με σεβεται λιγακι παραπανω η εταιρια που εκανε το κοπο να μου βαλει ελληνικα και ας μου παρει το 50 ααρικο αλλα οχι να μου βγαζει παιχνιδι με 10 γλωσσες εκτος ελληνικων και με 500 bug και να περιμενει λευτα.δε σκοπευει στην ελληνικη αγορα?τελεια.εκει αρχονται και οι αλλοι τροποι και να μην σκουζουν μετα.

    • amonra
    • @ASIMODRAKOS κανεις δε σε υποχρεωνει να αγοράσεις κάτι μόλις βγει και να σκάσεις 60ευρώ. Κανεις δε σε υποχρεώνει να αγοράσεις επίσης κάτι που σου φαίνεται μικρό σε διάρκεια. Σου αρέσει πιστεύω να δουλεύεις και να κλεβει ο άλλος τη δουλειά σου και συ να μένεις απληρωτος ή να σε απολύουνε? Αν περιμενεις 2-3 μηνες θα το πάρεις κάτω από 30ευρώ. Αλλά μήπως θέλεις και την πιτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο? Ελληνικά πως ειναι δυνατον να έχει τη στιγμή που εσύ εισαι ...πειρατης όπως λες? Θες να σου φτιάχνουνε πράγματα να παίζεις αλλά αρνεισαι να δώσεις κάποιο αντιτιμο τίμιο όμως? Το μεροκάματο που λες είναι δικό σου θέμα και θέμα προταιρεοτητων σου. Το πως θες να τα διαχειριζεσαι και αν σου φτάνουνε ή όχι δικό σου θέμα επίσης. δε σε αναγκάζει κανεις να αγοράσεις με όλο το μισθό σου παιχνίδια και πίστεψέ με αν ψάξεις και περιμένεις λίγο με ένα 30άρι το πολύ είσαι οκ, δε λέω ότι ειναι λίγα αλλά δεν ειναι 60. Σεβασμός στον καταναλωτη στο τελικο προιον ναι αλλά οχι να το παίζουμε τζαμπατζηδες τελείως και να έχουμε και απαιτησεις τζάμπα. Στο κάτω κάτω αν σου φαινεται κάτι ακριβο μην το παίρνεις....

    • amonra
    • @ASIMODRAKOS Σωστά αναφέρεις το ζήτημα χαμηλότερες τιμές ανάλογα με το βιοτικό επίπεδο της καθε χώρας αλλά τα βίντεο παιχνίδια δεν ειναι το μόνο προιον που θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο. Ψωμί πχ δε σε πειράζει που αγοράζεις κάθε μέρα με ΄1ευρώ? Γιατί ο Γερμανός πχ το παίρνει το ίδιο ή φθηνότερα? Και το ψωμί το τρώμε και είναι βασικό είδος και όχι δευτερέυον όπως τα βιντεο παιχνίδια.

    • ASIMODRAKOS
    • Οπως είπα εγώ δεν έχω αγοράσει πολλά παιχνίδια καινούρια και το σχόλιο μου πήγαινε στο οτι καταλαβαίνω τοιυς ανθρώπους που έχουν παίξει πειρατικα!και δεν το βλέπω κακό.επίσης δεν έχω το χρονο να παίζω συνέχεια παιχνίδια και αν πάρει το μάτι μου κάτι καλό απο τρέιλερ πχ το wolfenstei εντάξει θα το κατεβασω θα το παίξω γιατί θα έχω την όρεξη εκείνη την ωρα.ουτε ενα μήνα μετα ουτε 3.ίσως και να το ξεχάσω.οτι βγαίνει στα ελληνικά όπως είπα θα το υποστήριξω...τη Σόνυ δηλ.όπως ειπες δεν θέλω να το αγοράσω δε το κάνω.θα το κατεβασω όμως.ναιγιατι θέλω να το παίξω εκείνη τη στιγμη.και ουτε που με νοιάζει τι θα πούνε.δε θα βγάλει η εταιρία άλλο παιχνιδι?δε βγάλει το επόμενο cod?assassin?pro?halo?gears?.δε νομιζω?και στη τελική δε πειράζει.όλα ίδια είναι δε βλέπω διάφορα.Συμφωνώ μαζί σου και για το ψωμί.αλλά δεν είμαι ο βαρουφακης.ψηφιστεί με να ώρα αλλάξω ολα.:)

      Commenter εχεις δίκιο.αλλά κάτι bulletstorm homefrond prince of persia crisis metro ktlδε παιζει κανεις ονλινε τι να το αγοράσει.θα με βρεις σύμφωνο σε κάτι dark soul diablo ktl.αλλά ναι υπάρχει και η ενοικίαση (3ευρω για ενα σκ μια χαρα)αν και για να σου πω την αλήθεια μένω ζωγράφου και μονο ενα βίντεο κλαμπ υπαρχει. Αν είναι δυνατόν.δε το λέω για δικαιολογία απλα για αστείο που αν το σκευτεις είναι τραγικό.

    • yaponvezos
    • @zerocool7545

      Θα σε πάω λίγο πίσω, στο πρώτο σου comment, μιας και τώρα άδειασα, για να σημειώσω δυο πράγματα.

      1. Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι περισσότερο σε publishers και platform holders παρά σε devs.
      2. Κάθε τίτλος που αναπτύσσεται για PS4, XO και PC, χωρίς να έχει περάσει πρώτα από παλαιότερο σύστημα ή να προορίζεται και για κάποιο παλαιότερο, είναι στημένος σε x86.

      @all

      Επειδή γίνεται debate περί πειρατείας, να πω ότι μπορώ να αντιληφθώ, ανάλογα με την περίπτωση, την ιδεολογικής βάσης υποστήριξη, μερική και μη, καταδίκη, μερική και μη του φαινομένου, παρότι διαφωνώ με το φαινόμενο.

      Το κλασικότερο λάθος που κάνουμε λίγο-πολύ όλοι όμως είναι να τη δικαιολογούμε ή να την καταδικάζουμε με βάση το τι μας βολεύει και τι όχι, πολύ πριν υπολογίσουμε το τι πιστεύουμε και γιατί.

      Επ' αυτού καλό είναι να θυμόμαστε ότι το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, το τι βολεύει δηλαδή, κρύβεται πίσω από όλα εκείνα τα κακά της βιομηχανίας που τρώμε στο κεφάλι day in day out.

      Δεν απευθύνεται σε κανέναν συγκεκριμένα το σχόλιο αυτό, αλλά το ρίχνω ως food for thought, διότι η ζωή και η σκέψη κάθε άλλο παρά δυαδικά λειτουργούν.

    • Chased
    • Εγώ πάντως έχω κάνει πολλά χρόνια τώρα απόσβεση με ενοικιάσεις παιχνιδιών και δανεισμό αλλά και ανταλλαγές με τους φίλους μου!

      Κατά τα άλλα, PC Master Race! Γελάει ο κόσμος! Είτε το θέλετε είτε όχι....

    • Roronoa
    • @chased

      συγχαρητήρια, εδωσες (?) ελαχιστα χρηματα στους developers και δεν εχεις κανενα απο αυτα τα παιχνιδια.

      Καλα εσυ δεν παραπονιοσουνα για το οτι οι χαμηλες τιμες του steam καταστρεφουν την βιομηχανια? :P

      > υπονοωντας πως δεν μπορεις να παιξεις παιχνιδια με family sharing στο steam και να αγορασεις games σε τρομερα χαμηλη τιμη σχεδον οσο θα κοστιζε η ενοικιαση της κονσολοεντισιον

    • Chased
    • @Roronoa

      1) Εγώ έδωσα χρήματα όπου άξιζε! Δεν χρειάστηκε να τα αγοράσω, όπως εσείς, ούτε να γίνω παράνομος, ως η μόνη εναλλακτική.

      2) Εγώ τουλάχιστον ΕΔΩΣΑ χρήματα, δεν έκανα bragging που κατέστρεψα τη βιομηχανία (σου το λέει η ίδια η CDPR, αν δεν το κατάλαβες! Όπως και πολλές άλλες εταιρείες ανά καιρούς, που αντί να τις ακούσεις, έβρισκες δεκάδες δικαιολογίες στα σχόλια για να γράψεις!).

      3) Εγώ δεν ήμουν εξαρτημένος από ό,τι-να-'ναι ώρες και μέρες για εκπτώσεις και δεν τις χρειάστηκα σχεδόν ποτέ, πόσο μάλλον για να παίρνω 99% των περιπτώσεων απαράδεκτα παιχνίδια και μετά να το δικαιολογώ με την αγορά ενός καλού παιχνιδιού σε έκπτωση κάθε χρόνο!

      4) Εγώ δεν χρειάστηκε να μετανιώσω αγορά, έστω και στα 2 ευρώ!

      5) Το βασικότερο όλων, εγώ δεν ξέχασα τι θα πει παιχνίδι, σαν Ινδιάνος που παραδίδει τη γη του για καθρεφτάκια!

      6) Εγώ δεν χρειάστηκε να παίξω unplayable editions από παιχνίδια (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).

      7) Όσο για τα συγχαρίκια σου, εγώ τουλάχιστον έδωσα χρήματα και δίνω όταν κάποιο παιχνίδι αξίζει, όχι να λέω "φοβερή παιχνιδάρα, αλλά ρε γαμώτο 60€ είναι πολλά, θα περιμένω την έκπτωση!"...!

      8) Εγώ δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσω σε σχεδόν κάθε παιχνίδι κάποιο DRM, ούτε χρειάστηκε για κάθε παιχνίδι να αποδέχομαι όρους και να φτιάχνω λογαριασμούς σε διακόσιες υπηρεσίες που ορίζουν Δίκαιο διαφόρων χωρών για να μπορώ να παίξω!

      9) Εγώ δεν χρειάστηκε να έχω άπειρα παιχνίδια σε έναν λογαριασμό και να μην τα παίζω ποτέ επειδή δεν εκτίμησα την αξία τους λόγω της χαμηλής τιμής στην οποία μου διατέθηκαν!

      Και πολλά άλλα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να γραφούν τώρα!

      Υ.Γ.: Ξέρεις, υπάρχουν και τα δικαιώματα του καταναλωτή εκτός από την ενίσχυση των εταιρειών και της αγοράς... Κάτι που με τις εκπτώσεις στο Steam, δουλεύει μόνο για εσένα και όχι για τις εταιρείες!

      Υ.Γ.2: Τώρα, αν αρχίσεις να μου λες ότι "τρέχουν οι εταιρείες να υπογράψουν συμφωνίες με το Steam" και κάτι τέτοια, ειλικρινά, θα σταματήσω να ασχολούμαι. Αν νομίζεις ότι αυτό ισχύει και ότι ισχύει και για τους λόγους που νομίζεις, τότε πραγματικά λυπάμαι!....

    • Roronoa
    • 1. Καταρχας δεν πειρατεύω αν λες για εμενα, δευτερον μπραβο. Εγω εδωσα χρηματα οπου ειδα μια ευκαιρια γιατι καποιος εκανε μια καλη προσφορα. Btw οταν νοικιαζεις ενα παιχνιδι (αν θυμαμαι καλα) τα χρηματα δεν πανε στους devs, το video club απλα εχει αγορασει την κοπια.
      2.τι ειπε η CDPR? LOL
      Αν θες εξηγησε το αυτο γιατι πραγματικα δεν καταβαινω τι λες και τι εγραψα στα σχολια.
      3. Ενταξει, μπορεις να περιμενεις μια καλη προσφορα, μπορεις να σκασεις και full price. Προσφορες σε pc games βρισκεις συνεχεια, Αν εχεις σταμπαρει συγκεκριμενο παιχνιδι τοτε ναι θελει ψαξιμο. η περιμενεις καλοκαιρι/ χειμωνα (συγκεκριμενες μερες καθε χρονο) και ψωνιζεις απο steam.
      4.Συγχαρητήρια. Ουτε εγω μετανιωνω γιατι αλλωστε συνηθως τα παιρνω πολυ φτηνα.
      5.What The Fuck? αν λες για γραφικα θα σε απογοητευσω αλλα δεν με ενδιαφερουν ιδιαιτερα.
      (αλλα θεωρω το hardware στις κονσολες κοροιδια)
      6. Ποιος επαιξε unplayable edition? Παραδειγματα?
      7. Λες για εμενα προσωπικά? αν θες να μαθεις για εμενα, σαν μακροχρονιος ανεργος δεν εχω το budget να αγοραζω day 1.
      Αν ειχα λεφτα θα αγοραζα αλλα με 10-20ε τον μηνα προτιμώ να τα μοιρασω.
      8. αν σε ενοχλει το drm τοτε οκ καταλαβαινω
      9. Αν δεν εχεις "απειρα παιχνιδια" στην διαθεση σου δεν μπορεις να καταλαβεις την ελευθερια της επιλογης. Για εμενα η αξια που αγορασα ενα παιχνιδι δεν παιζει κανεναν ρολο. Υπαρχουν παιχνιδια που αγορασα για δεκαρες και τα εχω σε πολυ μεγαλη εκτίμηση. Υπαρχουν παιχνιδια που δεν εχω παιξει γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει χρονος να τα παιξω ολα. Υπαρχει κατι κακο σε αυτο?

      Υ.Γ1. Ναι, οι εταιριες δεν εχουν κερδος, ειναι σκλαβωμένες στον gaben newell και οι developers δεμενοι σε υπογεια και φτιαχνουν παιχνιδια για να τρωει η valve. Μαλιστα η valve καθοριζει σε τι ποσοστο θα μπουν τα παιχνιδια σε sales, σωστα? ε?ε?.
      Btw σκεψου λιγο το κερδος που εχει ενας developer οταν πουλαει ενα παιχνιδι εξαμηνου retail στα 15-20e και ποσο κερδος εχει οταν το πουλαει στο steam στα 7.5€ με κερδος 5€ καθαρα (με πολλαπλάσιες πωλησεις γιατι η τιμη ειναι στο 1/3).


      http://www.gamesindustry.biz/articles/2010-08-19-introversion-steam-sale-saved-our-company

      Υ.Γ2. Ειπαμε ειναι δεμενοι στα υπογεια. Αν ξερεις κατι πεστο..

*