Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γιατί οι gamers προτιμούν PS4, Xbox One και Wii U

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα μίας αρκετά ενδιαφέρουσας μελέτης γύρω από τα videogames, η οποία αναλύει τα κριτήρια επιλογής των καταναλωτών για την αγορά της new-gen κονσόλας τους. Συγκεκριμένα, για τους gamers ηλικίας άνω των 13 ετών, η καλύτερη ανάλυση (1080p) ήταν ο κύριος παράγοντας για να επιλέξουν το PlayStation 4, ενώ το "brand" του Xbox ήταν ο κύριος λόγος αγοράς του Xbox One. Όσον αφορά στο Wii U, φαίνεται πως οι καταναλωτές το προτίμησαν για την «fun-factor φύση» της κονσόλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω μελέτη, η οποία ονομάζεται "Nielsen 360 Gaming Report", δεν αναφέρει τον αριθμό των ερωτηθέντων σχετικά με το ποιοι ήταν οι παράγοντες που συνέβαλαν στην αγορά των κονσολών τους. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι λόγω έλλειψης πληροφοριών (σχετικά με το πόσοι άνθρωποι κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα), η ακρίβεια των στοιχείων είναι αμφισβητήσιμη.



Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν σημαντικές διαφορές (στους λόγους αγοράς) μεταξύ των τριών οικιακών συστημάτων, ενώ η πιο δημοφιλής επιλογή για τα PS4 και Xbox One είναι η επεξεργαστική ισχύς. Κατά το πρώτο έτος κυκλοφορίας των εν λόγω κονσολών, ένα σημαντικό θέμα συζήτησης ήταν η ανάλυση. Ορισμένα multiplatform games ήταν σε θέση να επιτύχουν πλήρη ανάλυση 1080p στο PS4, κάτι που δεν ίσχυε για το Xbox One. Η μελέτη αναφέρει επίσης ότι 9 στους 10 gamers που κατείχαν PlayStation 3, Xbox 360, ή Wii, πέρασαν στη νέα γενιά. Το 86% των κατόχων Wii U είχαν αγοράσει Wii στο παρελθόν, ενώ το 76% των κατόχων Xbox 360 αγόρασαν Xbox One, δεδομένου ότι οι εν λόγω αγοραστές δήλωσαν ότι το “brand” του Xbox ήταν ο κύριος λόγος αγοράς του νέου συστήματος της Microsoft. Από την άλλη πλευρά, το PS4, δεν κατάφερε μόνο να προσελκύσει τους κατόχους PS3 (66%), αλλά και τους κατόχους Xbox 360 (59%) και Wii (72%).



Φαίνεται λοιπόν ότι τα παραπάνω στατιστικά μπορούν να εξηγήσουν γιατί το οικιακό σύστημα της Sony είναι αρκετά μπροστά στην κούρσα των πωλήσεων. Κλείνοντας, μπορείτε να δείτε το πλήρες chart στη συνέχεια.




 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
10 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • pankar94
    • Εγω ξερω οτι ο λογος αγορας κονσολας ειναι για τα αποκλειστικα και για την παρεα.Οποιος ηθελε γραφικα θα αγοραζε pc.Το θεμα ειναι να βγουν καλα παιχνιδια γιατι μεχρι στιγμης ολο remaster εκδοσεις και παιχνιδια με bugs βλεπουμε.

    • kakashi_hatake
    • Πάντως στην περσινή έγραφαν αυτό: Insights from the Nielsen 360° Gaming Report are based on a survey of a representative sample of more than 2,000 US consumers aged 13+ (including gamers across devices) conducted in Q4 2013 and Q1 2014.
      Πάντως τέτοιες έρευνες έχουν ένα απλό ενδιαφέρον για την πρώτη ανάγνωση τους. Δεν νομίζω ότι μπορούν να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και ανάλυσης. Πόσο μάλλον αν έχουμε να κάνουμε μόνο για αμερικάνικο δείγμα.

    • thanosthehuge
    • Whaaat? Exclusives και μόνο exclusives ο κύριος λόγος επιλογής κονσόλας και ιδιαίτερα της Sony. Για όλα τα αλλα υπάρχει το PC...

    • Volga
    • Γενικά θεωρώ οτι τα exclusives πουλάνε την κονσόλα και οχι γραφικά-τιμή-αναλύσεις.
      Άλλωστε 1080p βγάζεις στο PC ακόμη και με μέτρια κάρτα γραφικών πλέον.

    • Chased
    • @raysod

      Όχι, δεν ισχύει... Εκτός του ότι το σχόλιο γράφτηκε μέσα σε 2-3 λεπτά, έχω γράψει τόσα και τόσα σεντόνια στο μισάωρο και δεν έγινε τίποτα...Κάποιο bug θα είναι τώρα, μάλλον...

*